Σάββατο, Οκτωβρίου 26

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι η Σάμη 1-0 τον Παγκέ


Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 0-1
                                   
Έσπασαν τα δοκάρια στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Ανεβαίνει αήττητη η Σάμη .... "γκρέμισε" τον Πάγκε από την κορυφή
Σε ένα δυνατό και μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, αλλά ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που το παρακολούθησαν, η Σάμη “έκοψε την φόρα” του Παγκεφαλληνιακού, αναγκάζοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα. Ο Παγκεφαλληνιακός μπήκε δυνατά στην αρχή, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με καλύτερη κυκλοφορία προσπαθούσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Καλλιβωκά ενώ είχε μια κεφαλιά του έμπειρου Βασ. Βεκερίδη στο οριζόντιο δοκάρι.
Στη συνέχεια και μετά το 15΄ η Σάμη ισορρόπησε, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα απειλόντας κάποιες φορές την εστία του Ζαμπαύτη.
Στην αρχή του β΄ ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και φαινόταν από μακριά ότι όποιος πετύχει το γκολ θα ήταν και ο νικητής. Αυτό τελικα το κατάφερε η Σάμη κερδίζοντας στο τέλος τρεις πολύτιμους βαθμούς από έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο.
Το γκολ αυτό έδειχνε να έχει επηρεάσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Ζαμπαύτη, αφού οι παίκτες του Γ. Βασιλάκη στις λίγες καλές στιγμές τους ήταν φλύαροι επιθετικά και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία και στον νεαρό Δ. Καλιβωκά.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε, ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο αφού η Σάμη είχε δοκάρι, έχασε και πέναλτι. Βέβαια και ο Παγκεφαλληνιακός είχε τρία δοκάρια, αλλά θεωρούμε ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.
Φάσεις και γκολ
Στο 6΄ οι φιλοξενούμενοι θα γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ζαμπαύτη όταν στην ψιλοκρεμαστή πάσα του Γ. Αμούργη, ο Νικολοβιένης θα πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα καταλήξει ψηλά άουτ.
Δεν έβλεπαν δίχτυα, εύρισκαν τα δοκάρια.
Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους θα φανούν απειλητικοί στο 9΄ όπου μετά τό κόρνερ από αριστερά του Τούρλα, ο Νικ. Κουλουμπής θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή η μπάλα θα φτάσει στο Βεκερίδη, με την κεφαλιά του τελευταίου να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Καλλιβωκά και στη συνέχεια άουτ.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο δοκάρι του Παγκεφαλληνιακού θα έρθει άμεσα και συγκεκριμένα στο 14΄με τον Γ. Αμούργη να βγάζει σέντρα από δεξιά, τον Περιβολάρη να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να στρώνεται μέσα στην περιοχή στο Νικολοβιένη, ο οποίος με σουτ και αφού η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών θα καταλήξει στο δεξί δοκάρι του Ζαμπαύτη και κόρνερ.
Χαμένη ευκαιρία από τα 11 “βήματα” να προηγηθεί η Σάμη
Ο Γ. Αμούργης αστοχεί στο πέναλτι
Μεγάλη ευκαιρία χάνει στο 19΄ ο Γ. Αμούργης να βάλει την ομάδα του “οδηγό” στο σκορ, αφού με μία κακή εκτέλεση πέναλτι θα δώσει τη δυνατότητα στο Ζαμπαύτη να αποκρούσει προσωρινά και στη συνέχεια να διώξουν την μπάλα οι αμυντικοί του. Το πέναλτι είχε κερδίσει προηγούμενως ο Μωραίτης όταν σε μία φάση μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων βρέθηκε στο χόρτο και το διαιτητή κ. Γασπαράτο να σφυρίζει πέναλτι.
Μια νέα σέντρα από δεξιά στο 32΄ του Μηλιαρέση θα φέρει την μπάλα ψιλοκρεμαστά περίπου στο σημείο του πέναλτι με τον Αντωνίου να προλαβαίνει τελευταία στιγμή το Μωραϊτη και με κεφαλιά να απομακρύνει την μπάλα παραχωρώντας κόρνερ. Στη συνέχεια το κόρνερ εκτελεί από δεξιά ο Περιβολάρης για να απομακρύνουν χλιαρά οι αμυντικοί, η μπάλα φτάνει στον Αρ. Αμούργη στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια και η σέντρα του τελευταίου την στέλνει παράλληλα από την εστία του Ζαμπαύτη σύρριζα άουτ από το δοκάρι.
Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με μία ευκαιρία για τον Παγκεφαλληνιακό, όταν στο 43΄ ο Τούρλας από αριστερά θα περάσει με ωραία πάσα την μπάλα παράλληλα από την εστία του Καλλιβωκά με τον Παπαθεοδωρόπουλο να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα.
Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί χωρίς γκολ αφού το 0-0 είναι το αποτέλεσμά του.
Στο β΄ ημίχρονο οι Σαμικοί θα μπουν και πάλι δυνατά στον αγωνστικό χώρο και στο 46΄ ο Γ. Αμούργης με ωραία ενέργεια θα μπει στην περιοχή από πλάγια, αλλά πιεζόμερνος από το Βεκερίδη θα πιάσει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά το δεξί δοκάρι του Ζαμπαύτη και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Στο 54΄ ο Τούρλας θέλει να απειλήσει με ένα μακρινό φάουλ όμως ο Δ. Καλλιβωκάς παρότι δεν είχε καλό οπτικό πεδίο θα διώξει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό (55΄) οι γηπεδούχοι θα χάσουν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Γιαννάτο να περνά ψιλικρεμαστά την μπάλα μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Παπαθεοδωρόπουλο και τον ποδοσφαιριστή του Παγκε να κάνει πολύ κακό πλασέ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήγει άουτ.
Άλλη μια σέντρα στο 59΄ από δεξιά του Τούρλα θα φέρει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου εκεί ο Νουρεντίνι θα πιάσει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα και πάλι καταλήγει άουτ.
Ο Πάγκε έχανε τις ευκαιρίες, η Σάμη πέτυχε το γκολ.
Και ενώ ο Πάγκε σε αυτό το 10λεπτο πίεζε να πετύχει κάποιο γκολ, αυτή που τελικά το κατάφερε ήταν η Σάμη στο 60΄ όταν ο Νίκος Μωραίτης με ψιλοκρεμαστό πλασέ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 ύστερα από φάουλ από τα δεξιά του Περιβολάρη και την κεφαλιά-πάσα του Γ. Καλλιβωκά στον σκόρερ.
Το μοναδικό γκολ του αγώνα με τον Ν. Μωραίτη (Νο6)
Νέο δοκάρι στο 69' για τους γηπεδούχους όταν στη σέντρα-σουτ του Κουλουμπή Νικ. ο Δ. Καλλιβωκάς δείχει να αιφνιδιάζεται και αφού η μπάλα σκάσει στο χόρτο θα καταλήξει στο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων πριν γίνει απειλητικός ο Τούρλας για την εστία του.
Στο 70΄ ο Ζαμπαύτης με έξοδο θα σώσει την εστία του αφού θα πέσει στα πόδια του Γ. Αμούργη και θα αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ.
Ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Παπαθεοδωρόπουλου στο 76΄ θα φέρει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, εκεί θα υπάρξει μία σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων χωρίς τελικά αυτό να το εκμεταλλευτούν οι επιθετικοί του Γιώργου Βασιλάκη με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της θα χάσει η Σάμη στο 78΄ όταν σε μια από τις γνωστές ταχύτατες επελάσεις του ο Γ. Αμούργης, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Αρ. Αμούργη θα βρεθεί απέναντι από τον Ζαμπαύτη που πραγματοποιούσε έξοδο, όμως το πλασέ του δεν είναι καλό και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Πάγκε.

Τέλος, μία φάση που σημάδεψε τον αγώνα στο 90΄+4΄ δεν είναι κάποια χαμένη ευκαιρία για μία από τις δύο ομάδες, αλλά η απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Γ. Γασπαράτου στο νεαρό Ν. Αντωνίου, που έσπρωξε ρίχνοντας στο χόρτο τον Περιβολάρη.
Έτσι, η Σάμη έφυγε με ένα σπουδαίο τρίποντο από το ΔΑΚ Αργοστολίου που στη χειρότερη περίπτωση θα την φέρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής (εκτός και εάν χάσει η ΑΕΚ αύριο από τα Φωκάτα στις Κεραμειές!!!!). Από την άλλη ο Πάγκε με αυτήν την ήττα απομακρύνθηκε από τους πρωτοπόρους.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Δημ. Καλαφάτη και Κ. Δουκάκη.
Συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Γ.Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Θωμάς, Κουλουμπής Νικ., Αντωνίου, Βεκερίδης, Αρμάντο, Γιαννάτος (70΄ Μίσκα), Παπαθεοδωρόπουλος (85΄ Κοτίνης), Νουρεντίνι, Τούρλας (90΄+2΄ Μπαζάρογλου Περ.).
Α.Ο. Σάμης:(Θ.Βουκελάτος), Καλλιβωκάς Δ., Μηλιαρέσης, Αμούργης Αρ., Βιτωράτος Κ., Καππάτος, Μωραίτης, Νικολοβιένης Κ., Καλλιβωκάς Γ. (85΄Μινέτος), Αλυσανδράτος (53΄ Δευτεραίος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (90΄+2΄Τουλάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου