Τετάρτη, Οκτωβρίου 30

Πήρε την πρόκριση στους "8" στην Ληξουριώτικη "μάχη" ο Παλληξουριακός


Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ  2-0
                           
Στους "8" με δεύτερη νίκη ..... επί της Ανωγής οι "ερυθρόλευκοι" του Ληξουριού
Στο Ληξουριώτικο ντέρμπι, σήμερα το απόγευμα, με έδρα το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Παλληξουριακός ανώτερος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου απέναντι στην "συμπολίτισσα" του Ανωγή.
Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" του Ληξουριού με δυο νίκες θα μπουν στην κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για τον επόμενο γύρο με τις καλύτερες 8 ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου οι οποίες θα συνεχίσουν τον θεσμό με όραμα τον τελικό.
Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αγωνιστικά από την αντίπαλο τους έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έχασαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και τελικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο τέλος απέναντι σε μια ομάδα αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι και η οποία προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια ομάδα μιας κατηγορίας παραπάνω από αυτή και κάπου το πέτυχαν κατά διαστήματα δείχνοντας ότι θα είναι ένα από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος για άνοδο στην Β' κατηγορία.
Έτσι από αυτό το "ζευγάρι" ο Παλληξουριακός με μια νίκη 2-0 και μια ισοπαλία 3-3, είναι μια από τις ομάδες που πέρασαν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Φάσεις και γκολ
Ακριβώς με την έναρξη του αγώνα ο Παλληξουριακός θα χάσει την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι αφού το δυνατό σουτ του Παπαδάτου δεν θα βρει “στόχο”.
Απάντηση για την Ανωγή στο 3' όταν την ίδια τύχη θα έχει το σουτ του Καλέτζου.
Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του
Στο 18' η ομάδα του Χρ. Χαρίτου θα πάρει κεφάλι στο σκορ με το μακρινό σουτ του Χ. Μαυροειδή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κατοπώδη και αφού προηγουμένως είχε κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του πετυχαίνοντας το 0-1.
Ο Καμινάρης με δυνατό σουτ θα προσπαθήσει να απειλήσει τον Κατοπώδη στο 24' όμως η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από την εστία του άουτ.
Δυο πολύ καλές αποκρούσεις θα πραγματοποιήσει ο Κατοπώδης στο 25' σε ισάριθμες ενέργειες των Πέττα και Λυκούδη.
Στο 39' την “καθάρισε” ένας πρώην δικός της παίκτης
Σε αυτό το λεπτό ο Ηλίας Αντωνάτος, μέχρι πέρυσι ποδοσφαιριστής της Ανωγής, βάλθηκε να “καθαρίσει” την υπόθεση  πρόκριση  αφού θα πετύχει με πλασέ το 2-0 έπειτα από ένα κλέψιμο της μπάλας λίγο κάτω από την σέντρα, θα προχωρήσει και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα.
Τελευταία ευκαιρία για το ημίχρονο ένα πλασέ του Παπαδάτου στο 44' το οποίο μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Κατοπώδη.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους “8” του τοπικού κυπέλλου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε και οι τυπικά γηπεδούχοι έχοντας την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα έφτασαν σε μια άνετη νίκη χάνοντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες για να την διευρύνουν!
Του αρνήθηκε πέναλτι
Μια φάση που έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται οι “ερυθρόλευκοι” της Παλλικής στο 49' ο διαιτητής κ. Κομητόπουλος αρνείται το πέναλτι στον Ηλ. Αντωνάτο ο οποίος ανατρέπεται καθαρά από τον Δρακόπουλο μέσα στην περιοχή.
Πολύ καλή πάσα από δεξιά του Λαδά στο 67' θα φέρει τον Αντωνάτο σε θέση βολής με το πλασέ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα άουτ.
Εντυπωσιακή διπλή προσπάθεια από τον Κατοπώδη στο 69' στο δυνατό σουτ και πάλι του Αντωνάτου έξω από την περιοχή.
Στη συνέχεια δυο σουτ του Καμινάρη στο 79' και 89' δε θα βρουν στόχο με την μπάλα να καταλήγει άουτ λίγο έξω από την εστία του. 
Λίγο πριν και συγκεκριμένα στο 88' ο Κατσιβέλης μετά από σέντρα του Γαβαλά και στρώσιμο της μπάλας από τον Φαρακλό θα πιάσει ένα καλό σουτ που δεν θα βρει όμως στόχο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Κομητόπουλος με βοηθούς τους Χρ. Αβάζαρο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός: (Χρ. Χαρίτος), Μοσχόπουλος, Αδηλίνης (61’ Κατσίβελης), Καμινάρης, Μαυροειδής, Βοσνίσκι, Λυκούδης, Παπαδάτος, Πέττας (68’ Φαρακλός), Δαμουλιανός, Λαδάς, Αντωνάτος (78’ Γαβαλάς).
Ανωγή: (Μαρίνος Ανδρίτσης), Κατωπόδης, Γερολυμάτος (87΄Αλεξανδράτος), Γιακουμάτος, Δρακόπουλος, Αραβαντίνος Α., Σούλας, Καλέντζος (61’ Λυκούδης Π.), Πάλλας, Μπενάτος (70’ Γαβριελάτος), Αραβαντινός Δ., Κοζομπόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου