Παρασκευή, Οκτωβρίου 26

Επιστολή Δημ. Διαθεσόπουλου προς τον δήμο Χανίων


Την παρέμβαση και συμβολή του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, ζητεί με επιστολή που του απέστειλε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, προκειμένου το κολυμβητήριο Χανίων να διατηρηθεί ανοικτό τους επόμενους μήνες και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στην ομάδα πόλο του Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES να πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας υδατοσφαίρισης.

Ο κ. Διαθεσόπουλος σημειώνει ότι «κλειστό κολυμβητήριο Χανίων σημαίνει καταδίκη, εξαφανισμός και έλλειψη δυνατότητας συμμετοχής του Ν.Ο. Χανίων στο Πρωτάθλημα όπου ανήκει και αγωνίζεται», ενώνοντας έτσι τη φωνή αγωνίας που εξέπεμψε ο Ναυτικός Όμιλος.
Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα (29/10) στον δήμο Χανίων θα υπάρξει σύσκεψη με τη διοίκηση του Ν.Ο.Χ. για το θέμα του κολυμβητηρίου.
Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Διαθεσόπουλου προς τον κ. Σκουλάκη έχει ως εξής:

"Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζουμε και κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που ταλαιπωρούν το Δήμο σας ως και όλη την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μας. Τις ίδιες δύσκολες οικονομικές συνθήκες βιώνει και ο ελληνικός αθλητισμός και η Ομοσπονδία μας και τα Σωματεία μας.
Μέσα σ' αυτόν τον ορυμαγδό προσπαθούμε να κρατηθούμε όρθιοι και εμείς και τα Σωματεία μας, γιατί αυτό οφείλουμε και στην αθλητική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία μας, δεδομένου ότι οι αθλητές μας αποτελούν το υγιέστερο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μόνο αν δίνουμε τη δυνατότητα στους αθλητές μας να προπονούνται, να προετοιμάζονται και να συμμετέχουν στις διοργανούμενες αθλητικές εκδηλώσεις.
Η πόλη σας τυγχάνει να έχει στις τάξεις της ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότητα σωματεία της Ομοσπονδίας μας, τον ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΝΙΩΝ, που έχει επί σειρά ετών την τιμή να εκπροσωπεί την πόλη σας στην ανώτατη κατηγορία των Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας μας, την Α1 Εθνική κατηγορία Υδατοσφαίρισης Ανδρών ως και να συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις άλλες κατηγορίες Γυναικών, Νέων-Νεανίδων, Εφήβων-Κορασίδων, Παίδων κλπ.
Σε πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας με όλα τα Σωματεία της Α1 κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς τη διεξαγωγή αυτού του Πρωταθλήματος κάτω από τις σημερινές συγκυρίες. Πλην όμως πρυτάνευσε ομόφωνα η άποψη, ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε τη δράση μας και την αθλητική μας δραστηριότητα και ότι πρέπει «αθλητικά να εξακολουθούμε να ζούμε και να υπάρχουμε» όσο αντίξοες κι αν είναι οι γενικότερες συνθήκες.
NOX-Ethnikos8
Όσον αφορά τον Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ, για να μπορέσει να εξακολουθεί να συμμετέχει σ' αυτές τις δραστηριότητες, είναι επιτακτική ανάγκη να διαθέτει «το σπίτι του», δηλαδή το κολυμβητήριό του. Γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να έχει ύπαρξη, ζωή και συμμετοχή σε αγωνιστικές δραστηριότητες και δη υψηλού επιπέδου όπου συμμετέχει.
Κλειστό κολυμβητήριο Χανίων σημαίνει καταδίκη, εξαφανισμό και έλλειψη δυνατότητας συμμετοχής του Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ στο Πρωτάθλημα όπου ανήκει και αγωνίζεται.
Κύριε Δήμαρχε,
Σαν Κ.Ο.Ε. ενώνουμε τη φωνή αγωνίας μας μαζί με αυτή που ήδη εξέπεμψε ο Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ και σας παρακαλούμε να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ και να ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ώστε το κολυμβητήριο των Χανίων να παραμείνει ανοικτό και να λειτουργεί. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την σημαντική ιστορία της πόλης σας στον χώρο του Υγρού Στίβου.
Γνωρίζω ότι οι δημοκρατικές πεποιθήσεις σας, περικλείουν το αξίωμα ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Αυτό μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα, τη βούληση και τη θέληση  να προσφέρετε στην πόλη σας, στον ιστορικό Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ και στους 100άδες αθλητές του την συνταγματική δυνατότητα, όπως την ορίζει το ελληνικό Σύνταγμα, να δραστηριοποιούνται και να μετέχουν στα αθλητικά δρώμενα της πατρίδας μας.
Ευελπιστώντας ότι κατανοείτε πλήρως τα πιο πάνω, θα συμβάλλετε έστω με θυσίες και αγώνα να παραμείνει ανοικτό το κολυμβητήριο Χανίων, ΑΛΛΩΣ ο Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ καταδικάζεται να απέχει από το μεγαλύτερο Πρωτάθλημα της χώρας μας, στο χώρα μας, δηλαδή αυτό τη Α1 κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Ανδρών".

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε.
Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

 Από το επίσημο site του Ν.Ο. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου