Τρίτη, Οκτωβρίου 23

Σέντρα 10 Νοεμβρίου οι Άνδρες και 22 Δεκεμβρίου οι Γυναίκες στην Α1

29/11 Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ 10/11/2012
 Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α1 ΠΟΛΟ
Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, περιόδου 2012 – 13, όπως συμφωνήθηκε σήμερα (23/10) κατά τη συνάντηση Σωματείων και Ομοσπονδίας στα γραφεία της δεύτερης.

Η κλήρωση προγραμματίστηκε για τις 12.30 το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, στο ξενοδοχείο LONDON της Γλυφάδας.
Με βάση ότι συζητήθηκε, το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών αρχίζει στις 10 Νοεμβρίου και της Α1 Γυναικών στις 22 Δεκεμβρίου.
Η λήξη της κανονικής περιόδου στην Α1 Ανδρών προγραμματίζεται για τις 11 Μαϊου και τα πλέι οφ στο διάστημα από 15 Μαϊου έως 4 Ιουνίου, ενώ στην Α1 Γυναικών η λήξη της κανονικής περιόδου υπολογίζεται επίσης για τις 11 Μαϊου, για να ακολουθήσουν μετά τα πλέι οφ.
 Σημειώνεται ότι 26 Νοεμβρίου με 10 Δεκεμβρίου, οι Εθνικές ομάδες Εφήβων / Νεανίδων μετέχουν στα αντίστοιχα Παγκόσμια πρωταθλήματα (Περθ 1-9 Δεκεμβρίου), οπότε θα ληφθεί μέριμνα για τα παιχνίδια των σωματείων (Α1 Ανδρών) που επηρεάζονται απ’ αυτό, ενώ το ίδιο θα γίνει και νωρίτερα (15-18 Νοεμβρίου) με τη συμμετοχή της Εθνικής εφήβων στο Μεσογειακό Κύπελλο (Βελιγράδι).
Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα»
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους και τους προπονητές των σωματείων, περιέγραψε με μελανά χρώματα την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επηρεάζει άμεσα και τα αθλήματα της Ομοσπονδίας.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το εγγύς μέλλον. Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν λέει, κανείς δεν μιλάει για το τι μέλλει γενέσθαι στον Αθλητισμό.
Δεν είμαστε πλέον σε θέση να ανταποκριθούμε στα οικονομικά δεδομένα που είχαμε συνηθίσει. Πέρυσι τον Νοέμβριο, μας έκοψαν το 30% (1,2 εκατομμύρια ευρώ) του εγκεκριμένου προϋπολογισμού μας για το 2011 κι ενώ είχαμε αρχίσει την δραστηριότητα του 2012.
Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και έτσι θα πρέπει πλέον όλοι μας να εξετάσουμε σοβαρά τι θα κάνουμε, ώστε να κρατήσουμε τα αθλήματα μας ζωντανά», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι στην Ομοσπονδία έχουν να μπούνε χρήματα της επιχορήγησης από τον περασμένο Μάιο.
«Με παρέμβαση μου στη ΓΓΑ για να πάει η Εθνική νέων στο Ευρωπαϊκό της Γαλλίας, βγήκαν 30.000 ευρώ τον Αύγουστο, τις οποίες έβαλα εγώ από την τσέπη μου και ακόμη περιμένουμε να τα εισπράξουμε…», είπε για να περιγράψει τη ζοφερή πραγματικότητα και πρόσθεσε:
«Μπροστά μας έχουμε τα Παγκόσμια πρωταθλήματα του Περθ και το οικονομικό κόστος μας ταλανίζει. Δεν θέλουμε να κάνουμε ότι και η Ισπανία που απέσυρε τις εθνικές της ομάδες. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν και αν χρειαστεί θα ξαναβάλω από την τσέπη μου για να πάνε οι ομάδες στην Αυστραλία».
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, η μη ανακοίνωση, από πλευράς Ομοσπονδίας, μέχρι τώρα, των ημερομηνιών έναρξης των πρωταθλημάτων, είχε να κάνει ακριβώς με αυτή την αβεβαιότητα που βιώνει ο χώρος του Αθλητισμού και των αθλημάτων της ειδικότερα.
«Τι πρωτάθλημα να ανακοινώσουμε όταν δεν γνωρίζουμε ποιοι θα μετέχετε και που θα αγωνιστείτε; Φέτος είχαμε ένα σωρό προβλήματα με τα κολυμβητήρια, τα οποία κανείς δεν ξέρει ότι μπορούν να ξεπεραστούν τη νέα περίοδο. Άκουσα τον κ. υφυπουργό να λέει ότι δεν θα κλείσουν τα κολυμβητήρια. Μακάρι να γίνει αυτό.
Στις 20 Ιουλίου σας στείλαμε έγγραφο που ζητούσαμε να δηλώστε τη συμμετοχή σας, την έδρα και την αναπληρωματική της. Έ, μέχρι σήμερα από τις 20 ομάδες των δύο κατηγοριών, απάντησαν οι 7 και από αυτές οι μισές δεν είχαν τα παραχωρητήρια από πλευράς διοικήσεων των κολυμβητηρίων. Φέτος κάναμε 11 παιχνίδια στα πλέι οφ και στο τέλος Ευρώπη πήγαν μόνον ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Ολυμπιακός».
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ζήτησε και πήρε ομόφωνα την δέσμευση των σωματείων ότι η απόφαση της ΚΟΕ να ορίζει τον τόπο διεξαγωγής ενός αγώνα, σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο κολυμβητήριο / έδρα, δεν θα προκαλεί ενστάσεις.
Επίσης και μέχρι την εισροή χρημάτων από την επιχορήγηση στο ταμείο της ΚΟΕ, οι μετακινήσεις των σωματείων θα γίνονται εξ ιδίων. «Όταν θα πάρουμε κι εμείς χρήματα, θα εξοφληθείτε», είπε χαρακτηριστικά.
Συμφωνήθηκε ακόμη κάθε σωματείο να δηλώσει, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, λίστα με 22 ονόματα αθλητών / τριών του που θα χρησιμοποιήσει.
Σ’ ότι αφορά τους διαιτητές, υπενθύμισε ότι μέχρι τώρα τηρείται η συμφωνία με το ΣΕΔΥ, όταν παίρνει η ΚΟΕ δόση επιχορήγησης, ένα ποσό να πηγαίνει σ’ αυτούς έναντι των οφειλών της, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον λόγοι εντοπιότητας δεν μπορούν να υπάρξουν, αλλά και οι μετακινήσεις τους θα πρέπει να γίνουν με πιο οικονομικό τρόπο και όφελος για την Ομοσπονδία.
«Υπάρχουν οφειλές παλιές αλλά θα βρούμε λύση. Ποτέ δεν χάσαμε χρήματα από την Ομοσπονδία, αυτό είναι αλήθεια», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ Χρήστος Τσαρουχάς που ήταν παρών, όπως και ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Λάκης Τσαντάς.
Από τη συνάντηση απουσίασαν οι εκπρόσωποι του Πανιωνίου, του ΝΟ Αργοστολίου και του ΝΟ Ρεθύμνου.
Παρόντες, από πλευράς ΚΟΕ, ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο Ταμίας Ηλίας Ξιάρχος, τα μέλη του ΔΣ Σωτήρης Σταθάκης, Αλέξανδρος Γαϊτανάρος, Σπύρος Μίχας και Δήμητρα Μηνά (αναπληρωματική), ο Διευθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος, ο μάνατζερ υδατοσφαίρισης Αντώνης Αρώνης, ο ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γυναικών / Νεανίδων Γιώργος Μορφέσης με τον συνεργάτη του Στέφανο Λέανδρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου