Κυριακή, Μαΐου 1

Με επιτυχία και κάτω από συνεχή βροχή διεξήχθη ο 10ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου για την Ειρήνη


Με μεγάλη επιτυχία και ύστερα από 2 χρόνια απραξίας, λόγω κορονοϊού, διεξήχθη και πάλι σήμερα Κυριακή πρωτομαγιά 2022, ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες δρόμου στο νησί μας, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών, αλλά και την παρουσία αρκετών φίλων του αθλήματος.

Πρόκειται για τον 10ο Βαλλιάνειο αγώνα δρόμου, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ειρήνη και για το λόγο αυτό όλοι έτρεξαν με λευκό φανελάκι, μεταφέροντας το μήνυμα των διοργανωτών.

Ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης, ζωής και ομόνοιας, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.
Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, αφού ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Όμως από την εντυπωσιακή διαδρομή με τις φυσικές ομορφιές της, καθόλου κουραστική και όλοι μικροί - μεγάλοι, χάρηκαν με το παραπάνω τη δική τους συμμετοχή.
Τα τρία παιδιά, Διον. Φωκάς, Κατ. Φωκά, Βαν. Σαμόλη, αλλά και όσοι ήταν δίπλα τους και βοήθησαν να έχουμε, βάσει των συνθηκών, ένα άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα, έβαλαν και φέτος τα δυνατά τους και τα κατάφεραν, όπως άλλωστε συμβαίνει από το 2011, χρονολογία διεξαγωγής του 1ου Βαλλιάνειου αγώνα δρόμου.

Η διαδρομή ήταν:

Η διαδρομή ήταν στο γνωστό κλασσικό κομμάτι από την Βαλλιάνειο Πλατεία στην Ριζοσπαστών, προς το Ορφανοτροφείο και μετά το Φανάρι, ωστόσο φέτος δεν υπήρχε αναστροφή, αλλά οι αθλητές συνέχισαν έως το ύψος της διασταύρωσης προς Φαραώ, στην οδό Λάσσης για να καταλήξουν στην πλατεία από τον Ο.Α.Ε.Δ., στο Νάπιερ, και να τερματίσουν μπροστά στην είσοδο της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Πριν από την εκκίνηση του δρόμου των 10 Km, στην ίδια επετειακή διαδρομή με την διεξαγωγή του 1ου αγώνα το 2011, προηγήθηκαν όπως κάθε χρόνο, οι καθιερωμένοι παιδικοί αγώνες, μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Κεφαλληνίας και τερματισμό την πλατεία.

Στη συνέχεια και ύστερα από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς απο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Τραυλό και τον πρόεδρο της οργανωτικης επιτροπής κ. Διον. Φωκά, δόθηκε η εκκίνηση των 10 km.
Αφετηρία και τερματισμός, όπως προαναφέραμε, ήταν η κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Οι Αθλητές διανύοντας μια καταπληκτική διαδρομή μέσα στο πράσινο, αλλά και δίπλα από τη θάλασσα, τρέχοντας την συγκεκριμένη απόσταση τερμάτισαν ως εξής:

Στις γυναίκες:

1η Βασιλάτου Αντριάνα

2η Καραπέτσου Κατερίνα

3η Καπατσώρη Μαρία 

Στους άνδρες:

1ος Στεφανάτος Χρήστος

2ος Τουλάτος Σταύρος

3ος Κωνσταντάτος Τάσος - Λούγκου Κωνσταντίνος

Στο τέλος έγιναν οι απονομές στους τρεις πρώτους νικητές σε άνδρες και γυναίκες της γενικής κατάταξης και στην πολυπληθέστερη συμμετοχή που ήταν αυτή της τοπικής ΟΝΕΔ, ενώ τιμήθηκαν ξεχωριστά οι 12 πρώτοι τερματίσαντες στο σημερινό αγώνα – άνδρες και γυναίκες.

Σε όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο.

Την εκδήλωση παρουσίασαν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και απόλυτα επιτυχημένα, ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος, ενώ τη μουσική της επιμέλεια είχε ο Χρόνης Πολίτσης.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και έκαναν τις απονομές ο αντιπεριφεριεάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπ. Σαμούρης και ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Βίκτωρας Ρουχωτάς.

Εμείς, να συγχαρούμε τους διοργανωτές (Διον. Φωκά, Κατ. Φωκά και Βαν. Σαμόλη) για την επιτυχημένη και φέτος σπουδαία διοργάνωση. 
Συγχαρητήρια επίσης, σε όλους όσους συμμετείχαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και το 11ο Βαλλιάνειο αγώνα με καλύτερες συνθήκες και απαλλαγμένοι από την μάστιγα του κορονοϊού!

Αργότερα θα ακολουθήσει πολύ μεγάλο φωτορεπορτάζ από την διαδρομή τον τερματισμό τις απονομές, αλλά και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου