Κυριακή, Οκτωβρίου 21

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ Η ΠΡΟΟΔΟΣ

 "ΧΡΥΣΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ 1-1 ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΝΟΥΣ
   
  Σε ένα παιχνίδι μέτριο στο πρώτο ημίχρονο και αρκετά βελτιωμένο στο δεύτερο, η Πρόοδος Ιθάκης πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο αποσπώντας "χρυσή ισοπαλία" από την ομάδα των Πρόννων με σκορ 1-1.
 Στο πρώτο ημίχρονο οι Πρόννοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την υπεροχή πετυχαίνοντας το 1-0 που τους έδινε την πρόκριση μέχρι εκείνη την στιγμή, χάνοντας μάλιστα και κάποιες καλές ευκαιρίες. 
   Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του έδειχναν πολύ κουρασμένοι δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα της Ιθάκης, (που ανέβασε ωστόσο αισθητά την απόδοσή της) να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας μάλιστα σπουδαίες ευκαιρίες και τελικά να πάρει, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μία δίκαιη ισοπαλία-πρόκριση.
     Φάσεις και γκολ:
  Στο 10'΄φάουλ από αριστερά του Α. Τραυλού θα φέρει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή με τον Ταραζή να πιάνει την κεφαλιά, η οποία θα περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Ντούκα.
  Ένα μακρινό σουτ στο 13' από τον Αναγνώστη δεν θα ανησυχήσει τον Τσιντήλα αφού η μπάλα θα περάσει  άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.
  Μια καλή ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 24' όταν το κόρνερ του Τσίρου θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, εκεί θα δημιουργηθεί σύγχυση με αυτήν να σκάει μπροστά από τον Ντούκα και στην συνέχεια να φεύγει μακρυά από την περιοχή του.
  Στο 26' η τυπικά γηπεδούχοι Πρόννοι θα ανοίξουν το σκορ όταν ο Κ. Κουρκουμέλης θα κινηθεί μέσα στην περιοχή και αριστερά, την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει παράλληλα στον Κατσιλίδη που εύκολα με πλασέ απέναντι στον Τσιντήλα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
  Χωρίς άλλες φάσεις και με αυτό το σκορ που μέχρι εκείνη την στιγμή έδινε την πρόκριση στους Πρόννους, θα τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.
  Στο δεύτερο ημίχρονο όπως προαναφέραμε και μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, η Πρόοδος ανέβασε "στροφές" και στο τέλος κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.
  Στο 47' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν την ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, όταν μετά από μεγάλη πάσα στην πλάτη των γηπεδούχων ο Κιοράϊ θα βρεθεί απέναντι στον Ντούκα με τον νεαρό τερματοφύλακα των Πρόννων να σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση στο πλασέ του επιθετικού της Προόδου.
  Μια παράλληλη πάσα του Αναγνώστη στο 59' μέσα στην περιοχή, θα βρει μόνο του τον Ταραζή και το σουτ του ποδοσφαιριστή των Πρόννων πολύ άστοχο να περνάει άουτ.
  Ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κιοράϊ στο 64' θα περάσει πολύ μακρυά άουτ από τα δοκάρια του Ντούκα.
  Η Πρόοδος συνέχιζε να πιέζει για την ισοφάριση που θα της έδινε την πρόκριση και τα καταφέρνει στο 67' με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση απ' ευθείας φάουλ του Τσίρου στο "Γ" από την γραμμή της μεγάλης περιοχής, που άφησε "άγαλμα" τον Ντούκα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
  Ένα γκολ που όπως αποδείχθηκε τελικά έδωσε και την πρόκριση στην ομάδα της Προόδου.
  Μια κάθετη πάσα του Σπ. Κουρκουμέλη στο 70' θα φέρει τον Κατσιλίδη μόνο απέναντι στον Τσιντήλα, με τον τελευταίο να καθυστερεί στο πλασέ κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα προλάβουν και να απομακρύνουν οι αμυντικοί σε πλάγιο.
  Στο 84' χάνετε τριπλή ευκαιρία για την Πρόοδο να "καθαρίσει" το παιχνίδι, όταν ο Στασινός στην πρώτη περίπτωση πλασάρει και ο Ντούκας αποκρούει σωτήρια, στην δεύτερη το σουτ του ίδιου κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Χάνου θα φέρει την μπάλα να σκάσει λίγο πριν την γραμμή της ανυπεράσπιστης εστίας των Πρόννων και να καταλήξει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του νεαρού τερματοφύλακα των Πρόννων.
   Πολύ καλή η διαιτησία του Δ. Ματιάτου και των βοηθών του Παν. Κομητόπουλου και Αντ. Σπανόπουλου
  Οι συνθέσεις: 
  Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ:(Γ.Κουρκουμέλης),Ντούκας Παρ., Τραυλός Αθ. (λ.τ. Καρδάρας Ηλ.), Κουρκουμέλης Α., Λιναρδάτος Δορ., Κουρκουμέλης Σπ., Χιόνης Διον., Ταραζής Κ., Αναγνώστης Αρ., Κουρκουμέλης Κυρ., Ντεμάι Αλβ., Κατσιλίδης Αλ..
   Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.:(Ο. Κωστόπουλος),Τσιντήλας, Κωστόπουλος (55' Δόριζας), Βλασόπουλος (60΄Στασινός), Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Κιοράϊ, Χάνος, Αρταβάνης (81') Τσάμης), Τσίρος, Τόφαλος.  
Δήλωση εκπροσώπου Προόδου Ελ. Σκλαβενίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου