Πέμπτη, Οκτωβρίου 24

CHAMPIONS LEAGUE:ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 Κρίμα!!!!!

Τον «Χ»άλασε το 1-1, αλλά είναι... φαβορί 

Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός «κόλλησε» στον βούρκο του Ντα Λουζ και η Μπενφίκα «έκλεψε» στο φινάλε τον βαθμό (1-1).
Παραμένει «ερυθρόλευκο» το προβάδισμα για τους «16», καθώς έχει στο Καραϊσκάκη και τους «αετούς» της Λισαβώνας, αλλά και την Άντερλεχτ (μεσολαβεί το ταξίδι στο Παρίσι).
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ιδανικά στο πρώτο ημίχρονο και αφού ο Μήτρογλου είδε και απόειδε με τρεις χαμένες ευκαιρίες, έγινε «δημιουργός» και έδωσε ασίστ στο υπέροχο γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες στο 29', βάζοντας την σφραγίδα του στο 45λεπτο.
Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ήταν καταστροφικό, όχι γιατί ο Ολυμπιακός «έπεσε» σε απόδοση, όπως είχε συμβεί στην πρεμιέρα κόντρα στην Παρί, αλλά γιατί το γήπεδο έγινε βούρκος για περίπου μισή ώρα.
Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» κλείστηκαν, έχασαν την ευκαιρία για το 2-0 με τον Φουστέρ στο 58' όταν η μπάλα κόλλησε αντί να πάει στο τέρμα και εν συνεχεία προδόθηκαν από το μοναδικό λάθος του Ρομπέρτο σε όλη τη σεζόν...
Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός
Στο δίλλημα του Μίτσελ, Φουστέρ ή Τσόρι τελικά κέρδισαν και οι δύο, καθώς αμφότεροι βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα, με τον Σαβιόλα να μένει στον πάγκο. Επίσης, ο Μανιάτης «ανέβηκε» στα χαφ (αντί του Εντινγκά) και ο Σαλίνο πήρε τη θέση του στα μπακ μαζί με τον Χολέμπας. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σιόβας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας, ο Σάμαρης δίπλα στον αρχηγό στη μεσαία γραμμή, ενώ στα «φτερά» έπαιξαν Βάις και Φουστέρ. Ο Μήτρογλου ήταν στην κορυφή της επίθεση και πίσω του ο Τσόρι.
Τρικυμία τριών λεπτών
Η καλή εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο (είχε προηγηθεί λάθος απόκρουση του Τσόρι και αναγκαστικό φάουλ του Βάις στους Πορτογάλους) προκάλεσε «τρικυμία» στην περιοχή του Ολυμπιακού, καθώς από την εξαιρετική απόκρουση του Ρομπέρτο, η Μπενφίκα πίεσε με τρία συνεχόμενα κόρνερ.
«Χατ-τρικ» ευκαιριών
Οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν γρήγορα, γέμισαν την περιοχή τους όταν «κατέβαινε» η Μπενφίκα, κράτησαν μπάλα και άρχισαν να απειλούν με τον Μήτρογλου. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα φετινά ματς είχε αυτή τη φορά χατ-τρικ... χαμένων ευκαιριών. Στο 6' τον έκοψε τελευταία στιγμή ο Λουιζάο, στο 9' η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ και στο 24' υποχρέωσε -με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή- τον Αρτούρ σε εξαιρετική επέμβαση.
Δικαίωση Μίτσελ με Τσόρι
Κι ενώ το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο, ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και αυτή καρποφόρησε πριν βγει το ημίωρο. Από ένα κλέψιμο ψηλά, ο Μήτρογλου έβγαλε με τακουνάκι στον Τσόρι Ντομίνγκες, αυτός απέφυγε τον Γκαράι και με απίστευτη ψυχραιμία πλάσαρε για το 1-0! Ο σκόρερ έτρεξε γρήγορα να πανηγυρίσει με τον δημιουργό, ενώ την ίδια στιγμή ο Μίτσελ ξεσπούσε στον πάγκο νιώθοντας προφανώς δικαιωμένος για την επιλογή του να ξεκινήσει τον Αργεντίνο αντί του Σαβιόλα.
Κόλλησε στον βούρκο
Στην επανάληψη το παιχνίδι χάλασε από την καταιγίδα. Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε... πισίνα και ο Ολυμπιακός που στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικός με κάτω την μπάλα, δεν μπορούσε πλέον να κάνει παιχνίδι. Μοιραία έμεινε πίσω, με την Μπενφίκα να φτάνει πιο συχνά στα καρέ του Ρομπέρτο και σηκώνοντας την μπάλα να προσπαθεί, με τα ψηλά κορμιά που είχε, να στριμώξει τον Ολυμπιακό.
Βουτιές και παραλίγο 0-2
Όσο κυλούσε ο χρόνος και τα «ουουου» ακούγονταν από την κερκίδα, τα νεύρα των γηπεδούχων μεγάλων και δεν ήταν λίγες οι φορές που με βουτιές μέσα στην περιοχή εκμαίευσαν ένα πέναλτι. Ο έμπειρος Μαγένκο όμως δεν «ψάρωσε» και ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγει από την περιοχή του και να απειλήσει. Μάλιστα, στη φάση του 58' ο Φουστέρ στάθηκε άτυχος καθώς στο πλασέ του η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα, αλλά κόλλησε στη λάσπη.
Τα «φρέσκα» πόδια του Μίτσελ
Οι... τεχνίτες Βάις και Φουστέρ ήταν πλέον περιττοί σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, που ωστόσο βελτιώθηκε πολύ μετά το 70' και ο Μίτσελ επέλεξε να βάλει «φρέσκα» πόδια με τους Γιαταμπαρέ και Εντινγκά. Μάλιστα ο πρώτος ήταν εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε να αμυνθεί, ενώ προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα από τα πλάγια.
Το μοναδικό λάθος του... αλάνθαστου
Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε πιο ήρεμα πλέον για τον Ολυμπιακό, η Μπενφίκα συνέχισε να πιέζει με σέντρες και... διαμαρτυρίες και τελικά σε μία στημένη φάση, από κόρνερ (που ήταν... άουτ), ο Ρομπέρτο που κράτησε τον Ολυμπιακό σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά ματς, έκανε άστοχη έξοδο και ο Καρντόσο σε κενή εστία σκόραρε. Το 1-1 που έγινε στο 83', έμεινε ως το τέλος και άφησε μια πίκρα στον ανώτερο Ολυμπιακό...
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαγένκο (Ισπανία)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Σικέιρα, Γκαράι, Αντρέ Αλμέιδα, Γκαϊτάν (82' Ροντρίγκο), Μάτιτς, Πέρες (82' Αμορίν), Καρντόσο, Λίμα, Τζον (46' Καβαλέιρο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Τσόρι Ντομίνγκες (88' Μεντζανί), Βάις (56' Εντινγκά), Φουστέρ (69' Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου