Σάββατο, Οκτωβρίου 19

Εύκολα" η περυσινή πρωταθλήτρια η Α.Ε.Κ. 5-0 την "Ηρωική" Πρόοδο Ιθάκης (Δηλώσεις)


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  5-0

Εύκολα 2Χ2 για την Α.Ε.Κ.... 
Χωρίς  πρόβλημα ....... την Πρόοδο Ιθάκης που κατέβηκε με "11"
Σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου είχαμε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας με τον αγώνα μεταξύ της περυσινής πρωταθλήτριας Α.Ε.Κ. και της Προόδου Ιθάκης.
Όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί και και χωρίς να παίξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο δε συνάντησαν καμία δυσκολία απέναντι στην «ηρωική» Πρόοδο Ιθάκης των χιλίων αγωνιστικών προβλημάτων και της παρουσίας της στον αγωνιστικό χώρο με 11 μόνο ποδοσφαιριστές.
Οι πρωταθλητές μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα στην προσπάθεια τους να «καθαρίσουν» από νωρίς ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους.
Έτσι ήταν θέμα χρόνου η επιτυχία κάποιου γκολ και αυτό φαινόταν από μακριά. Έτσι στο 26’ άνοιξε ο χορός των τερμάτων για την μετέπειτα εύκολη νίκη των πρωταθλητών.
Η Πρόοδος προσπαθούσε φιλότιμα να αντισταθεί και να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, κάτι  όμως αντικειμενικά δύσκολο με αντίπαλο την Α.Ε.Κ. και τις πολλές απουσίες της.
Στο β’ ημίχρονο και όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι έμεναν από δυνάμεις με αποτέλεσμα η εικόνα να παραμένει η ίδια και την Α.Ε.Κ. να «πολιορκεί» την εστία του Γ. Τσιντήλα.
Προς το τέλος μάλιστα όλοι παρακαλούσαν το σφύριγμα της λήξης να τελειώσει το μαρτύριο.
Η Α.Ε.Κ. τελικά με το 2Χ2 παρέμεινε στην κορυφή και συνεχίζει την «κούρσα» της προς την κατάκτηση της 1ης θέσης.
Φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε για το δίκαιο της νίκης των γηπεδούχων αφού το τελικό 5-0 δεν αφήνει περιθώρια οποιασδήποτε αμφισβήτησης.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο και τους γηπεδούχους να μην έχουν κανένα πρόβλημα για τη νέα τους επιτυχία.
Τέλος πρέπει να εξάρουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα της Ιθάκης προκειμένου να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα έστω και αν δεν μπορεί να έχει τη δυνατότητα παραπάνω ποδοσφαιριστών. Εμείς την θεωρούμε "ΗΡΩΙΚΗ"!
Φάσεις και γκολ
Στο 6' θα σημειωθεί η πρώτη καλή φάση του αγώνα όταν από κόρνερ του Μπαζάρογλου από αριστερά ο Κόμητας μέσα στη μικρή περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Η Πρόοδος θα απαντήσει, σε μια από τις σπάνιες φορές που απείλησε την Α.Ε.Κ. στο 11' όταν ο Ηλιόπουλος με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και πλάγια με το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί να περνά παράλληλα από την εστία του Άννινου άουτ.
Ένα απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κρούτη στο 22' θα καταλήξει στην αγκαλιά του Γ. Τσιντήλα.
Το 1-0 με τον Τανουσάϊ
Γκοοοοοοοοολ.... για την Α.Ε.Κ.
Στο 26' οι πρωταθλητές θα ανοίξουν το σκορ και θα προηγηθούν 1-0 όταν ο Μπαζάρογλου σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά θα αλλάξει την μπάλα με τον Κρούτη έξω από την περιοχή ο τελευταίος θα προχωρήσει και με παράλληλη μπαλιά "ξυράφι" θα βρει τον Τανουσάϊ ο οποίος θα την "τσιμπήσει" στην κίνηση στέλνοντας την στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Γ. Τσιντήλα. 
Μια δεύτερη από τους φιλοξενούμενους απειλή για την εστία του Άννινου στο 34' όταν ο Ηλιόπουλος μετά από εκτέλεση φάουλ θα βρει στο β΄ δοκάρι αμαρκάριστο τον Αρταβάνη με την κεφαλιά του τελευταίου να περνάει λίγο άουτ.
Στην αντεπίθεση ο Πέτρο θα μπει στην περιοχή με ωραία ενέργεια εκει προσπαθεί να κόψει την μπάλα στον αμαρκάριστο απέναντι από την κενή εστία Κόμητα αλλά την τελευταία στιγμή επεμβαίνει και απομακρύνει ο Τ. Τσιντήλας.
Ο Γ. Τσιντήλας θα είναι αυτός στο  39' που με διπλή απόκρουση σε σουτ Κρούτη και Τανουσάϊ από πολύ κοντά θα πεί όχι στο 2-0.
Το 2-0 με κεφαλιά του Λούλουδα
"Αδράνησε" η άμυνα....... το γκολ ο Λούλουδας
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το ισχνό 1-0 ο Λούλουδας θα μας διαψεύσει αφού ανενόχλητος με κεφαλιά στο 45' μετά από φάουλ του Μπαζάρογλου θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 47' ο Σπανός με ωραία σέντρα από δεξιά θα βρει τον Πέτρο στην περιοχή, αυτός με την μια θα πασάρει στον Τανουσάϊ ο οποίος "σπαταλάει" μια καλή ευκαιρία αφού το σουτ που πραγματοποιεί φεύγει ψηλά άουτ.
Το 3-0 με τον Κόμητα
Τους "χόρεψε" ο Κόμητας
Στο 55' οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-0 "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη τους (όχι ότι θα είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα) όταν ο Κόμητας με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή θα αποφύγει έξυπνα τον Τ. Τσιντήλα πάνω στην γραμμή του άουτ και με διαγώνιο συρτό σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Προόδου για κάτι καλό.
Ο Κρούτη θέλει να απειλήσει στο 59' με ένα μακρινό δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ το οποίο θα "γλείψει" τα δίχτυα και θα καταλήξει άουτ.
Ο Κρούτη θα ολοκληρώσει τον θρίαμβο
Ότι δεν κατάφερε ο άσσος των γηπεδούχων στο 59' θα καταφέρει στο 69' πετυχαίνοντας το 4-0 με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή όταν στο σουτ του Μπαζάρογλου λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του Λαγκαδά για να φτάσει στον σκόρερ που άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα.
4-0 με πλασέ του Κρούτη
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής σε μια από τις γνωτές εντυπωσιακές του εκτελέσεις φάουλ στο 84', με ένα εξαιρετικό κτύπημα θα αφήσει άγαλμα τον Γ. Τσιντήλα και η μπάλα να καταλήγει στο δεξί "παραθυράκι" της εστίας του για το τελικό 5-0.
Το εκπληκτικό φάουλ του Κρούτη και 5-0
Διαιτητής ο κ. Δημ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Βασ. Λογοθέτη και Χρ. Αβάζαρο.   
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Σπ. Παπαδάτος), Άννινος (79' Παυλάτος), Ψάλτης, Στεφανάτος, Κούκλης, Λούλουδας, Σπανός, Κόμητας, Κρούτη, Τανουσάϊ, Μπαζάρογλου (79' Αραπέλης), Πέτρο (80' Θωμάς).
Πρόοδος Ιθάκης: (Ν. Διαμαντάτος), Γ. Τσιντήλας, Κ. Χάνος, Τ. Τσιντήλας, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Αρταβάνης, Τσίρος, Τσάμης, Ηλιόπουλός, Δευτεραίος, Στασινός.
Δηλώσεις
Δηλώσεις έκανε στο sportsthea  αμέσως με τη λήξη του αγώνα όπου εξέφρασε κάποια παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ομάδα του.
Διονύσης Στανίτσας
πρόεδρος Προόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου