Τρίτη, Οκτωβρίου 29

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ενσωματωμένη εικόνα 4
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Η Α.Ε.Κ.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΥ
"ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Α.Ο.Κ.Ι. - ΠΑΓΚΕ
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΙΘΑΚΗΣ
ΕΚΑΝΑΝ "ΣΕΦΤΕ" ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ
SOS.........  ΑΠΟ ΠΡΟΝΝΟΥΣ-ΦΩΚΑΤΑ-ΟΜΑΛΑ
Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας ομάδα της Α.Ε. Κεφαλληνίας
Με δύο από τους πέντε αγώνες του προγράμματος άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος το Σάββατο 26/10 ενώ η αγωνιστική συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα τρία την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27/10 όπου και ολοκληρώθηκε.
Έτσι στο παιχνίδι που άνοιξε και το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής η Πρόοδος με εκπληκτικό come back, πήρε ισοπαλία, ύστερα μάλιστα από εξαιρετική απόδοση, από τον Α.Ο.Κ.Ι. στην έδρα της σκορπίζοντας αισιοδοξία στο νησί του Οδυσσέα.
Το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο ντέρμπι της αγωνιστικής η εκπληκτική φέτος Σάμη "γκρέμισε" τον Παγκέ από την κορυφή και "στρογγυλοκάθισε" στην 2η θέση μαζί με τον Α.Ο.Κ.Ι..
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή στα Τζανάτα, στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής, τα Διλινάτα με γκολ στο 90' πέρασαν αλώβητα από την "σκληρή" έδρα των Πρόννων με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση για τη συνέχεια.
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Παλληξουριακός χωρίς να εντυπωσιάσει πέτυχε "επαγγελματική" νίκη επί των Ομαλών 1-0 και με το μέχρι στιγμής 2Χ2 προχωράει στον στόχο του. Τα Ομαλά με πολλά προβλήματα, χωρίς προπονητή και με δέκα παίκτες σίγουρα δεν ενθουσιάζουν.
Στις Κεραμειές τα Φωκάτα γνώρισαν φυσιολογική ήττα από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Α.Ε.Κ. με σκορ 5-0. Η ομάδα του Αργοστολιού πέρασε εύκολα προσθέτοντας το 3Χ3 φετινές της αναμετρήσει της.
   Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....

Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες αλλά με την ομάδα της Προόδου να είναι πραγματικά “αγνώριστη” προς το καλύτερο με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της, ανοίγοντας το σκορ στο 36’ με το Βασιλάκη,   παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και τον Α.Ο.Κ.Ι να την κυνηγάει στο σκορ μέχρι το 70’ όπου ο Πολλάκης θα ισοφαρίσει σε 1-1. 
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
Σε ένα δυνατό και μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, αλλά ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που το παρακολούθησαν, η Σάμη “έκοψε την φόρα” του Παγκεφαλληνιακού, αναγκάζοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα. 
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Δεν ήταν καθόλου εύκολη η επικράτηση του Παλληξουριακού την Κυριακή το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με αντίπαλο τα "μαχητικά" Ομαλά, τα οποία παρουσιάστηκαν στον αγώνα χωρίς την παρουσία προπονητή στον πάγκο τους αλλά και "μικρού" στην ενδεκάδα.
Έτσι η ομάδα του Χρ. Χαρίτου συνεχίζει με το 2Χ2 αήττητη τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την 4αδα της τελικής κατάταξης.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Όπως αναμενόταν η Α.Ε.Κ. (εκτός από το ξεκίνημα και την φάση που διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι), δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία την ίδια ώρα στις Κεραμειές απέναντι στα Φωκάτα αφού επικράτησε άνετα με σκορ 5-0.
Το αποτέλεσμα αυτό σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα (Α.Ο.Κ.Ι., Παγκέ, άφησαν βαθμούς στην Ιθάκη και στο Αργοστόλι με Πρόοδο και Σάμη αντίστοιχα) έφεραν την περυσινή πρωταθλήτρια μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας από την τρίτη μόλις αγωνιστική.
Έτσι απολαμβάνει την ομορφιά της μοναξιάς και συνεχίζει με άλλον αέρα την πορεία της για το φετινό νταμπλ!
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
Στα Τζανάτα επίσης την ίδια ώρα, στο ντέρμπι των ουραγών, τα Διλινάτα έκαναν “σεφτέ” στις νίκες για τη φετινή περίοδο με τη νίκη τους 2-1 στο 90' ύστερα από το "χρυσό"  γκολ του Γιώργου Αναλυτή.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο έως κακό, με δυνατές μονομαχίες στο κέντρο που δεν επέτρεπαν να παιχθεί καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
 ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η Α.Ε.Κ. 
2Χ2 Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2η ΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ  Α.Ο.Κ.Ι. Η ΣΑΜΗ
SOS ΑΠΟ ΦΩΚΑΤΑ - ΠΡΟΝΝΟΥΣ - ΟΜΑΛΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.
1 - 1
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
0 - 1
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
0 - 5
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ 
 0 - 1 
5.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ 
 1 - 2 
6.
ΡΕΠΟ: Α.Ο.ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
------

Η βαθμολογία
(Σε 3 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
9
 12 - 00
2.
Α.Ο.Κ.Ι. 
7
 11 - 03
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
       7  04 - 01
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
6
  05 - 00
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
6
   05 - 04 
6.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
4
   04 - 01 
7.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3  02 - 07
8.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 
1  02 - 08
9.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ 
0
  00 - 03
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ 
 0 
  02 - 11
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ 
0
   03 - 12 

Η επόμενη αγωνιστική 4η (2-3-11-2013)
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 
2.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
3.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ 
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 
5.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
6.
Ρεπό: Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
Ολοκληρώθηκε αισίως και η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία και η Α.Ε.Κ. είναι πλέον μόνη της και αήττητη στην 1η θέση οδηγός..... 
Μεγάλοι κερδισμένοι ο Παλληξουριακός που αήττητος έκανε το 2Χ2 - Σάμη που πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Πάγκε 1-0 - Διλινάτα που με τη νίκη τους 2-1 στο 90' στα Τζανάτα ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση.
Κατά τα άλλα μεγάλο, κυρίως για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της,  ήταν το "Χ" για την Πρόοδο 1-1 απέναντι στον Α.Ο.Κ.Ι. στο Βαθύ.
Ούτε αυτή την αγωνιστική, όπως άλλωστε αναμενόταν, έκαναν βαθμολογικό "σεφτέ"  στην "παρθενική" τους εμφάνιση στην Α' κατηγορία τα Φωκάτα.
Το ίδιο ισχύει για Ομαλά και Πρόννους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Τα Ομαλά μάλιστα χωρίς προπονητή και με "δέκα" στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τον Παλληξουριακό δεν μπορούν να ελπίζουν πλέον στους υψηλούς στόχους που είχαν στην αρχή
Οι γηπεδούχοι "καταποντίστηκαν" για άλλη μια αγωνιστική φέτος και στα πέντε παιχνίδια της ημέρας δεν πήραν έστω μια νίκη. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν σε 4 από αυτά, ενώ υπήρξε και μια ισοπαλία.
13 ήταν οι ποδοσφαιριστές που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα. Ένας εξ αυτών μάλιστα ο Νικ. Αραπέλης πέτυχε δυο γκολ. 
"Κατακόκκινη" η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού οι "μαύροι" αυτό το διήμερο έδειξαν 3 κόκκινες κάρτες και 25 κίτρινες!
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε όπως προαναφέραμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
0 νίκες για τους γηπεδούχους, 4 για τους φιλοξενούμενους και 1 ισοπαλία.
Μέτρια σε σχέση με τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές, σε ότι αφορά την παραγωγική από άποψη γκολ ημέρα........ Επιτεύχθηκαν συνολικά 12 (σε 5  παιχνίδια) 8 λιγότερα από την προηγούμενη αγωνιστική που είχαν επιτευχθεί 20.
Σε όλα τα παιχνίδια υπήρξε σκορ!!!
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόνο 2  τέρματα!!!!!! και οι φιλοξενούμενοι μόνο 10!
Συνολικά σημειώθηκαν 12 τέρματα, μ.ο. 2,4 ανά αγώνα. 
Καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής  είναι αυτή της Α.Ε.Κ., με 12 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερες άμυνες μέχρι τώρα αυτές των Α.Ε.Κ. και Παλληξουριακού που συνεχίζουν να κρατάνε στο "0" της εστίας τους.
Χειρότερη επίθεση των Ομαλών με 0 γκολ στο ενεργητικό τους αφού δε έχουν πανηγυρίσει  ακόμη κάποια επιτυχία.
Χειρότερη άμυνα,  οι Πρόννοι με 12 γκολ παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, Συνολικά είχαμε 25παραπάνω από την προηγούμενη αγωνιστική (19).  
Κόκκινες,  αυτή την αγωνιστική ανέβηκε πολύ ο αριθμός μιας και είχαμε στους 5  αγώνες της 3ης ημέρας του πρωταθλήματος 3 κάρτες αυτού του χρώματος.
Ρεπό, είχε ο Α.Ο. Εικοσιμίας.
Στον πίνακα των σκόρερ μέχρι στιγμής προηγούνται οι: Γ. Βουκελάτος, Αλ. Πολλάτος, Άλκη Κρούτη, Δόρις Λιναρδάτος και Γιούργκεν Νουρεντίνι με 3.
ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Οι πέντε νέοι διαιτητές που αποφοίτησαν την τοπική σχολή διαιτησίας και είχαν την τιμή να έχουν για εξεταστή "ολόκληρο" πρόεδρο της Κ.Ε.Δ. τον κ. Θ. Μπριάκο!!!!
* Η παρουσία του Δόρι Λιναρδάτου στα γήπεδα που όσο μεγαλώνει γίνεται σαν το παλιό κρασί. Μάλιστα ένας λόγος παραπάνω για να είναι σήμερα στα συν είναι η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής με τα Διλινάτα στην θέση του τερματοφύλακα. Έπιασε ότι έπιασε για 45' και μετά μπήκε στο γήπεδο παίρνοντας το "πιστόλι" του σκοράροντας και πάλι... Άσχετο αν δεν έφτασε στην ομάδα του αυτό το γκολ!!!
* Στο αήττητο 3Χ3 και 2Χ2 στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Α.Ε.Κ. και Παλληξουριακού αντίστοιχα!!
* Η πρώτη νίκη των Διλινάδων που έκαναν "σεφτέ" στα Τζανάτα με τους Πρόννους έστω και αν το νικητήριο 2-1 μπήκε στο 90'.
* Η μοναξιά που απολαμβάνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η περυσινή πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ.!!
* Στον Θανάση Μπριάκο που με την καλοσύνη και την απλότητα του κέρδισε τους πάντες, όπως φυσικά και στον Μάκη Μαζαράκη που τον τίμησε και για τον οποίο, ήρθε στο νησί μας!!

* Στην προσπάθεια του προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Βαγγέλη Μαζαράκη να φέρει εδώ τις Εθνικές ομάδες σάλας Ελπίδων Ελλάδας-Ιταλίας να παίξουν δυο φιλικά παιχνίδια στο κλειστό γυμναστήριο!!!!!!!!
  Στα πλην της αγωνιστικής 
* Οι ήττες των μικτών μας νέων και παίδων στην Ζάκυνθο, ειδικά για αυτή των νέων που στην πρεμιέρα τους πρωταθλήματος διέλυσε εντός έδρας 5-1 την ίδια ομάδα!!
* Η πρώτη αποχώρηση προπονητή ομάδας Α' κατηγορίας στο φετινό πρωτάθλημα! Είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε "δεν έκανε παρέλαση"!!! Βέβαια με δική του πρωτοβουλία αφού παραιτήθηκε!! Είδε κι απόειδε ο άνθρωπος και κούνησε "μαντήλι"!!!!
* Όσοι θεωρούν ότι αυτοί κάνουν τα πάντα και οι άλλοι είναι μηδενικό!! Στις περιπτώσεις αυτές το ξαφνικό ξύπνημα ίσως φέρει προβλήματα!!
* Οι πολλές κίτρινες κάρτες, συνολικά 25 και οι 3 κόκκινες που έδειξαν, δικαιολογημένα θα έλεγα, οι διαιτητές στους αγώνες της Α' κατηγορίας για την 3η αγωνιστική!!
* Ο προγραμματισμός των αγώνων πρωταθλήματος Α' κατηγορίας της 4ης αγωνιστικής αφού το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα φιλοξενήσει και τους πέντε του προγράμματος και το Ενωσιακό πιάνει "αράχνες" !!!!!!
* Τα εσωτερικά προβλήματα σε μια ομάδα που "καίνε" τις προσπάθειες και τους στόχους της. Κρίμα όπου και όταν συμβαίνει αυτό!!!
* Στο κεφάλαιο παρατηρητές αγώνων στο τοπικό ποδόσφαιρο που σηκώνει πολύ κουβέντα... 
Αν συνεχίσει θα αναφερθούμε διεξοδικά....
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ε.Σ.Κ.Α.Η 
Δεν αγωνίστηκαν οι παιδικές ομάδες του Ν.Ε.Ο.Λ. και του Α.Σ.Κ. αυτήν την αγωνιστική αφού οι ομάδες που αντιμετώπιζαν παραιτήθηκαν. Έτσι πρόσθεσαν άλλους δυο βαθμούς στο ενεργητικό τους, ενώ ήδη στα μισά του πρωταθλήματος έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ε.Σ.Κ.Α.Η..
   ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ Ε-mails ΣΑΣ ΣΤΟ Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου