Κυριακή, Οκτωβρίου 20

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Σάμη-Εικοσιμία

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  1-1









Δίκαιο "Χ" στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Σάμη-Εικοσιμία 1-1
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Σάμη και Εικοσιμία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Σε όλη τη διάρκεια του "μύριζε" ντέρμπι, ενώ τα πολλά νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες δεν άφηναν να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Οι δυο ομάδες μάλιστα μετά το 1-1 βρισκόταν συνεχώς αντιμέτωπες σε αρκετά κλειστές άμυνες, αφού "φοβόταν" ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη" ήταν αδύνατον να βρουν τρόπους να τις διασπάσουν με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι.
Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο η Εικοσιμία ήταν καλύτερη ενώ στο δεύτερο και ειδικά μέχρι την αποβολή του Αποστολάτου η Σάμη ήταν αυτή που πίεζε και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Εν ολίγοις το αποτέλεσμα από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι χάνοντας αρκετές κλασικές ευκαιρίες στο "δικό" τους ημίχρονο δεν "καθάρισαν" το παιχνίδι είναι δίκαιο.
Φάσεις και γκολ
Ένα κόρνερ από αριστερά του Κονόμη στο 3' θα φέρει την μπάλα στην περιοχή με την μπάλα τελικά να περνάει άουτ, αφού Μινέτος Χρ. και Ντουκάι δεν την προλαβαίνουν.
Το 1ο δοκάρι του Ντουκάϊ
Ωραία κάθετη πάσα στο 7' του Ντουκάι στον Μπλιάμπτη, ο τελευταίος με ωραία ενέργεια θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το σουτ που πραγματοποιεί θα διώξει ο Δ. Καλιβωκάς δύσκολα σε κόρνερ.
Η Εικοσιμία θα απειλήσει στο 14' όταν ο Ντουκάι μέσα από την περιοχή θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα φύγει κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ χάνεται για την Εικοσιμία στο 18' όταν ο Αποστολάτος θα βρεί στην πλάτη της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων μόνο του τον Ντουκάι με τον επιθετικό της Εικοσιμίας να καθυστερεί και το πλασέ του να καταλήγει στην ρίζα της κάθετης δοκού και στην συνέχεια η μπάλα να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.
To 0-1 της Εικοσιμίας με τον Αποστολάτο
Στο 25' νέα μεγάλη ευκαιρία για την Εικοσιμία όταν ο Ντουκάι δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί το λάθος των αμυντικών της Σάμης και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δ. Καλιβωκά.
Η Σάμη θα απαντήσει στο 28' όταν ο Περιβολάρης θα βγεί στην αντεπίθεση από αριστερά, θα βρεί με παράλληλη πάσα τον Γ. Αμούργη, το σουτ του οποίου κοντράρει στα σώματα των αμυντικών.
Στο 35' οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ όταν ο Αποστολάτος θα πιάσει ενα ξερό ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο δείχνει να αιφνιδιάζει τον Καλιβωκά που δεν μπορεί να διώξει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.
Η Σάμη στο 43' ισοφαρίζει όταν ο Γ. Αμούργης θα μπεί από αριστερά με ταχύτητα, θα βγάλει παράλληλη πάσα στον Μωραίτη ο οποίος θα εκμεταλλευθεί μια ασυνενοησία των αμυντικών των γηπεδούχων με τον τερματοφύλακα τους και με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-1.

Με αυτό το σκορ και την ψυχολογία υπέρ των Σαμικών θα ολοκληρωθεί το α' ημίχρονο.
Στο β' ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι θα μπούν πιο δυνατά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να έχουν την υπεροχή και περισσότερο κατοχή μέχρι το σημείο της αποβολής του Αποστολάτου.
Από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι που δεν το έβαλαν κάτω από την αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων τους θα ισορροπήσουν και παραλίγο να κλέψουν την νίκη αν το δοκάρι του Καλιβωκά δεν είχε σταθεί εμπόδιο στο δυνατό σουτ του Ντουκάι.
Στο 48' οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Γερασιμάτος με ωραία ενέργεια και σέντρα απο δεξιά θα βρεί εντελώς αμαρκάριστο τον Μπλιάμπτη απέναντι από τον Καλιβωκά, με τον παίκτη της Εικοσιμίας να πιάνει άσχημη κεφαλιά που διώχνουν οι αμυντικοί.

Ευκαιρία αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους στο 51' σε σέντρα του Περιβολάρη ο Αλυσανδράτος με κεφαλιά-πάσα θα βρεί τον Γ. Αμούργη μόνο απέναντι από την εστία αλλά ο τελευταίος θα πιάσει ένα κακό σουτ που στέλνει την μπάλα άουτ.
Νέα σέντρα στο 54' του Νικολοβιένη μέσα στην περιοχή αλλά και πάλι ο Γ. Αμούργης δεν μπορεί με σουτ να νικήσει τον Καραίσκο που αποκρούει την μπάλα σταθερά.
Στο 73'΄ο διαιτητής Ματιάτος θα δείξει απ' ευθείας κόκκινη κάρτα στον Αποστολάτο που έσπρωξε εκτός φάσης τον Μωραίτη που δέχθηκε την κίτρινη.
Η Εικοσιμία παρότι έπαιζε με “10” παίκτες πίεζε την Σάμη με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ του Ντουκάι κατέληξε στο δεξί δοκάρι.
Ευκαιρία για την Σάμη στο 87' όταν στην σέντρα του Καππάτου από δεξιά ο Βιτωράτος με κεφαλιά θα “στρώσει” στον Αμούργη όμως το δυνατό σουτ του τελευταίου μπλοκάρει ο Καραίσκος.
Διαιτητής ο κ. Διον Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Θοδ. Λυμπερόπουλο και Σερ. Κωστόπουλο.
Συνθέσεις
Σάμη:(Βουκελάτος Θ.), Καλιβωκάς Δ., Τουλάτος Β., Μηλιαρέσης, Καλιβωκάς Γερ. (62' Μινέτος), Καππάτος, Μωραίτης, Νικολοβιένης Κ., Δευτεραίος, Αλυσανδράτος (79' Βιτωράτος), Περιβολάρης, Γ. Αμούργης.
Εικοσιμία:(Ζησιμάτος Δ.), Καραίσκος, Κουμαριώτης, Μινέτος Χρ., Μινέτος Γ.,(68' λ.τ. Παππάς), Κονόμη, Αποστολάτος, Μπλιάμπτης, Ντουκάι, Τσιγαρίδας (46' Γερασιμάτος), Χρηστάτος, Στεφανάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου