Τετάρτη, Οκτωβρίου 23

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ Ε.Ο. (ΝΕΟΙ): Πήραν τη ρεβάνς οι ζακυνθινοί... (ΠΑΙΔΕΣ) Άνετη επικράτηση της ΕΠΣ Ζακύνθου επί της ΕΠΣΚΙ (4-0)


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΝΕΟΙ)
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ε.Π.Σ.Κ.Ι. 1-0
Τη νίκη πήραν πριν από λίγο οι Νέοι της ΕΠΣ Ζακύνθου, επικρατώντας με 1-0 των αντίστοιχων της ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης. Οι παίκτες του Νίκου Μαβίδη έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο με αυτό της προηγούμενης Τετάρτης στην Κεφαλονιά και με το εύστοχο πέναλτι του Ντάση στο 27΄, παίρνοντας τη ρεβάνς του 5-1 στο γειτονικό νησί.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο α΄ μέρος και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ανταμείφτηκαν στη φάση του 27΄ όταν ο Τεμπονέρας ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή από τον Τριανταφυλλίδη, με τον διαιτητή Άγγελο Αδαμόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντάσης ευστοχώντας, όμως ο κ. Αδαμόπουλος σφύριξε επανάληψη, αφού γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι μπήκαν στην περιοχή πριν την εκτέλεση. Και στη δεύτερη εκτέλεση ο Ντάσης ευστόχησε κι με αυτό τον περιπετειώδη τρόπο έγινε το 1-0.
Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 30΄ από γύρισμα του Κονδάκη στην περιοχή του Σιούκα, ο Καλλιβωκάς από καλή θέση με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι «κυνήγησαν» την ισοφάριση και έφτασαν πολύ κοντά σε δύο φάσεις, αλλά και στις δύο «σημάδεψαν» το οριζόντιο δοκάρι του Σιούκα. Συγκεκριμένα, στο 60΄ με τον Αντωνίου (απευθείας εκτέλεση φάουλ) και στο 80΄ με τον Καλλιβωκά (με σέντρα-σουτ).
Καλή η διαιτησία του Άγγελου Αδαμόπουλου (Ζακύνθου) και των βοηθών του Νίκου Σταυρόπουλου (Ηλείας) και Βασίλη Μπέη (Ζακύνθου).
ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Νίκος Μαβίδης): Σιούκας, Καλογέρης, Μαρίνος Σπ., Βαρυπάτης, Βυθούλκας, Μπακάμης, Τεμπονέρας (72΄ Ματαράγκας), Πλέσσας, Γιοβάνη, Ντάσης (81΄ Σκιαδόπουλος), Μαμφρέδας (86΄ Ασίμης).
ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ (Διονύσης Λιονάτος): Κομπορόζος, Μπάμπης (62΄ Μεγαδούκας), Μπενετάτος, Τριανταφυλλίδης (80΄ Αγγελάτος), Αντωνίου, Χρηστάτος, Κονδάκης (58΄ Κοκκόσης), Μινέτος, Καλλιβωκάς, Σπίνος, Μενεγάτος. 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΠΑΙΔΕΣ)
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ε.Π.Σ.Κ.Ι. 4-0
Με το παιχνίδι των Παίδων ξεκίνησε σήμερα το πρωί (10:00) οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ΕΠΣ Ζακύνθου και Κεφαλληνίας/Ιθάκης, στο Ενωσιακό γήπεδο Γαϊτανίου. Η ομάδα της Ζακύνθου παίζοντας καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά τον αντίπαλο και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 4-0.
Το… χορό των γκολ άνοιξε ο αρχηγός της Ζακύνθου, Τσιριγώτης ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην εστία του Πετεινάτου.
Στο 7΄ ο Τσουκαλάς θα βγάλει τη σέντρα, με τον Τσιριγώτη να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 27΄ ο Σπίνος, από τη μεσαία γραμμή, θα βγάλει την κάθετη πάσα για τον Τσιριγώτη που θα προλάβει στο σπριντ τους αμυντικούς, θα πλασάρει τον Πετεινάτο και θα σημειώσει το 2-0.
Πέντε λεπτά αργότερα θα σημειωθεί το καλύτερο γκολ της αναμέτρησης, με πρωταγωνιστή τον Κοτσώνη που με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας της Κεφαλονιάς. Το τελικό 4-0 πέτυχε στο 51΄ ο Μεταξάς με σουτ εντός περιοχής, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Σπίνου.
Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 66΄, όταν ο Τσουκαλάς εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Πετεινάτος με υπερένταση έδιωξε την μπάλα, η οποία πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε κόρνερ.
Οι παίκτες της Ζακύνθου έχασαν επίσης τρεις καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το σκορ στο 55΄  σε τετ-α-τετ του Τσιριγώτη που αντί να πλασάρει, προτίμησε να ντριμπλάρει τον Πετεινάτου που μπλόκαρε, στο 57΄ σε σουτ του Τσουκαλά από καλή θέση η μπάλα πέρασε μόλις άουτ και στο 61΄ και πάλι ο Τσουκαλάς πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια ο Λαζαράτος.
Καλή η διαιτησία του Νίκου Σταυρόπουλου (Ηλείας) και των βοηθών του Άγγελου Αδαμόπουλου και Βασίλη Μπέη (Ζακύνθου).
ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Παναγιώτης Γουσέτης): Πομώνης, Κολέτσης (41΄ Μεταξάς), Μαρίνος, Θεοδόσης, Κυριάζος, Δρόσος, Τσουκαλάς, Δεδούσης (58΄ Κούτσης), Τσιριγώτης, Σπίνος, Κοτσώνης (52΄ Λυμπερόπουλος).
ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ (Γιώργος Τόγιας): Πετεινάτος, Ρακάς, Λαζαράτος, Καλαφάτης, Παπαναστασάτος, Μπάμπης, Πολλάκης (52΄Γασπαράτος), Κονδάκης (58΄ Μαγδαληνός), Βαλέντης, Στρακάτος, Γρηγοράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου