Παρασκευή, Οκτωβρίου 26

Έμεινε "ζωντανός" με Τοτσέ

Έμεινε "ζωντανός" με Τοτσέ
    Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του κανονικού αγώνα την Λάτσιο με γκολ του Τοτσέ και διατήρησε κάποιες έστω και ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.
   Ο Χοσέ Τοτσέ ήταν για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αφού ακριβώς στο 90' κατάφερε να ισοφαρίσει χαρίζοντας την ισοπαλία στον Παναθηναϊκό 1-1 με την Λάτσιο. Ο Ισπανός επιθετικός, όπως και με την Τόττεναμ, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπιζάρι με κοντινό σουτ και να δώσει τον δεύτερο βαθμό σε τρία παιχνίδια των ομίλων του Europa League. 

  Οι ελπίδες  βέβαια για πρόκριση στην συνέχεια της διοργάνωσης είναι ελάχιστες, αλλά από την στιγμή που η δεύτερη Μάριμπορ έχει τέσσερις βαθμούς, όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί φυσικά να υπάρξει βελτίώση της απόδοσης και να μην εμφανιστεί πάλι η αγωνιστική "εικόνα" που υπήρξε και χθες μέχρι το τελευταίο 20λεπτο.
    Ο προπονητής των Πρασίνων εμπιστεύθηκε τελικά το νεαρό Σπύρο Φουρλάνο. Τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος και σε ρόλο στην μεσαία γραμμή. Στις άλλες θέσεις ξεκίνησαν αυτοί που αναμένονταν. Κάτω από τα δοκάρια ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα ο Σεϊταρίδης και αριστερά ο Σπυρόπουλος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Πίντο, Βελάσκες. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί χαφ ήταν οι Βιτόλο, Ζέκα, λίγο πιο μπροστά τους ο Φουρλάνος, δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος και αριστερά ο Σισοκό, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φορναρόλι.
    Ηλίθιο αυτογκόλ από Σεϊταρίδη
   Η Λάτσιο μπήκε πάντως με... άγριες διαθέσεις και μόλις στο 2' επικίνδυνο , μακρινό σουτ του Καντρέβα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρνέζης. Οι Ιταλοί απείλησαν σοβαρά στο 18', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Καντρέβα ο Ντίας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στο 22' βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν ο Φορναρόλι με εντυπωσιακή προσπάθεια έβγαλε μπροστά τον Σισοκό, αλλά το σουτ που επιχείρησε αυτός κόντραραν σωτήρια οι αμυντικοί.
   Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός φαινόταν να ισορροπεί το ματς και να πιέσει, ήρθε ένα... ηλίθιο αυτογκόλ του Γιούρκα Σεϊταρίδηστο 25' να δώσει το προβάδισμα στην Λάτσιο. Ο Καρνέζης απομάκρυνε με τα πόδια στον συμπαίκτη του και αυτός χωρίς καμιά πίεση έστειλε από πλάγια με όλη την άνεση του την μπάλα στην κενή εστία γράφοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Το γκολ φυσικά επηρέασε την ψυχολογία των δύο ομάδων και οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα της επανάληψης. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 63', όταν ο Σισοκό έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια και έβγαλε την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Φορναρόλι ήταν περισσότερο πάσα στον Μπιζάρι, παρά προσπάθεια να απειλήσει.
   Η πρώτη διορθωτική κίνηση από τον Πορτογάλο τεχνικό έγινε στο 67' με τον Κουίνσι να παίρνει τη θέση του φανερά τρακαρισμένου και φανερά εκτός κλίματος αγώνα Σπύρου Φουρλάνου. 
   Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 70', ο Χριστοδουλόπουλος με ατομική προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από την αντίπαλη εστία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κουίνσι έκανε ακριβώς το ίδιο απειλώντας σοβαρά με ισοφάριση. Η δεύτερη αλλαγή έγινε στο 75' με τον Τοτσέ να παίρνει τη θέση του ακίνδυνου Φορναρόλι, σε μια προσπάθεια να έρθει η ισοφάριση, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (79') ο Μαυρίας πήρε την θέση του Σισοκό. Μάλιστα αμέσως μετά (80') ο Τοτσέ παραλίγο να ισοφαρίσει όπως με την Τόττεναμ από μπαλιά του Κουίνσι, αλλά ο Μπιζάρι βγήκε και απέκρουσε σωτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου