Κυριακή, Φεβρουαρίου 3

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΦΩΚΑΤΑ-ΑΝΩΓΗ)

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΩΝ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ 3-0 









ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ... ΚΡΥΦΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο α΄ημίχρονο και πολύ κακό στο β' σήμερα το απόγευμα στις Κεραμείες τα Φωκάτα πήραν σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη απέναντι στην Ανωγή.
Με τη νίκη τους αυτή οι γηπεδούχοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι οι πρωταθλητές της κανονικής περιόδου, ενώ φαντάζει πολύ πιθανό να αποκτήσουν και την διαφορά των +15 από τον τέταρτο (Ανωγή ή Πυλαριακός) κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να αγωνισθούν απ' ευθείας στον τελικό.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους εκτός του ότι μπορεί να χάσουν ακόμη και την 4η θέση κινδυνεύουν έστω και αν τελικά την κατακτήσουν να μην συμμετέχουν στα playoffs.
Στο σημερινό παιχνίδι τα Φωκάτα ήταν καλύτερα, πέτυχαν τρία γκολ, είχαν δυο δοκάρια , έχασαν πολλές ευκαιρίες και τελικά πήραν εύκολα τη νίκη με σκορ 3-0.
Φάσεις και γκολ
Τα Φωκάτα μπήκαν δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 2' θα τους ακυρωθεί ένα γκολ που μάλλον δεν θα έπρεπε. Συγκεκριμένα ο Αλεξάτος ύστερα από ατομική ενέργεια από δεξιά θα σουτάρει δυνατά, ο Θεοφιλάτος αποκρούει προσωρινά για να φτάσει η μπάλα στον αμαρκάριστο Βανδώρο, ο οποίος εύκολα με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα. Το γκολ όμως δεν θα μετρήσει αφού ο κ. Αβάζαρος είδε φάουλ του σκόρερ στον τερματοφύλακα.
Στο 4' όμως οι γηπεδούχοι θα πετύχουν γκολ ανοίγοντας το σκορ με τον Σταμένη ύστερα από πολύ όμορφη ενέργεια του Ντουκάϊ και κάθετη πάσα. Αυτή τη φορά το γκολ θα μετρήσει και τα Φωκάτα θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 1-0Στο 32' είχαμε μια τριπλή ευκαιρία για να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους τα Φωκάτα. Συγκεκριμένα μετά από σέντρα του Κουρκουμέλη ο Σταμένης θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να αποκρούεται πρώτα από τον Θεοφιλάτο και στην συνέχεια από την αριστερή κάθετη δοκό της εστίας της Ανωγής, στην επιστροφή της ο Σαρλάνης σουτάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων και πάλι, η μπάλα αυτή τη φορά θα φτάσει στον Πολυδωράτο αλλά και πάλι ο Θεοφιλάτος θα πεί "όχι" ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Το 2-0 για τα Φωκάτα θα έρθει στο 40' όταν στο μακρινό σουτ του Πολυδωράτου  ο Θεοφιλάτος θα αποκρούσει προσωρινά, η μπάλα θα φτάσει στον Κουρκουμέλη που δεν θα δυσκολευθεί να την στείλει για δεύτερη φορά στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Με το σκορ στο 2-0 οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ κακό απλά τα Φωκάτα συνέχιζαν να διατηρούν την κατοχή και να είναι καλύτερα.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 64' για να δούμε ένα σουτ από τους φιλοξενούμενους με τον Μπερδεμπέ που τελικά θα καταλήξει ψηλά άουτ.
Στο 71' μια σέντρα από δεξιά του Αλεξάτου θα φέρει σε θέση βολής τον Σταμένη αλλά την κεφαλιά του αποκρούει εξαιρετικά ο Θεοφιλάτος.
Στο 76' ο Σταμένης με μία όμορφη κεφαλιά-πάσα θα βγάλει τον Αλεξάτο απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ανωγής και πλάγια με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει λίγο άουτ πάνω από την εστία του τερματοφύλακα της Ανωγής. Ένας ωραίος συνδυασμός Πολυδωράτου-Αλεξάτου στο 78' θα καταλήξει σε σουτ του τελευταίου στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Τέλος στο 80' ο Σταμένης θα κερδίσει κάποιες κόντρες από τους αμυντικούς θα προχωρήσει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.
Διαιτητής ο κ. Χρ. Αβάζαρος με βοηθούς τους κ.κ. Καλαφάτη Δημ. και Λογοθέτη Βασ.
Οι συνθέσεις:
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Ψαλλιδάκης, Αυγουστάτος, Σέρρας Μιλτ. (73' Αντωνίου), Μάστορας, Πολυδωράτος (84' Ρικάϊ), Σαρλάνης, Ντουκάϊ, Βανδώρος (55' Σέρρας Παν.), Κουρκουμέλης, Σταμένης, Αλεξάτος.
Ανωγή:(Γ. Μαλλιώρης), Θεοφιλάτος, Μαρούλης, Μπενάτος Χαρ. (46' Μαλλιώρης), Αδηλίνης, Γιακουμάτος, Μπερδεμπές, Σούπας, Μοσχονάς, Μπενάτος Γ., Παπαδάτος Διον. (88' λ.τ. Γερολυμάτος), Κουρούκλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου