Κυριακή, Οκτωβρίου 20

Πέρασε από τις Κεραμειές ο Πάγκε..... 3-2 τα Φωκάτα


  Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  2-3









Συνεχίζει στους πρωτοπόρους ο Πάγκε με το σημερινό 2Χ2 στις Κεραμειές

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον και πέντε γκολ, που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, στις Κεραμειές ο Πάγκε πέρασε νικηφόρα αφού επικράτησε 3-2 των Φωκάτων που αν και προηγήθηκε 3-0 τελικά «κατάφερε» να το ολοκληρώσει πολύ αγχωτικά.
Το πρώτο ημίχρονο αλλά και τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ανήκουν ολοκληρωτικά στους έμπειρους στην κατηγορία φιλοξενούμενους, εκεί που ουσιαστικά κρίθηκε και η τύχη του αγώνα. 
Στη συνέχεια κάτι οι πολλές αλλαγές του Πάγκε κάτι η σιγουριά του 0-3 έφεραν μια χαλάρωση με αποτέλεσμα τα Φωκάτα να πετύχουν δυο τέρματα και να μειώσουν σε 2-3 βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι αλλά μέχρι εκεί, αφού το σφύριγμα της λήξης θα δώσει άλλους τρεις βαθμούς στην νεανική ομάδα των φιλοξενουμένων που θα συνεχίσει με τους πρωτοπόρους, αντίθετα με τους γηπεδούχους που θα γνωρίσουν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στην «παρθενική» τους συμμετοχή στην Α’ κατηγορία, με αποτέλεσμα να φέρει απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για τη συνέχεια.
Σε γενικές γραμμές η νίκη του Πάγκε κρίνεται δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Στο 4’ ο Αρμάντο θα εκμεταλλευθεί το αμυντικό λάθος των Αντωνίου – Αθηναίου έξω από την περιοχή και δεξιά, θα κλέψει την μπάλα, θα προχωρήσει μέσα στην περιοχή και απέναντι στον Κουστουμπάρδη αντί να πλασάρει θα σουτάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ από την εστία των γηπεδούχων «σπαταλώντας» μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του.
Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι, που μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θα σταθούν άτυχοι, όταν στο κόρνερ με εναλλαγή, από δεξιά, του Κίριου και την σέντρα-σουτ που επιχειρεί η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουστουμπάρδη και θα καταλήξει άουτ.
Η τύχη όμως θα τους «χαμογελάσει» στο 15’ αφού ο Νουρεντίνι μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα βρεθεί τετ α τετ με τον Κουστουμπάρδη τον οποίο αυτήν τη φορά θα νικήσει και με πλασέ περνώντας την μπάλα από πάνω θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Εδώ υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες για οφσάιντ από τους γηπεδούχους.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 40’ για να δούμε μια καλή φάση, αφού στο σημείο αυτό τα Φωκάτα θα σταθούν με τη σειρά τους άτυχα όταν σε φάουλ του Παπαδάτου  ο Σαρλάνης μόνος στο β’ δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ το δεξί δοκάρι του Ζαμπαύτη.
Με το 0-1 για τον Πάγκε θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο β΄ ημίχρονο και 2’ μετά την έναρξη του (47’) τα Φωκάτα δικαιούται να τα βάζουν με την τύχη τους όταν στο φάουλ του Παπαδάτου, έξω από την περιοχή και δεξιά του Πάγκε, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας και στη συνέχει θα καταλήξει άουτ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Παγκεφαλληνιακός θα «ζευγαρώσει» τα τέρματα του αφού στο 51’ με νέα μπαλιά στη πλάτη της άμυνας των Φωκάτων ο Νουρεντίνι θα προλάβει την έξοδο του Κουστουμπάρδη και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-2.
Μετά από 3’ και συγκεκριμένα στο 54’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-3 μετά από μια φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, και το κοντινό πλασέ του Κίριου σε παράλληλη σέντρα στο β’ δοκάρι από τον Τούρλα.
Μετά από αυτό το γκολ τα Φωκάτα έδειξαν κάπως αργά όμως να «ξυπνούν» και αφού ισορρόπησαν τον αγώνα κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 2-3 αλλά τίποτε περισσότερο.
Έτσι ο Κόμητας στο 72’ θα μειώσει κατ’ αρχήν σε 1-3 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή και αριστερά.
Στο 80’ και πάλι ο Κόμητας θα μειώσει εκ νέου και σε απόσταση «βολής», 2-3 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, όταν στην σέντρα του Κουρκουμέλη στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύεται με κοντινό πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζαμπαύτη.
Τελικά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Βασιλόπουλου αν και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Πάγκε θα μπορούσε να δώσει διαφορά δυο τερμάτων στη νίκη του όταν ο νεαρός Τριανατφυλλίδης θα φύγει στην κόντρα, θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, θα πλασάρει με την μπάλα όμως να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Διαιτητής ο κ. Δημ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σερ. Κωστόπουλο και Βασ. Μουζακίτη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Κουστουμπάρδης, Μιλτ. Σέρρας, Ξαξίρης (38’ Σαρλάνης), Μπουγάς, Αντωνίου (38’ Πολλάτος), Γαλιατσάτος, Σταμένης, Κόμητας, Κουρκουμέλης, Παπαδάτος (69’ Παπαδάτος), Αθηναίος.
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Θωμάς, Κίριος, Αντωνίου, Βεκερίδης (62’ Νικ. Κουλουμπής), Αρμάντο, Τούρλας, Παπαθεοδωρόπουλος, Νουρεντίνι (62’ Καραντινός-Νεόφυτος), Γιαννάτος (71’ Τριανταφυλλίδης), Κατσιγιώργης.
Οι φώτο είναι από παλαιότερους αγώνες των δυο ομάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου