Κυριακή, Φεβρουαρίου 9

Νίκησε σε ήθος και Πύλαρο η Εικοσιμία και απειλεί τον Παλληξουριακό


Συνεχίζοντας την αήττητη πορεία της η Εικοσιμία, θα προσθέσει ακόμη τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της, αφού στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, θα επικρατήσει του Πυλαριακού με σκορ 3-1 και εκτός του ότι συνεχίζει 3η στην κατάταξη, εξασφαλίζει εκτός απροόπτου τη συμμετοχή της στα playoffs.
Οι γηπεδούχοι, σοβαροί και για 45’ εντυπωσιακοί, χρονικό διάστημα που ουσιαστικά «καθάρισαν» με τη νίκη, θα μπουν από την αρχή δυνατά, θα πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας θα πιέσουν τον αντίπαλο τους και θα δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, μπροστά από την εστία του Κόκκαλη.
Έτσι πετυχαίνοντας 3 τέρματα θα φτάσουν σχετικά εύκολα στην 9η φετινή τους νίκη στη διοργάνωση.
Οι φιλοξενούμενοι της Πυλάρου, που παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες, προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί, κάτι που δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μιας και η αντίπαλος τους βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και ήταν καλύτερη.
Συμπερασματικά στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα μεσημεριάτικο πολύ καλό παιχνίδι, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων, οι τελευταίοι διατηρώντας το αήττητο σε 15 παιχνίδια, θα πάρουν ένα χρήσιμο για την πορεία τους τρίποντο με στόχο, το όσο το δυνατόν καλύτερο τελικό πλασάρισμα.
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με ένα φάουλ του Λογκόνη, λίγο έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Το 1-0 θα έρθει στο 18’, Λογκόνης – Κορσιάνος αλλάζουν ωραία την μπάλα, λίγο έξω από την περιοχή και ο τελευταίος με έξυπνη κάθετη πάσα θα βρει τον Hoxhaj απέναντι από τον Κόκκαλη και τον «μικρό» της Εικοσιμίας να πλασάρει ψύχραιμα τον Κόκκαλη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Μια φανταστική ομαδική ενέργεια των γηπεδούχων στο 22’ θα φέρει το δεύτερο τέρμα τους στο παιχνίδι.
Ο Κορσιάνος θα βρει ωραία στα αριστερά τον Κονόμη, αυτός θα γυρίσει στον Μινέτο που θα βρει τον Μπούσι στο ημικύκλιο της περιοχής, με το δυνατό σουτ που πραγματοποιεί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Με την σέντρα, ο Φάντης θα βρεθεί στην περιοχή του Σκαματζούρα και θα κάνει το δυνατό σουτ που θα διώξει καταπληκτικά ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλλα της, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές και αναχωρεί από το νησί μας.
Στο 26’ ο Μινέτος θα βγει από δεξιά στην κόντρα και θα πασάρει συρτά στο β’ δοκάρι για τον Κονόμη, όμως του σουτ που επιχειρεί είναι αδύναμο και ο Κόκκαλης με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα καταπληκτική συνεργασία Κορσιάνου – Μπούσι στο 34’  και τον τελευταίο μέσα στην περιοχή και δεξιά να κάνει το πλασέ, την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πυλαριακού και να καταλήγει στη συνέχεια άουτ.
Ευκαιρία να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι θα χαθεί στο 37’ με τον Γρηγοράτο να βγαίνει στην κόντρα από αριστερά να μπαίνει στην περιοχή, όμως πιεζόμενος από τον Χρήστο, θα κάνει το σουτ και θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Με την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι ο Μπούσι θα πιάσει ένα μακρινό δυνατό σουτ, τον Κόκκαλη να μην κάνει καλή εκτίμηση της φάσης και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 3-0 της ομάδας του και το δεύτερο δικό του στο παιχνίδι.
Φυσικά αυτό θα είναι και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο, ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε αρκετά, τους γηπεδούχους να έχουν και πάλι κατοχή και τους φιλοξενούμενους, ύστερα και από τις τρεις αλλαγές του Κ. Βιτωράτου να δείχνουν πολύ καλύτερη εικόνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν καλές φάσεις στην εστία του Σκαματζούρα.
Οι φάσεις ήταν ελάχιστες, ενώ οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη μείωση του σκορ.
Στο 80’ ο Μπελτσώνιας με μια εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά θα φύγει στην κόντρα και θα βρει κάθετα τον Χαραλαμπέλη απέναντι από τον Κόκκαλη, με τον τελευταίο να πλασάρει αδύναμα στα χέρια του τερματοφύλακα του Πυλαριακού.
Και στο 85’ οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν το σκορ στο 3-1 με ένα «μεγάλο» γκολ!!
Ο Δ. Γρηγοράτος, που πριν από λίγο είχε περάσει στο παιχνίδι, θα βρεθεί στην περιοχή απέναντι από τον Σκαματζούρα και με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε από όλους!!!!
Αυτό το γκολ θα γράψει το τελικό 3-1 του αγώνα και μια μεγάλη ιστορία!
Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα της Λειβαθούς θα παραμείνει στην 3η θέση της κατάταξης και πλέον βλέπει πιο αισιόδοξη την κατάσταση, ίσως και για ένα καλύτερο από τη συγκεκριμένη πλασάρισμα.
Ο Πυλαριακός από την άλλη, θα πρέπει να βρει βαθμούς ώστε να οριστικοποιήσει την παραμονή του στην κατηγορία και να ψάξει μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Γ. Αλυσανδράτου και τον κ. Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Πρέντζας (60’ Χαραλαμπέλης), Τζάκης, Χρίστο, Α. Ντουκάι, Λογκόνης, Κορσιάνος, Μπούσι (74’ Αποστολάτος), Μινέτος (82’ Λιναρδάτος), Κονόμη (79’ Μπελτσώνιας), Hoxhaj..
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Κόκκαλης, Τουλάτος, Κλειτογιάννης (46’ Μινέτος), Saliaj, Πάπα Α., Γρηγοράτος Α. (46’ Καβαλλιεράτος), Rexha (82’ Γρηγοράτος Δ.), Σταμούλης, Φάντης, Ποταμιάνος, Μάστορας (46’ Φούκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου