Τρίτη, Οκτωβρίου 22

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ "ΑΓΚΑΛΙΑ" Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ. ΜΕ "ΣΦΗΝΑ" ΤΟΝ ΠΑΓΚΕ
ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟ 
"ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ" ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΗ
ΦΩΚΑΤΑ........ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΙΛΙΝΑΤΑ- ΠΡΟΝΝΟΙ-ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
Η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Α.Ε.Κ. στον αγώνα της με την Πρόοδο
Με δύο από τους πέντε αγώνες του προγράμματος άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος το Σάββατο ενώ η αγωνιστική συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα τρια την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή που την ολοκλήρωσαν.
Έτσι στο παιχνίδι που άνοιξε και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής η περυσινή πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. συνέχισε με 2Χ2 αφού ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Προόδου στο Αργοστόλι με σκορ 5-0!
Το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο ο Παλληξουριακός στην πρεμιέρα του στην φετινή ποδοσφαιρική περίοδο νίκησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία 4-0 τους Πρόννους που δείχνουν μέχρι τώρα "πελαγωμένοι".
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή καταμεσήμερα που ο Άγιος την ίδια ώρα έβγαινε σε λιττανεία, μοίρασε στα ίσα τους βαθμούς σαν καλός πατέρας σε Σάμη και Εικοσιμία αφού το παιχνίδι τους έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.
Το απόγευμα της ίδια μέρας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Α.Ο.Κ.Ι. σχεδόν "σημειωτόν" φιλοδώρησε με τεσσάρα τα Διλινάτα που κάνουν την πιο άσχημη πορεία των τελευταίων ετών.
Στις Κεραμειές ο Πάγκε πήγαινε για θρίαμβο (προηγήθηκε 0-3) που λίγο έλειψε να καταλήξει σε εφιάλτη (μείωσαν τα Φωκάτα σε 2-3)!!!!! Τελικά επικράτησε των αντιπάλων του με σκορ 3-2!
   Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 5-0
Όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι της Α.Ε.Κ. επιβεβαίωσαν τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί που χωρίς να παίξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο δε συνάντησαν καμία δυσκολία απέναντι στην «ηρωική» Πρόοδο Ιθάκης των χιλίων αγωνιστικών προβλημάτων και της παρουσίας της στον αγωνιστικό χώρο με 11 μόνο ποδοσφαιριστές.
Έτσι οι πρωταθητές προελαύνουν με το 2Χ2!
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ 4-0
Θετική η πρεμιέρα για τους Ληξουριώτες που δε δυσκολεύθηκαν απέναντι στην ομάδα των Πρόννων και μπήκαν με το «δεξί» στις φετινές τους υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.
Ο Παλληξουριακός ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή και με καλή κυκλοφορία, προσπάθησε και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του από την αρχή χωρίς να δίνει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να τον απειλήσουν.
Έτσι δεν πέρασαν περισσότερο από 32' για να προηγηθεί στο σκορ και να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα γι' αυτόν στη συνέχεια.
Από την άλλη, οι Πρόννοι, φιλότιμα προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους, τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις μήπως πετύχουν κάποιο τέρμα. Όλα αυτά όσο άντεξαν αφού από ένα σημείο και μετά έμειναν από δυνάμεις και ο Παλληξουριακός που είχε ουσιαστικά "καθαρίσει" το ματς από το α' ημίχρονο και μετά το 2-0, δεν είχε κανένα πρόβλημα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα φεύγοντας τελικά από το Δ.Α.Κ. με τους τρεις πρώτους του φετινούς βαθμούς.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 1-1
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι χθες το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Σάμη και Εικοσιμία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Σε όλη τη διάρκεια του "μύριζε" ντέρμπι, ενώ τα πολλά νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες δεν άφηναν να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Οι δυο ομάδες μάλιστα μετά το 1-1 βρισκόταν συνεχώς αντιμέτωπες σε αρκετά κλειστές άμυνες, αφού "φοβόταν" ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη" ήταν αδύνατον να βρουν τρόπους να τις διασπάσουν με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι. 
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  4-0
Σπουδαία και σχετικά εύκολη νίκη για τον Α.Ο.Κ.Ι. σήμερα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου απέναντι στα  Διλινάτα με σκορ 4-0!
Μόνο το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα μέχρι το 29’ που άνοιξε το σκορ για τον Α.Ο.Κ.Ι. αντιστάθηκαν οι φιλοξενούμενοι αφού σε αυτό το διάστημα κρατούσαν το «0» ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Καλαφάτη.
Για ένα ακόμη παιχνίδι φάνηκε να έχουν πρόβλημα στο γκολ αλλά ότι είναι και ανέτοιμοι. 
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  2-3
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον και πέντε γκολ, που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, στις Κεραμειές ο Πάγκε πέρασε νικηφόρα αφού επικράτησε 3-2 των Φωκάτων που αν και προηγήθηκε 3-0 τελικά «κατάφερε» να το ολοκληρώσει πολύ αγχωτικά.
Η ομάδα του Γ. Βασιλάκη κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα φέτος και ήδη βρίσκεται στην κορυφή με 2Χ2.
 Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΠΑΓΚΕ......... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙθΑΚΗΣ
5 - 0 
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4 - 0 
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
1 - 1 
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2 - 3 
5.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
4 - 0 
6.
ΡΕΠΟ: Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
------

Η βαθμολογία
(Σε 2 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο.Κ.Ι. 
6
10 - 02
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
6
07 - 00
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
6
05 - 03
4.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
4
04 - 01
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
4
03 - 01
6.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3
04 - 00
7.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ 
0
00 - 02
8.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ 
0
02 - 06
9.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 
0
01 - 07
10.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
0
00 - 06
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ 
0
02 - 10
Η επόμενη αγωνιστική 3η (26/27-10-2013)
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο.Κ.Ι.
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
6.
Ρεπό: Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία και τα φαβορί αρχίζουν να ξεχωρίζουν..... Μεγάλοι κερδισμένοι Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ. και Παγκέ που βρίσκονται στην κορυφή με το απόλυτο 2Χ2!!
Ισόπαλο το ντέρμπι Σάμης - Εικοσιμίας. Αποτέλεσμα μάλλον που δεν τις συνέφερε.
Ούτε αυτή την αγωνιστική έκαναν βαθμολογικό "σεφτέ"  στην "παρθενική" τους εμφάνιση στην κατηγορία τα Φωκάτα.
Οι γηπεδούχοι στα πέντε παιχνίδια της ημέρας πήραν το "αίμα" τους πίσω σε σχέση με  την 1η αγωνιστική  αφού επικράτησαν σε 3 από αυτά, έχασαν στο 1 ενώ έκανε την εμφάνιση της και η πρώτη ισοπαλία.
14 ήταν οι ποδοσφαιριστές που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα. Πέντε εξ αυτών πέτυχαν μάλιστα από δυο γκολ (Κρούτη - Πολλάτος Αλ. - Νουρεντίνι - Κόμητας και Αντωνάτος).
Σχετικά ήρεμη η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού οι "μαύροι" αυτό το διήμερο έδειξαν μόνο μια κόκκινη κάρτα και 18 κίτρινες!
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε όπως προαναφέραμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
3  νίκες για τους γηπεδούχους, μια για τους φιλοξενούμενους και για πρώτη φορά φέτος έκανε την εμφάνιση της και η ισοπαλία.
Αρκετά παραγωγική από άποψη γκολ ημέρα........ Επιτεύχθηκαν όπως και την 1η συνολικά 20!!!! (σε 5  παιχνίδια).
Σε όλα τα παιχνίδια υπήρξε σκορ!!!
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 16  τέρματα και οι φιλοξενούμενοι μόνο 4!!!! 
Συνολικά σημειώθηκαν 20 τέρματα, μ.ο. 4 ανά αγώνα. 
Καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής  είναι αυτή του Α.Ο.Κ.Ι, με 10 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα αυτή των Α.Ε.Κ. και Παλληξουριακού που συνεχίζουν να κρατάνε στο "0" της εστίας τους.
Χειρότερη επίθεση αυτές των Ομαλών και Διλινάτων με 0 γκολ στο ενεργητικό τους αφού δε έχουν χαρεί ακόμη κάποια επιτυχία.
Χειρότερη άμυνα,  οι Πρόννοι με 10 γκολ παθητικό στο ενεργητικό τους.
Κίτρινες κάρτες, Συνολικά είχαμε 19 μια παραπάνω από την προηγούμενη αγωνιστική.
Κόκκινες, και αυτή την αγωνιστική πάλι μόνο μια είχαμε στους 5  αγώνες της του πρωταθλήματος
Ρεπό, είχαν τα Ομαλά.
Στους σκόρερ προηγούνται οι Γ. Βουκελάτος, Αλ. Πολλάτος και Γιούργκεν Νουρεντίνι με 3.

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ
  Στα συν της αγωνιστικής 
*Στην "ηρωική" προσπάθεια των Θιακών της Προόδου που έστω και με 11 κατέβηκαν στο Αργοστόλι και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στην πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!
* Η παρουσία του ιστορικού "Παγκέ" και η συγκατοίκηση του στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας μαζί με Α.Ε.Κ. και Α.Ο.Κ.Ι. μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μια καλή συγκυρία που δείχνει το πόσο σοβαρή και σε βάθος χρόνου δουλειά γίνεται στην ομάδα. Φυσικά περιττό να πούμε ότι το μεγαλύτερο "μερίδιο" από αυτό ανήκει στον Γ. Βασιλάκη.
* Οι και αυτή της αγωνιστική καλές διαιτησίες σε όλα σχεδόν τα γήπεδα μας! Όταν υπάρχει κάπου ένας "Μποκάσα" δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.
* Η εκ νέου πολύ καλή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και παραγόντων σε όλους τους αγώνες... αφού είχαμε μια μόνο κόκκινη κάρτα στους συνολικά πέντε της ημέρας και αυτή οφείλεται σε μια κακιά στιγμή και συνέβη σε έναν πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή που δεν έχει δώσει δικαιώματα ποτέ μέχρι τώρα!!!
* Η παρουσία της μικτής νέων του Δ. Λιονάτου που πήρε μεγάλη όσο και σπουδαία νίκη  5-1 την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Π.Ε. ομάδων επί της αντίστοιχης της Ζακύνθου στα Φαρακλάτα..... Πόσα χρόνια το φωνάζουμε, όσο και αν κάποιοι  θέλουν να παρουσιάζουν ότι δεν έχουμε ποδόσφαιρο, ότι ταλέντο υπάρχει και μάλιστα μεγάλο στα "δικα" μας παιδιά... 

Άλλα μας λείπουν!!!!
* Στην παρουσία του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Θανάση Μπριάκου στο νησί μας ύστερα από πρόσκληση του πρώην προέδρου του τοπικού Συνδέσμου, Διαιτητή Superleague, νυν εκπαιδευτή και παρατηρητή διαιτησίας κ. Γεράσιμου Μαζαράκη.
* Ο "γερόλυκος" της τοπικής διαιτησίας Ελ. Μενεγάτος, σε ένα παιχνίδι ντέρμπι κατάφερε να το διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία και να περάσει απαρατήρητος αφήνοντας το ρόλο του πρωταγωνιστή στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς να δείξει έστω μια κίτρινη κάρτα!!!!! Λένε ότι ο καλός διαιτητής δεν κρατάει ένα παιχνίδι με το φόβο των καρτών αλλά από την σωστή διαχείριση και ο Μενεγάτος ευτυχώς το επιβεβαίωσε!!!!!!!!
  Στα πλην της αγωνιστικής 
Η διεξαγωγή του αγώνα Σάμης - Εικοσιμίας την ώρα που ακόμη ήταν σε εξέλιξη η λιτανεία του προστάτη μας Αγίου Γεράσιμου!!! 
Βοήθεια μας ο Άγιος!!!
* Η απουσία των φιλάθλων από τα γήπεδα μας. Σε όλα τα γήπεδα νέκρα!! Ειδικά σε αυτά του Σαββάτου και στο πρωινό που όπως είπε και ο πρόεδρος της Προόδου ήταν 4 και οι δυο από αυτούς Θιακοί" !!!!!
* Η άσχημη πορεία των Διλινάτων, Πρόννων και Φωκάτων που με δυο ήττες στον βαθμολογικό πίνακα προβληματίζουν. Ιδιαίτερα τα Διλινάτα που δεν μας έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοιο!!
* Η απουσία των ορισθέντων παρατηρητών αγώνων που δεν προσήλθαν σε αυτούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα..... Μάλιστα σε ένα γήπεδο ο παρατηρητής που μπήκε με συμφωνία των δυο ομάδων στο β' ημίχρονο την έκανε!!!!!!!
* Η καθυστέρηση για ένα 25' του αγώνα Φωκάτων - Παγκεφαλληνιακού στις Κεραμειές μετά την καθυστερημένη άφιξη του ενός εκ των δυο βοηθών, ο οποίος έβαλε "φτερά" για να φτάσει εκεί μιας και τον είχαν ορίσει και σε αγώνα που είχε ολοκληρωθεί ελάχιστα πριν στο Αργοστόλι!!!!
* Ο προγραμματισμός του αγώνα Σάμης - Φωκάτων 1 μ.μ. που δεν άφησε πολλούς να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή και τη λιτανεία του προστάτη μας Αγίου Γερασίμου. Τώρα το 12 που έγινε 1 δεν το κατάλαβα... Τέλος πάντων βοήθεια μας ο "γέροντας" και να μας δώσει φώτιση μήπως και δούμε κάτι καλό σε αυτό το έρμο ποδόσφαιρο μας!!!

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ε.Σ.Κ.Α.Η 

Φαέθων Αντίρριου -Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου 30-117 !!!. Τσουνάμι καλαθιών με θέα την γέφυρα...

Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Παιδικού Πρωταθλήματος, το Ληξούρι συνέτριψε την ομάδα του Φαέθων στο Αντίρριο με το ....διαστημικό σκορ 117-30, σε ένα αγώνα που όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα ήταν μονόλογος για τους νησιώτες από το  εναρκτήριο τζάμπολ μέχρι και την τελευταία κόρνα της γραμματείας. 

«Διπλό» με καλή εμφάνιση για τους Παίδες του Α.Σ.Κ. 

(52-43 την Αχαγιά)

Επιστροφή στις νίκες για τους Παίδες του Α.Σ.Κ., οι οποίοι πραγματοποιώντας πολύ καλή και  ουσιαστική εμφάνιση επικράτησαν στην Αχαγιά της τοπικής ομάδας με 52-43.
Οι παίκτες του Μάκη Μαρκάτου, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κατάφεραν να φτάσουν στην 3η νίκη σε τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Α.-Η., κόντρα σε μία ομάδα που «καιγόταν» για το αποτέλεσμα, παίζοντας μάλιστα και πολύ καλό μπάσκετ.  
   ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ Ε-mails ΣΑΣ ΣΤΟ Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου