Κυριακή, Φεβρουαρίου 9

Νίκησαν και την Σάμη 4-0 τα Διλινάτα... Αύξησαν την διαφορά τους στο ρετιρέ +4 από τον Παλληξουριακό


Μετά από καλή εμφάνιση στο πρώτο μισάωρο, και μέτρια στην επανάληψη, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα πρωτοπόρα Διλινάτα θα επιστρέψουν στις νίκες, μετά τη σημαντική νίκη τους επί της δυνατής Σάμης, με σκορ 4-0 και θα παραμείνουν στο ρετιρέ με τη διαφορά από τον δεύτερο Παλληξουριακό να φτάνει πλέον στους +4 βαθμούς.
Η ομάδα του «μεγάλου» χωριού, ήταν καλύτερη των της ομάδας του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει άμεσα στις νίκες, μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής και το 1-1 με την Εικοσιμία.
Σε γενικές τώρα γραμμές, το παιχνίδι παίρνει μέτριο βαθμό για την ποιότητα του και σίγουρα η νίκη των γηπεδούχων είναι δίκαιη.
Όσον αφορά την Σάμη, που παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες, προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της ανταγωνιστικό, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι θα γνωρίσει την 8η φετινή της ήττα.
Μια ήττα που ίσως να ήταν εντός προγράμματος και δεν αλλάζει τους στόχους της ομάδας, αφού στο μέλλον και στα παιχνίδια που έρχονται είναι ικανή να πάρει κάποιες νίκες και να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη.
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ Βουκελάτος – Μπαζάρογλου αλλάζουν μπάλα σε έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να πασάρει δεξιά στον Πολλάτο, όμως το σουτ του τελευταίου στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Βρεττού.
Με τη συμπλήρωση 15’ αγώνα, ο Μπαζάρογλου θα βρει με πολύ ωραία πάσα τον Βουκελάτο λίγο πριν το πέναλτι και αυτός με ένα από τα σπεσιαλιτέ του, σουτ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βρεττού για το προβάδισμα και το 1-0.
Μία ωραία κεφαλιά από κοντά του Βουκελάτου στο 16’, μετά την σέντρα από αριστερά του Κ. Τζωρτζάτου θα αποκρουστεί από τον Βρεττό, που θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Άτυχος θα σταθεί στο 24’ ο Νεστερένκο, αφού η μπάλα μετά την κεφαλιά του θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στη συνέχεια άουτ, ύστερα από το κόρνερ του Μπαζάρογλου από δεξιά.
Στο 29’ ο Πολλάτος με ωραία κίνηση, ύστερα από την πάσα στην πλάτη της άμυνας του Μπαζάρογλου, θα βρεθεί απέναντι από τον Βρεττό, τον οποίο θα πλασάρει εύστοχα για το 2-0.
Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου δεν θα καταγραφεί κάποια αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι και έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν με αυτό το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, η Σάμη ανέβασε την απόδοση της, τα Διλινάτα κάπου χαλάρωσαν από αυτό το 2-0 και το παιχνίδι έγινε πολύ μέτριο.
Στο 59’ ωστόσο, η γρήγορη αντίδραση του Τσιαουσντέλιο που θα πέσει στα πόδια τους Σοφιανού και θα μπλοκάρει την μπάλα, μετά την κάθετη του Ζαχαράτου, θα γλιτώσει μια πιθανή μείωση του σκορ.
Περιβολάρης – Βαλλάτος, στο 66’ δεν συνεννοούνται στην ψηλοκρεμαστή πάσα του Μπαζάρογλου στην αντίπαλη περιοχή, θα εκμεταλλευθεί αυτή τους την αδράνεια, ο Βουκελάτος και ανάμεσα τους, θα «τσιμπήσει» την μπάλα και θα την στείλει στα δίχτυα ανεβάζοντας, τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και ουσιαστικά «καθαρίζει» μια ακόμη νίκη για την ομάδα του.
Στο 87’ και στο δυνατό σουτ του Κ. Τζωρτζάτου, μετά την συρτή πάσα από δεξιά του Αλ. Τζωρτζάτου, η μπάλα θα βρει στα σώματα και θα καταλήξει κόρνερ.
Τέλος, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1’, ο Παγουλάτος με ωραίο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά την ωραία συνεργασία του με τον Λουκάτο και παρά την προσπάθεια του Βρεττού, η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το τελικό 4-0!
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» με τη νίκη της αυτή συνεχίζει οδηγός στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, αυξάνοντας την διαφορά της στους +4 βαθμούς, μετά την γκέλα του Παλληξουριακού στο τοπικό και στη συνέχεια θα ψάξει νίκες, προκειμένου να διατηρηθεί μέχρι το τέλος σε αυτή την θέση.
Η Σάμη, απλά στη συνέχεια θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της, ψάχνοντας βαθμούς από παιχνίδια που θα έχει το πάνω χέρι.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Γ. Αλυσανδράτου και τον κ. Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Τζωρτζάτος Γ., Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος (82’ Pula), Αλεξάτος (66’ Λουκάτος), Μπαζάρογλου (80’ Νεστερένκο Ι), Βουκελάτος (72’ Παγουλάτος), Πολλάτος.
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Βρεττός, Καψογιώργης (87’ Γκρέμος), Πολυχρονάτος, Φωτόπουλος (80’ Βαλλάτος), Περιβολάρης, Ζησιμάτος, Τρίφι (78’ Δρακουλόγκωνας), Ζαχαράτος, Σοφιανός, Μετάι,  Αμούργης Ι. (46’ Καππάτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου