Τρίτη, Οκτωβρίου 30

Kάτω τα χέρια από τους ποδοσφαιριστές


   Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το πρωτοφανές επεισόδιο με το χαστούκι στον Χάρη Μαυρία από «οπαδό» του Ο.Φ.Η. στον χθεσινό αγώνα πρωταθλήματος της Superleague στην Κρήτη εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων ποδοσφαιριστών
   Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών καταδικάζει το κρούσμα βίας σε βάρος του συναδέλφου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Χάρη Μαυρία, στον αγώνα της ομάδας του με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και επισημαίνει ότι είναι απολύτως απαράδεκτες τέτοιες κινήσεις και συμπεριφορές από όποιον κι από όπου προέρχονται.
 Έχουμε την βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, συντάσσεται με τη θέση του ΠΣΑΠ και επιθυμεί να επικρατεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ατμόσφαιρα που θα αναδεικνύει το ποδοσφαιρικό ήθος και τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό για τα οποία όλοι προσπαθούμε, ο καθένας από την πλευρά του.
  Ο σεβασμός στον ποδοσφαιριστή και τη σωματική ακεραιότητα του είναι προαπαιτούμενο και πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Η συγκεκριμένη χειροδικία σοκάρει, επειδή το ”χαστούκι στο κεφάλι”, θα μπορούσε με την ίδια ευκολία, να αποτελέσει ευθεία απειλή κατά της ζωής του ποδοσφαιριστή, αν το χέρι που χαστούκισε ήταν οπλισμένο.
  Τέτοια γεγονότα μας φέρνουν πίσω, υποβαθμίζουν το ποδόσφαιρο μας, το περιεχόμενο και την ουσία του, εμάς τους ίδιους ως επαγγελματίες αλλά, κυρίως, ως ανθρώπους.
Επιτέλους, κάτω τα χέρια από τους ποδοσφαιριστές. Δεν φταίνε σε τίποτα.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΠ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου