Σάββατο, Φεβρουαρίου 9

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ 6-0











ΝΕΑ "ΒΟΜΒΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ 6-0 ΤΟΝ ΠΥΛΑΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΤΟΣ 4ΑΔΑΣ
Τζανάτα:Ανταπόκριση
Απρόσμενη εξέλιξη είχε το παιχνίδι Ηρακλή Πρόννων – Πυλαριακού στα Τζαννάτα, με αποτέλεσμα που αλλάζει ισορροπίες για την μάχη της τετράδας. Άτυχο το σκορ για τον Πυλαριακό και πολύ δύσκολη πια η προσπάθειά του για είσοδο στα play-off. Ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο ακόμα μια φορά ο διπρόσωπος φέτος Ηρακλής, έριξε νέα βόμβα σε αυτή την αγωνιστική με το εκκωφαντικό 6-0 !
Με 4-5-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και στο ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν αργό και νωθρό, με αρκετά λάθη. Ο Πυλαριακό είχε ελαφρά υπεροχή, κέρδιζε περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο και έδειξε ότι είναι αυτός που θέλει τη νίκη.    
Στο 10’ ο Πυλαριακός έχασε την πρώτη ευκαιρία όταν ο Κουγιανός με απευθείας φάουλ από τη γραμμή του πλαγίου κοντά στην περιοχή του Ηρακλή, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Κολυβά, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έλεγχε τη φάση και έδιωξε σε κόρνερ για σιγουριά.           
Στο 16’ ο Α. Γάσπαρης μπήκε μόνος προς τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, σούταρε συρτά έξω από αυτή, αλλά μπλόκαρε ο Κολυβάς στη γωνία του. 
Από εκείνο το σημείο ο Ηρακλής άρχισε να ανεβαίνει αγωνιστικ. Με πρωταγωνιστές τους Σπαθή και Διαμαντάτο στη μεσαία γραμμή να δημιουργούν και να περιορίζουν τον Πυλαριακό, το παιχνίδι πια μεταφέρθηκε στα καρέ του Μακρή.
Στο 25’ ο Μαράτος από την πλάγια γραμμή μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Πυλαριακού έκανε τη σέντρα. Ο αρχηγός του Ηρακλή Γιώργος Καμπίτσης κάνοντας κίνηση από τα δεξιά της επίθεσης μπήκε ως σφήνα στην περιοχή, πήρε τη μπάλα με το στήθος εξουδετερώνοντας την άμυνα του Πυλαριακού που είχε αντίθετη κατεύθυνση και σχεδόν μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Ηρακλής συνέχισε να προσπαθεί για το δεύτερο γκολ και έχασε δυο μοναδικές ευκαιρίες στο τέλος του ημιχρόνου.
Στο 39’ κόρνερ του Μαράτου στο δεύτερο δοκάρι και σκαστή κεφαλιά του Γιώργου Καμπίτση που κατευθυνόταν στον ουρανό των διχτύων, έδιωξε πάνω στη γραμμή με ψαλιδάκι ο Θεοδωράτος.
Σε νέο κόρνερ ένα λεπτό αργότερα ο Μαράτος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα κεφάλια αμυνομένων και επιθετικών, για να καταλήξει στο κάθετο δοκάρι του Μακρή πριν την διώξει η άμυνα.
Ο Πυλαριακός στο τελευταίο λεπτό του πρώτο ημιχρόνου έχασε καλή ευκαιρία μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Ποταμιάνου που έμεινε αμαρκάριστος κοντά στην εστία του Ηρακλή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 
Στην ανάπαυλα ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση. Ο διαιτητής κ. Βουτσινάς ξεκίνησε τον αγώνα με πολύ αέρα και βροχή. Στον ελάχιστο χρόνο που παίχθηκε, ο Ηρακλής έχασε μια στο 48’ απίστευτη ευκαιρία με τον Δημήτρη Καμπίτση να γίνεται αποδέκτης απόκρουσης του Μακρή, να γλυστράει μόνος μπροστά από το τέρμα και η προβολή του να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ.
Με τους ποδοσφαιριστές να διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αγωνιστούν και σχεδόν να πονάνε από το χαλάζι που ξεκίνησε να πέφτει, ο διαιτητής έδωσε εντολή στις ομάδες να πάνε πάλι στα αποδυτήρια καθώς η καταιγίδα ξαφνικά δυνάμωσε πολύ. 
Η διακοπή κράτησε περίπου 15 λεπτά. Οι δυο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο που ήταν πλέον πολύ βαρύ. Η καταιγίδα είχε σταματήσει, αλλά ο Ηρακλής ήταν πραγματικά καταιγιστικός στο υπόλοιπο του αγώνα.
Στο 62’ σε εκτέλεση κόρνερ ο Γιώργος Καμπίτσης καιροφυλακτούσε και μετά από ασθενή απόκρουση και περιπετειώδη φάση στη μικρή περιοχή έγραψε το 2-0 για τον Ηρακλή.
Στο 65’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ποταμιάνος για σκληρό μαρκάρισμα στον Σπ. Ρασσιά και κάπου εκεί οι ελπίδες του Πυλαριακού για ένα καλό αποτέλεσμα εξανεμίστηκαν.
Στο 68’ ο Μιχάλης Διαμαντάτος πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ για το 3-0 με διαγώνιο ευθύβολο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Πυλαριακού που κατέληξε στην απέναντι γωνία του Μακρή.
Στο 71’ ο Δημήτρης Καμπίτσης εξιλεώθηκε για τη χαμένη ευκαιρία του και έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με πολύ ωραίο απευθείας ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από τη περιοχή που αιφνιδίασε το Μαρκή και κατέληξε στη γωνία για το 4-0.
Ο Ηρακλής συνέχισε να χάνει ευκαιρίες με την ψυχολογία υπέρ του και το αριθμητικό πλεονέκτημα και παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο αναπτυσσόταν ταχύτατα, κυρίως από τα αριστερά με τον Αλ. Μανέντη να πλαγιοκοπεί.
Σε μια από αυτές τις πλαγιοκοπήσεις στο 75’ ο Αλ. Μανέντης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ανδρέα Σπαθή που βρέθηκε μόνος προωθημένος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και με πλασέ έγραψε το 5-0.
Το σκόρ έκλεισε στο 87’ ο Γιώργος Καμπίτσης έγινε αποδέκτης της μπάλας και πάνω στη γραμμή σχεδόν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, σε αντεπίθεση που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από τον ίδιο για το 6-0. Με αυτό το γκολ ο αρχηγός του Ηρακλή πέτυχε χατ-τρικ και σφράγισε μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία του Ηρακλή Πρόννων. 
Ο Πυλαριακός ατύχησε στο 2-0 να χάσει ποδοσφαιριστή του με κόκκινη κάρτα και κατάρρευσε αγωνιστικά και ψυχολογικά. Δυσκολεύτηκε πολύ να σταθεί στο υπόλοιπο του αγώνα. Επιπλέον ο βαρύς αγωνιστικός χώρος στο δεύτερο ημίχρονο δυσκόλεψε πολύ τους φιλοξενούμενους, ενώ οι παίκτες του Ηρακλή προσαρμοσμένοι σε αυτή την ιδιαιτερότητα του γηπέδου έδειχναν να αποδίδουν ακόμα καλύτερα.
            Έτσι παρότι ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ήθελε απαραίτητα τη νίκη, ο Πυλαριακός έχασε τους τρεις βαθμούς και ένα ποδοσφαιριστή με κόκκινη και πλέον το εμπόδιο στη μάχη που δίνει για την είσοδο στην τετράδα φαντάζει μεγάλο. Ο Άρμπερ Μέτα που αγωνιζόταν ως μόνος επιθετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά. 
            Ο Ηρακλής που αγωνίζεται πλέον μόνο για την ιστορία του στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, για άλλη μια αγωνιστική γίνεται καθοριστικός παράγοντας, κόβοντας βαθμούς από τις ομάδες που έχει από πάνω του στη βαθμολογία. Η γηπεδούχος ομάδα είχε πολύ καλή απόδοση μετά το πρώτο δεκάλεπτο παίζοντας απλό και

παραγωγικό ποδόσφαιρο επιθετικά, ίσως για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής κατάφερε να μην απειληθεί ιδιαίτερα, κερδίζοντας ψυχολογία και χτίζοντας την επικράτησή του από τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Πολύ θετική εικόνα είχε ο νεαρός Μέργιανος στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ηρακλή.
Δύσκολη συνέχεια και για τις δυο ομάδες. Στις δυο τελευταίες αγωνιστικές ο Πυλαριακός αγωνίζεται με τους Πρόννους εντός και τον Παπυργιακό εκτός, ψάχνοντας 2 νίκες ουσιαστικά για να μπει στην τετράδα και περιμένοντας ευνοϊκά αποτελέσματα στους άλλους αγώνες. Ο Ηρακλής έχει ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα. Αγωνίζεται την Τετάρτη για το κύπελλο στον επαναληπτικό του 0-4 με το ΑΟΚΙ και την Κυριακή υποδέχεται την Ανωγή και πάλι στα Τζαννάτα, με στόχο κυρίως να αποφύγει τραυματισμούς που έχουν ήδη κοστίσει πολύ στους «πορτοκαλί» αγωνιστικά και ψυχολογικά. 
Πολύ καλή διαιτησία για τον κ. Βουτσινά και τους κ.κ. Μουζακίτη και Βασιλόπουλο. Ο καιρός και η καταιγίδα παραλίγο να προκαλέσουν πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. 

Οι συνθέσεις
Ηρακλής: (Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Μαράτος, Μανέντης Στ., Μεταξάς, Ρασσιάς Γ., Σπαθής Ανδρ. (Μέριανος), Καμπίτσης Σπ., Μανέντης Αλ., (80' Μηλιαρέσης) Καμπίτσης Δημ., Ρασσιάς Σπ.
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Καρούσος Παν., Θεοδωράτος, Παπαδάτος, Μέτα, Μιχελής, Μπαλάϊ, Κουγιανός, Γασπαρής Αλ., Ποταμιάνος, Γασπαρής Νικ. (80' Καρούσος Σπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου