Σάββατο, Οκτωβρίου 19

Άνετη η πρεμιέρα για τους Ληξουριώτες στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου 4-0 τους Πρόννους


Α.Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  4-0

Με το "δεξί ο Παλληξουριακός και εύκολη επικράτηση....... 
Προβληματισμός στους Πρόννους για τη νέα βαριά ήττα!!
Πριν από λίγο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ολοκληρώθηκε το άλλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας ανάμεσα σε Παλληξουριακό και Πρόννους.
Θετική η πρεμιέρα για τους Ληξουριώτες που δε δυσκολεύθηκαν απέναντι στην ομάδα των Πρόννων και μπήκαν με το «δεξί» στις φετινές τους υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.
Ο Παλληξουριακός φαινόταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή και με καλή κυκλοφορία, προσπάθησε και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του από την αρχή χωρίς να δίνει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να τον απειλήσουν.
Έτσι δεν πέρασαν περισσότερο από 32' για να προηγηθεί στο σκορ και να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα γι' αυτόν στη συνέχεια.
Από την άλλη, οι Πρόννοι, φιλότιμα προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους, τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις μήπως πετύχουν κάποιο τέρμα. Όλα αυτά όσο άντεξαν αφού από ένα σημείο και μετά έμειναν από δυνάμεις και ο Παλληξουριακός που είχε ουσιαστικά "καθαρίσει" το ματς από το α' ημίχρονο και μετά το 2-0, δεν είχε κανένα πρόβλημα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα φεύγοντας τελικά από το Δ.Α.Κ. με τους τρεις πρώτους του φετινούς βαθμούς.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο με πολλά λάθη και τον Παλληξουριακό φλύαρο στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Η νίκη του όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν  πέρα ως πέρα δίκαιη και εμείς θα προσθέταμε αναμενόμενη.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2' ο Παλληξουριακός θα χάσει την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα με τον Παπαδάτο να μπαίνει με ατομική ενέργεια στην περιοχή και τον Κορκό με έξοδο να αποκρούει την μπάλα με το σώμα του σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Στη συνέχεια και στο 9΄ ο Πέττας θα σουτάρει από μακριά η μπάλα όμως θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.
Στο 23' νέο σουτ αυτήν τη φορά από τον Παπαδάτο ο οποίος θα μπει στην περιοχή από αριστερά και πλάγια, αλλά το σουτ που επιχειρεί περνάει παράλληλα από το τέρμα του Κορκού άουτ.
Ένα φάουλ του Ζαπάντη από το ύψος περίπου της σέντρας στο 25' θα είναι η "αιτία" για την πρώτη απειλή της εστίας του Λαδά αφού η μπάλα θα φτάσει μέσα στην περιοχή στον Λιναρδάτο με τον τελευταίο σε μια δύσκολη κεφαλιά "ψαράκι" που πραγματοποιεί να καταλήγει τελικά άουτ.
Μια σέντρα από δεξιά του Φαρακλού στην περιοχή ο Αντωνάτος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση το οποίο θα περάσει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Κορκού.
Άργησε αλλά ήρθε το γκολ για τους Ληξουριώτες
Ο Παπαδάτος ανοίγει το σκορ για το 1-0
Στο 32' οι ερυθρόλευκοι του Ληξουριού θα πάρουν"κεφάλι" στο σκορ όταν ο Παπαδάτος σουτάρει μέσα από την περιοχή η μπάλα κοντράρει στον Κ. Κουρκουμέλη, στρώνεται στον ίδιο που αυτήν τη φορά με ψηλοκρεματό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-0.
Αέρας δυο τερμάτων με εντυπωσιακό γκολ του Αντωνάτου
Δεν πέρασε καλά-καλά ένα δεκάλεπτο και οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Αυτήν τη φορά με τον Αντωνάτο ο οποίος μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Πρόννων θα μπει στην περιοχή και πιάνοντας ένα σουτ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του μπροστά με δυο γκολ.
Νέα ευκαιρία να διευρύνει το σκορ θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 44' όταν ο Παπαδάτος με ωραία ενέργεια ξεφεύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο μπαίνει στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που πραγματοποιεί περνάει παράλληλα με την εστία των φιλοξενουμένων άουτ.
Ο Η. Αντωνάτος (δεν διακρίνεται στο πλάνο) έχει πετύχει το 2-0
Με το σκορ στο 2-0 και "κλειδωμένη" τη νίκη για τους Ληξουριώτες οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ο Παλληξουριακός συνέχιζε να είναι καλύτερος με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή, να συνεχίζει να πιέζει τον αντίπαλο και μέχρι τη λήξη να πετύχει άλλα δυο τέρματα.
Στο 48' ένα μακρινό σουτ του Καμινάρη αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Κορκό.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 63' με τον Φαρακλό ο οποίος μόνος απέναντι από τον Κορκό, ύστερα από κάθετη πάσα του Λυκούδη θα πιάσει ένα συρτό σουτ το οποίο θα φύγει άουτ.
Την επόμενη ευκαιρία θα χάσει στο 68' ο Αντωνάτος όταν μόνος στο β' δοκάρι ύστερα από το φάουλ του Λυκούδη θα αστοχήσει στο πλασέ και θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ.
Ένας εντυπωσιακός ομαδικός συνδυασμός των γηπεδούχων στο 76' θα καταλήξει σε σουτ του Κατσιβέλη να περνάει άουτ από το δεξί δοκάρι του Κορκού.
Στο 81' ο Γ. Σολωμός θα σώσει την ομάδα του από το τρίτο γκολ αφού αποκρούει την μπάλα πάνω στην γραμμή στο πλασέ του Παπαδάτου.
Σειρά του Κορκού να πει "όχι" στους γηπεδούχους στο 82' όταν στο κόρνερ του Λυκούδη από δεξιά ο Αντωνάτος στο β΄ δοκάρι θα πιάσει την καρφωτή κεφαλιά για να αποκρούσει εκπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Τελικά....... ήρθαν και άλλα γκολ
Ότι δεν έγινε στις παραπάνω περιπτώσεις θα γίνει στο 85' με διπλή προσπάθεια και συνεχόμενα σουτ του Αντωνάτου, στην πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Κατσιβέλη, με την μπάλα να καταλήγει τελικά στα δίχτυα για το 3-0.

Ο Κατσιβέλης θα είναι αυτός που θα χάσει την ευκαιρία να χρησθεί σκόρερ αφού στο 88' μετά από πάσα του Αντωνάτου θα πλασάρει χλιαρά με αποτέλεσμα ο Κορκός να διώξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 89' ο Σολωμός θα αποκρούσει την μπάλα και πάλι πάνω στην γραμμή στο μονοκόματο σουτ του Αντωνάτου μετά από κόρνερ του μόνιμου "εκτελεστή" των "στημένων" Αλέξη Λυκούδη.
Το "κερασάκι" στην τούρτα ο Αλέξης Λυκούδης
Το "κερασάκι" στην τούρτα θα μπει για τον Παλληξουριακό στο 90+2, χρονική στιγμή στην οποία ο Λυκούδης θα πιάσει ένα σουτ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής στο οποίο η μπάλα κοντράρει στα σώματα για να στρωθεί εκ νέου στον ίδιο που αυτήν τη φορά θα την στείλει στο αριστερό "Γ" της εστίας του Κορκού για να γραφτεί το τελικό 4-0.
Το τελικό 4-0 με το καταπληκτικό σουτ του Αλ. Λυκούδη
Διαιτητής ο κ. Κων Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Διον. Ματιάτο και Δημ. Καλαφάτη.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Χρ. Χαρίτος), Λαδάς, Γαβαλάς (61' Λαδάς Ι.), Καμινάρης, Μαυροειδής, Αδηλίνης, Λυκούδης, Δαμουλιάνος, Πέττας (74' Κατσιβέλης), Παπαδάτος, Αντωνάτος, Φαρακλός (72' Μαρινάκης).
Α.Ο. Πρόννοι:(Γερ. Κουρκουμέλης, Κορκός, Χιόνης, Λιναρδάτος, Κουρκουμέλης Ε., Κουρκουμέλης Κ. (46' Ταραζής), Τζανίκος-Ζαπάντης, Σολωμός Γ., Ντοντόροφ, Στέλλος, Παππάς (69' Καραλής), Κουτροκόης (80' Μανέντης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου