Κυριακή, Οκτωβρίου 28

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 2-0

                   
ΜΙΛΗΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
 ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ.....  Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 2-0
   Στον αγώνα που έγινε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, τα Διλινάτα (εκτίουν ποινή τιμωρίας της έδρας τους) παρά το εξ αρχής αριθμητικό μειονέκτημα μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αφού επικράτησε σχετικά εύκολα της Σάμης με σκορ 2-0.
   Η περυσινή πρωταθλήτρια  ομάδα των Διλινάτων ξεκίνησε με αριθμητικό, όπως προαναφέραμε, μειονέκτημα τον αγώνα αφού αγωνίστηκε από την αρχή με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω έλλειψης «μικρού» (96άρη) αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να δημιουργήσει προβλήματα.
  Η ομάδα του Τ. Φωή ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα προσπάθησε παρά την δυσκολία του ότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο να βάλει την μπάλα κάτω, είχε την υπεροχή και η νίκη της ήταν δίκαιη.
   Από την άλλη η Σάμη, με εμφανή την έλλειψη του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Γ. Αμούργη, είχε τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση και οι φάσεις που δημιούργησε ήταν κυρίως από αντεπιθέσεις. Γενικά η ομάδα του Β. Μιχαλάτου δε βρέθηκε σε καλή ημέρα και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.
   Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο. 
   Φάσεις και γκολ
  Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και συγκεκριμένα στο 11’ οι «πρωταθλητές» θα πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν σε μια εκτέλεση φάουλ από το ύψος του κέντρου και δεξιά η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να μη μπορούν να διώξουν μακριά. Αυτή θα φτάσει έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια στον Χρ. Τζωρτζάτο, ο οποίος με ένα έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του νεαρού τερματοφύλακα της Σάμης Καλιβωκά πετυχαίνοντας το 1-0 για την ομάδα του.
   Πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 14΄ όταν στην σέντρα από δεξιά του Άννινου-Χωραφά ο Μιχαλίτσης θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Μίχο, αλλά το πλασέ του θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
   Μια απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ για τους γηπεδούχους με τον Κ. Τζωρτζάτο στο 26΄ θα στείλει τη μπάλα με την παρέμβαση του Καλιβωκά στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επιστροφή της ο Αναλυτής θα προσπαθήσει από δύσκολη θέση να πλασάρει αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
   Στο 33’ ο Γ. Αναλυτής μετά από ωραία ατομική ενέργεια και ευρισκόμενος πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή θα πιάσει ένα τεχνικό φαλτσαριστό σουτ στο απέναντι «Γ» της εστίας του Καλιβωκά με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
   Στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50’ ο Γ. Αναλυτής από δεξιά θα δει το κενό που υπάρχει στην άμυνα των φιλοξενούμενων και θα βγάλει την σέντρα (κάτι σαν κόρνερ) χωρίς κάποιος από τους Κ. Τζωρτζάτο και Μηλιώνη να βρουν τη μπάλα, η οποία τελικά θα καταλήξει στο επερχόμενο Στ. Κίριο, το πλασέ του οποίου θα βρει δίχτυα ανεβάζοντας το σκορ στο 2-0.
   Η Σάμη από το σημείο αυτό άρχισε να αφυπνίζεται και είχε δυο μικροευκαιρίες για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
   Η πρώτη στο 65’ όταν το κόρνερ από δεξιά του Αραβαντινού θα φέρει τη μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή των γηπεδούχων αλλά την κεφαλιά του Βιτωράτου θα μπλοκάρει εύκολα ο Μίχος.
   Η άλλη, που ήταν και η τελευταία στο ματς, στο 72’ όταν το απ’  ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή του Άννινου-Χωραφά θα καταλήξει στα χέρια του Μίχου.
   Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Τ. Φωής),Μίχος, Ψαριανός (84’ Σκριβάνος), Θεοδ. Αναλυτής, Μανώλης, Κ. Τζωρτζάτος, Χαραλαμπόγλου, Μηλιώνης (72’ Κατσούρης), Αναλυτής Γ. (81’ Παππάς), Χρ. Τζωρτζάτος, Κίριο.
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος),Καλιβωκάς, Τουλάτος, Γερολυμάτος, Μαρ. Μιχαλίτσης, Καππάτος, Αλυσανδράτος, Αρ. Αμούργης (λ.τ. 55’ Κόκκαλης), Νικολοβιέννης, Μιχαλίτσης Αγγ. (46’ Αραβαντινός), Άννινος-Χωραφάς, Βιτωράτος (67’ Τουλάτος Στ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου