Δευτέρα, Οκτωβρίου 22

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ:ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ "ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ

ΟΙ "9" ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ 1ου
   Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η Α’ σειρά του τοπικού κυπέλλου και το sportsthea κάνει μια μικρή αναδρομή για να θυμηθούν οι φίλοι του τι έγινε στον ένα μήνα διάρκειας των αγώνων, τα αποτελέσματα αλλά και τις ομάδες που θα ξαναβρεθούν στην κληρωτίδα της επόμενης σειράς.
   Οι ομάδες που «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο είναι οι παρακάτω:

     Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
  Η περυσινή κάτοχος του τίτλου προκρίθηκε άνετα στον επόμενο γύρο με δυο νίκες απέναντι στην κατά μια κατηγορία διαφορά από αυτήν ομάδα της Ανωγής.    
   Εκτός έδρας νίκησε 3-0 και στο γήπεδο της 6-1.
Σύνολο τερμάτων 9-1.
     Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
   Η ομάδα του «μεγάλου» χωριού χωρίς να παίξει το γνωστό της ποδόσφαιρο πέρασε στον επόμενο γύρο σχετικά εύκολα αποκλείοντας από την συνέχεια τον «φιλότιμο» Παπυργιακό με δυο νίκες επικρατώντας εντός έδρας 3-1, ενώ εκτός 5-1.
Σύνολο τερμάτων 8-1.
     Α.Ο.Κ.Ι.
   Η ομάδα του Γ. Τόγια απέκλεισε το δυνατό Παλληξουριακό με τα εκτός έδρας γκολ, αφού είχε μια ήττα εντός έδρας 1-0 και μια νίκη εκτός με 2-1.
Σύνολο τερμάτων 2-2.
    Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
   Η πολύ ενισχυμένη φέτος ομάδα της Α.Ε.Κ. απέκλεισε, θα λέγαμε όχι και τόσο εύκολα, τη νεανική ομάδα της Σάμης με δυο νίκες. Εκτός έδρας 1-3, ενώ εντός 4-1.
Σύνολο τερμάτων 7-2.
     Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
  Σχετικά εύκολα όσο και δίκαια, απέναντι στα Ομαλά πήρε την πρόκριση ο Παγκεφαλληνιακός επικρατώντας στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας 5-2, ενώ στον επαναληπτικό στην έδρα του 1-0.
Σύνολο τερμάτων 6-2.  
    Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
  Στο μοναδικό ζευγάρι που δεν υπήρξε νικητής, σε αυτό μεταξύ Προόδου Ιθάκης-Α.Ο. Πρόννων, η Θιακιώτικη ομάδα «καθάρισε» την πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ, αφού το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της τελείωσε χωρίς σκορ (0-0) και στη ρεβάνς στις Κεραμειές με το σκορ στο 1-1 ήταν αυτή που πήρε το "εισιτήριο" για τον επόμενο γύρο.
Σύνολο τερμάτων 1-1.
    Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
  Με μια νίκη και μια ισοπαλία τελείωσε το θέμα πρόκρισής του ο Οδυσσέας Ιθάκης απέναντι στην ομάδα του Πυλαριακού. Συγκεκριμένα στον πρώτο αγώνα στην έδρα του επικράτησε εύκολα 3-1, ενώ στον επαναληπτικό στο Βαθύ έμεινε στο 1-1, ωστόσο ήταν κάτι που δεν τον στεναχώρησε σε καμία περίπτωση αφού ο σκοπός είχε επιτευχθεί.
Σύνολο τερμάτων 4-2.
    Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
  Η ομάδα του Μιχάλη Αθηναίου παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη φέτος και επικράτησε πάρα πολύ εύκολα και στα δύο παιχνίδια με την ανέτοιμη Έρυσσο τόσο εντός έδρας με το πολύ επιβλητικό 8-0, όσο και εκτός με 3-1.
Σύνολο τερμάτων 11-2.
   Αν σε αυτές προσθέσουμε και τον Ηρακλή Πρόννων που είχε περάσει χωρίς αγώνα έχουμε συνολικά 9 ομάδες οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα για την συνέχεια.
   Το πιθανό σενάριο (το οποίο κατά την άποψη μας είναι και το πιο δίκαιο) στην επόμενη διαδικασία της κλήρωσης είναι η τοποθέτηση στην κληρωτίδα των 8 ομάδων που πέρασαν μετά από αγώνες από την πρώτη φάση ώστε να βγει η μια που θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Τζανάτων σε διπλούς αγώνες όπου στη συνέχεια αυτή που θα προκριθεί από το συγκεκριμένο αγώνα, μαζί με τις υπόλοιπες 7 "τυχερές" να δημιουργήσουν την οκτάδα πηγαίνοντας μέχρι τον τελικό σε μια ορθολογική διαδικασία.
Και ολίγον στατιστικά...........
   Συνολικά στην πρώτη σειρά και σε 16 συνολικά αγώνες σημειώθηκαν 61 τέρματα. Μια πάρα πολύ παραγωγική σειρά που αν μη τι άλλο προδικάζει το τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια των πρωταθλημάτων Α’ και Β΄ κατηγορίας που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο (η Α').
   Από αυτά οι γηπεδούχοι, σε μια ισορροπημένη κατάσταση πέτυχαν τα 31 ενώ οι φιλοξενούμενοι 30.
   Οι περιπτώσεις που αναγκάστηκαν οι διαιτητές να δείξουν την κόκκινη κάρτα σε κάποιον ποδοσφαιριστή ήταν 5!!!! κάτι που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι εμπλεκόμενοι, ώστε και αυτός ο αριθμός, που θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικός, αφού υπεδείχθηκαν σε κάποιες ιδιαίτερες φάσεις και όχι σε θέματα απειθαρχίας ή βίας, να γίνει ακόμη μικρότερος.
   Σε γενικές γραμμές η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή και οι αποφάσεις των τοπικών «αρχόντων» δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου