Παρασκευή, Οκτωβρίου 19

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012-2013.... Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΤΟΠΙΚΟ   ΚΥΠΕΛΛΟ
  Με μικρό το ενδιαφέρον στους επαναληπτικούς αγώνες Οδυσσέα Ιθ.-Πυλαριακού, Ερύσσου-Φωκάτων, Παπυργιακού-Διλινάτων και τεράστιο σε αυτό μεταξύ Πρόννων-Προόδου Ιθ., συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή η πρώτη φάση  του τοπικού κυπέλλου. 
   Το παιχνίδι της αγωνιστικής αναμένεται να είναι αυτό των Κεραμειών όπου οι Πρόννοι φιλοξενούν την Πρόοδο Ιθάκης σε έναν αγώνα ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα όπου και οι δυο αντίπαλοι θέλουν να δουν το όνομα τους ξανά στην κληρωτίδα.
   Στα υπόλοιπα παιχνίδια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκαθαρισμένα.
"ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΦΑΣΗΣ













   Αναμφίβολα το "ματς" της ημέρας το οποίο ανοίγει και την αυλαία είναι αυτό των Κεραμειών μεταξύ των Πρόννων και της Προόδου Ιθάκης.
   Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει φαβορί και για το αποτέλεσμα που θα δώσει πρόκριση στον επόμενο γύρο θα μετρήσει πολύ το ποια ομάδα την θέλει περισσότερο, κάτι που θεωρούμε ότι και οι δυο το επιθυμούν. Επομένως με αυτά τα δεδομένα προβλέπουμε να διεξαχθεί ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που αναμένεται να κριθεί περισσότερο στην δύναμη και λιγότερο σε τεχνική και τακτικές. 
   Στο Βαθύ οι Πρόννοι έπαιξαν για το αποτέλεσμα και τα κατάφεραν εδώ όμως θέλουν νίκη για να προκριθούν άρα το παιχνίδι τους θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο και ελπίζουμε να δούμε αρκετές καλές φάσεις.
   Από την άλλη η Πρόοδος με την διαφορά μιας κατηγορίας απέναντι στην ομάδα των Πρόννων θέλει να συνεχίσει στον θεσμό, παίζοντας έξυπνα θα πάει στις Κεραμειές να πετύχει κάποιο τέρμα που μπορεί να σταθεί ικανό ακόμη και να της χαρίσει την πολυπόθητη πρόκριση.
     Προβλήματα ιδιαίτερα δεν υπάρχουν στις δυο ομάδες και οι προπονητές τους θα παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν για την "μάχη" της πρόκρισης.
   Φαβορί:Όπως είπαμε και στην αρχή δεν υπάρχει φαβορί και η ομάδα που θα πάρει το "εισιτήριο" της επόμενης φάσης θα πρέπει να φτύσει "αίμα" για να το πετύχει. 
   Διαιτητής: Ο κ. Ματιάτος Διον. με βοηθούς τους κ.κ. Σπανόπουλο Αντ. και Κομητόπουλο Παν. 
  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΤΕΡΜΠΙ












  Την ίδια ημέρα και ώρα  με τον παραπάνω αγώνα Ο Οδυσσέας φιλοξενεί στο Βαθύ τον Πυλαριακό όπου με παρακαταθήκη το 1-3 του πρώτου αγώνα δεν φαίνεται να ανησυχεί σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση της ομάδας του Σταυρού στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
    Αυτό που θέλουν ο Κώστας Κουτσουβέλης και οι ποδοσφαιριστές τους είναι εκτός της πρόκρισης, αυτή να συνοδευτεί με μια εύκολη νίκη αλλά και μια καλή εμφάνιση αφού άλλωστε αυτό το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν πρόβα "τζενεράλε" μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας και στο οποίο όλοι φιλοδοξούν η παρουσία τους να είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη συμμετοχή τους στο παρελθόν. 
    Αντίθετα ο Κώστας Κουγιανός και οι ποδοσφαιριστές τους γνωρίζουν πόσο δύσκολη πλέον είναι η ανατροπή του εις βάρος τους 1-3 των Μακρυωτίκων και αυτό που θέλουν κατ' αρχήν είναι η καλή παρουσία μέσα στο παιχνίδι και από εκεί και πέρα να πάρουν το καλύτερο που μπορούν.
 Ο Κ. Κουτσουβέλης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την σύνθεση της ομάδας, ενώ η ομάδα του Κ. Κουγιανού θα κατέβει και σ εαυτό το παιχνίδι με τα γνωστά πλέον προβλήματα των απουσιών κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών του. 
     Φαβορί:Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την νίκη-πρόκριση θεωρούμε μετά το 1-3 εκτός έδρας τον Οδυσσέα Ιθάκης.
  Διαιτητής: Ο κ. Σπυράτος Αλεξ. με βοηθούς τους κ.κ. Παίζη Παν. και Λυμπερόπουλο Θοδ. 
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΥΠΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 
Θέλουν να "ζευγαρώσουν" τις νίκες τα Φωκάτα













   Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 4 μ.μ. στα Μακρυώτικα διεξάγεται το παιχνίδι Ερύσσου-Φωκάτων στη ρεβάνς του 0-8. 
  Ένα παιχνίδι, θεωρούμε τυπικής διαδικασίας που το μόνο του ενδιαφέρον (;) θα είναι το τελικό του σκορ και ο νικητής, αφού για πρόκριση ούτε λόγος να γίνεται με τα Φωκάτα από τον πρώτο αγώνα να βρίσκονται από τότε στον επόμενο γύρο.
    Ξεκάθαρα λοιπόν εδώ τα πράγματα για την ομάδα του Μ. Αθηναίου, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία εκτός του καλού παιχνιδιού, που θέλει να δει τον ομάδα του να πραγματοποιεί, να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του μια καλή προπόνηση τεστάροντας τους σε κάποια πράγματα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας στο οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά φαβορί για την κατάκτηση του.
     Επίσης βέβαιο θεωρείται το γεγονός να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα.
    Αντίθετα για την ομάδα του Γ. Βρυώνη θα πρέπει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να αποφύγει μια νέα μεγάλη ήττα.    
   Πάντως πεισμωμένοι από το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα (0-8) θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους να πετύχουν το καλύτερο εκμεταλλευόμενοι και το "ξερό" γήπεδο των Μακρυωτίκων.
    Φαβορί: Ουδέν σχόλιο!!!!!!
   Διαιτητής: Ο κ. Βασιλόπουλος Δημ. με βοηθούς τους κ.κ. Λογοθέτη Βασ. και Κιόση Κ.     
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΕΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ

   Είναι αλήθεια ότι στον πρώτο αγώνα παρά το 3-1 τα πιτσιρίκια του Παπυργιακού δυσκόλεψαν αρκετά την πολύπειρη περυσινή πρωταθλήτρια  ομάδα των Διλινάτων.
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στις 4 μ.μ. είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το παραπάνω παιχνίδι και τα Διλινάτα δε θέλουν να δώσουν άλλα δικαιώματα για αμφισβήτηση.... Άλλωστε είναι οι περυσινοί πρωταθλητές της Α' κατηγορίας και finalist της ίδιας διοργάνωσης.
    Σίγουρα η ομάδα του Τάκη Φωή ακόμη ψάχνεται  να βρει τον παλιό καλό εαυτό της (κάτι οι αποχωρήσεις, κάτι το γεγονός της μη συμμετοχής στην Δ΄Εθνική ίσως την διακαιολογούν), όμως σε αυτόν τον αγώνα έχει και πάλι το πάνω χέρι όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και την νίκη. Είναι καλύτερη σαν ομάδα από τον αντίπαλο της, πιο έμπειρη και πιο ποιοτική και το πιο σημαντικό, όπως προαναφέραμε πρέπει να βάλουν τέλος στους αμφισβητίες που αυτοί δημιούργησαν με τις μέχρι τώρα μέτριες εμφανίσεις τους.
  Από την άλλη ο νεανικός Παπυργιακός που στον πρώτο αγώνα και όσο άντεξε ήταν μέσα στο παιχνίδι, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και δυσκόλεψε αρκετά την κατά μια μεγαλύτερη κατηγορία αντίπαλο της.
   Στον συγκεκριμένο αγώνα θα παλέψουν για το καλύτερο τηρουμένων των αναλογιών αλλά και της δυναμικότητας του αντιπάλου τους παίρνοντας ακόμη περισσότερες εμπειρίες που κατά την άποψη μας είναι πολύ πιο σημαντικές από την νίκη ή την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.
     Ο Τ. Φωής έχει και πάλι να δώσει λύσεις στα γνωστά προβλήματα απουσιών αλλά και της τιμωρίας του Κ. Τσάκου. 
    Ο Παπυργιακός δε έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός της απουσίας του τιμωρημένου Τιμ. Τούρλα.
  Φαβορί: Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον νικητή και την πρόκριση.
   Διαιτητής: Ο κ. Μενεγάτος Ελευθ. με βοηθούς τους κ.κ. Σκαλτσής Αθαν. και Σπανόπουλος Αντ..
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ
   Από το πρώτο μισό της αγωνιστικής έχουν πάρει το "εισιτήριο" για τον επόμενο γύρο οι παρακάτω ομάδες:
1.  Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.  Α.Ο.Κ.Ι. 
3.  Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
4.  Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
 Υπενθυμίζουμε ότι στον επόμενο γύρο έχει περάσει χωρίς αγώνα και ο Ηρακλής. Έτσι γνωρίζουμε τις πέντε από τις έντεκα που θα δουν το όνομα τους στην κληρωτίδα για την επόμενη σειρά και την Κυριακή το βράδυ τις άλλες τέσσαρες που λίγο πολύ τις τρεις τις γνωρίζουμε από τώρα εκτός και αν γίνει το 8ο θαύμα και αλλάξει κάτι. Άγνωστος "Χ' παραμένει κατά την άποψη μας το παιχνίδι Πρόννων-Προόδου Ιθάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου