Παρασκευή, Φεβρουαρίου 1

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:PRE GAME 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ..... 
Ενδιαφέροντα τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής
Για να δούμε για ποιους θα είναι "γρουσούζικη"
Αγωνιστική που δεν ενδείκνυται για προληπτικούς η 13η. 

Για να δούμε λοιπόν για ποιες ομάδες δεν θα φέρει τύχη!!
Πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για αυτή την αγωνιστική, θεωρούμε αυτό μεταξύ Εικοσιμίας-Διλινάτων το Σάββατο το απόγευμα στις Κεραμειές αφού θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ακόμη και αν στα playoffs θα συμμετέχουν τρεις ή τέσσαρες ομάδες, αφού με ήττα σε αυτή την αγωνιστική Διλινάτων και Παλληξουριακού και το εύκολο στη συνέχεια πρόγραμμα της Α.Ε.Κ., θα δημιουργήσει την διαφορά των -15 βαθμών μεταξύ πρώτου-τέταρτου κάτι που αν συμβεί δεν φαίνεται ότι μπορεί να καλυφθεί μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μοιραία θα πάμε με τρεις σε αυτά.
Επίσης ξεχωρίζει και το παιχνίδι μεταξύ Α.Ε.Κ.-Παλληξουριακού, με τους γηπεδούχους αλλά και τους φιλοξενούμενους να θέλουν το τρίποντο για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.
Καλό παιχνίδι αναμένεται και στο Βαθύ την Κυριακή όπου οι γηπεδούχοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν την ρεβάνς της ήττας του την προηγούμενη Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο από τον Παγκεφαλληνιακό που δείχνει αρκετά ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό.
Στο παιχνίδι Οδυσσέα-Α.Ο.Κ.Ι. το Σάββατο το πρωί στο Βαθύ οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί ενώ οι γηπεδούχοι να παίζουν το τελευταίο του χαρτί μπας και σώσουν την κατάσταση.
Τέλος στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με το παιχνίδι που οι αντίπαλοι, θέλουν νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά στη συνέχεια την παραμονή τους, μεταξύ Σάμη-Ομαλών, πέφτει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά διαιτητές και βοηθοί της 13ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
1.
Σάββατο 2-2-13 ώρα 11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - A.O.K.I.
ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝ.
Μουζακίτης Βασ.
Λυμπερόπουλος Θ.
2.
Σάββατο 2-2-13 ώρα 15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
ΤΡΙΑΝΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Βασιλόπουλος Δημ.
Γιαννοπούλου Κ.
3.
Σάββατο 2-2-13 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΝΙΚ.
Γασπαράτος Γ.
Κωστόπουλος Σερ.
4.
Κυριακή   3-2-13 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Γρουζής Ευαγγ.
Γιαννοπούλου Κ.
5.
Κυριακή 3-2-13 ώρα 15:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
ΜΟΛΦΕΤΑΣ
ΠΑΝ.
Σκαλτσής Αθ..
Παίζης Παν.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι. 











ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο Α.Ο.Κ.Ι.
Την ευκαιρία που θα του δώσει την δυνατότητα να ξεφύγει από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα θα ψάξει ο Α.Ο.Κ.Ι. το Σάββατο το πρωί στις 11:00 στην Ιθάκη με αντίπαλο τον ουραγό και με λιγοστές πλέον ελπίδες να παραμείνει στην Α' κατηγορία Οδυσσέα.
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Γ. Τόγια είναι σαφέστατα πολύ ανώτερη και με περισσότερες λύσεις ομάδα από αυτή του Κ. Κουτσουβέλη με την τελευταία να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στο γήπεδο της. Τελευταίο "θύμα" της την συντοπίτισσα της Πρόοδο. Είναι όμως ικανό κάτι τέτοιο να στερήσει τους βαθμούς και τη νίκη από τους φιλοξενούμενους; Προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο αν και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα.
Για τον Οδυσσέα έτσι κι αλλιώς είναι ένα παιχνίδι από αυτά που οι άνθρωποι του δεν το έχουν στην "λίστα" των επιτυχιών και αυτό μπορεί να τον κάνει επικίνδυνο αφού θα παίξει χωρίς άγχος. Άλλωστε είναι το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. ταξιδεύει στο νησί του Οδυσσέα με μοναδικό στόχο εκτός από την καλή εμφάνιση και για το νικηφόρο αποτέλεσμα ώστε να ελπίζει στην συνέχεια για την 2η θέση και το πλεονέκτημα που του δίνει αυτή στα playoffs. 
Πρόβλημα για τον Γ. Τόγια η απουσία του τιμωρημένου Δημ. Πολλάτου μιας και ανήκει στην ειδική κατηγορία των "μικρών". Την θέση του αναμένεται να πάρει ο Μέμος Μολφέτας.
Ο Κ. Κουτσουβέλης για άλλη μια αγωνιστική δεν θα έχει στη σύνθεση του τον  τραυματία Αργυρακάκη.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: 6-1 στο ΔΑ.Κ. Αργοστολίου.
Φαβορί: Έστω και αν παίζει εκτός έδρας ο Α.Ο.Κ.Ι. είναι το φαβορί.
Διαιτητής: Ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Μουζακίτη Βασ. και Λυμπερόπουλο Θ.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ











ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...... ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ...... ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ  4ΑΔΑ ΣΤΑ PLAYOFFS
Στις Κεραμειές το απόγευμα στις 3 μ.μ  διεξάγεται ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής με την Εικοσιμία να φιλοξενεί τα Διλινάτα, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει την τύχη όχι μόνο των συγκεκριμένων αντιπάλων αλλά και αν θα επιτευχθεί η διαφορά των -15 μεταξύ 1ης και 4ης θέσης και αν θα πάμε με 3 ή 4 ομάδες στα playoffs. 
Οι γηπεδούχοι με πιθανή νίκη θα παραμείνουν στην 2η θέση και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα τη σιγουρέψουν και παράλληλα θα μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν και όνειρα και για την πρώτη.
Από την άλλη τα Διλινάτα αν ηττηθούν θα μείνουν πίσω (αν νικήσει η Α.Ε.Κ. τον Παλληξουριακό) 15 ολόκληρους βαθμούς, δηλαδή μια διαφορά που αν μείνει μέχρι το τέλος τα αφήνει εκτός playoffs.
Η Εικοσιμία προέρχεται από το μεγάλο εκτός έδρας "2" με τον Α.Ο.Κ.Ι. και με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της στα ύψη κατεβαίνει στον αγώνα έτοιμη τη νίκη.
Τα Διλινάτα από βαριά ήττα 4-0 στο παιχνίδι τους με την Α.ΕΚ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Όμως όπως παραπάνω αναλύουμε και στο "στρατόπεδο" των φιλοξενούμενων αυτό το γνωρίζουν  καλά αφού με ήττα τα πράγματα θα "ζορίσουν" με αβέβαιη την συμμετοχή τους στην 4αδα των playoffs.
Ο Δ. Ζησιμάτος εκτός των εδώ και πολύ καιρό τραυματιών Βιτώρου και Αποστολάτου δεν έχει άλλα προβλήματα αφού επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και ο Χρ. Μινέτος.
Ο Τ. Φωής εκτός των μόνιμων απουσιών, έχει και άλλη μια λόγω τιμωρίας του Σπ. Τζωρτζάτου που βλέπει να χάνει σε ένα σπουδαίο παιχνίδι ένα από τα καλά του "εργαλεία" στην αμυντική θωράκιση της ομάδας του.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Είχε επικρατήσει με σκορ 0-4 στο Δημοτικό Κεραμειών που χρησιμοποιήθηκε σαν έδρα των Διλινάτων λόγω τιμωρίας της έδρας τους.
Φαβορί: Δύσκολο παιχνίδι για ασφαλείς προβλέψεις. Θα δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα στην Εικοσιμία λόγω έδρας αλλά και καλύτερης αγωνιστικής κατάστασης από τους αντιπάλους της.
Διαιτητής: Ο κ. Διον. Τριάντος με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο Δημ. και Γιαννοπούλου Κ. 
    
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ











ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ Η Α.Ε.Κ..... 
ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σε ένα παιχνίδι με πολλές ομοιότητες με το παραπάνω και ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους, η πρωτοπόρος και αήττητη Α.Ε.Κ., τυπικά γηπεδούχος, φιλοξενεί τον Παλληξουριακό σε μια "μάχη" που ίσως το αποτέλεσμα της αποδειχθεί κομβικό και για τις δύο ομάδες.
Ο Παλληξουριακός αν χάσει λογικά πρέπει να ξεχάσει το όνειρο της 4αδας, ενώ με νίκη της Α.Ε.Κ. τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και θα πρέπει να ψάχνει αντίπαλους για φιλικά πριν τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος αφού δεν θα έχει αντίπαλο για τον άλλον ημιτελικό (-15 από τον τέταρτο).

Σίγουρα οι γηπεδούχοι διαθέτουν πιο πλήρη και ουσιαστική ομάδα και είναι το φαβορί όχι για το νικηφόρο αποτέλεσμα αλλά και να πετύχουν τον στόχο της απ' ευθείας συμμετοχής τους στον τελικό που θα βγάλει τον πρωταθλητή.
Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν θα κατέβουν στο γήπεδο μόνο από υποχρέωση αλλά και να παλέψουν για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.
Η Α.Ε.Κ. προέρχεται από μεγάλη νίκη της 4-0 επί των Διλινάτων. Μια νίκη που χρειάστηκε 35' για να την "καθαρίσει".
Ο Παλληξουριακός προέρχεται από μια καθοριστική ήττα για το μέλλον του 1-0 από τον Παγκεφαλληνιακό.
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα για τους Σπ. Παπαδάτο και Γ. Θωμά αντίστοιχα.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: 5-0 για την Α.Ε.Κ. που επικράτησε εύκολα των Ληξουριωτών στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Φαβορί: Μια σοβαρή Α.Ε.Κ. δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα για τη νίκη.
Διαιτητής: Ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Γασπαράτο Γ. και Κωστόπουλο Σερ.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
  










ΑΔΙΑΦΟΡΟ (;) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.... ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ(;) 
Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή και ώρα 3 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όπου σε ένα σχεδόν αδιάφορο (;) βαθμολογικά, με τα σημερινά δεδομένα παιχνίδι, η Σάμη τυπικά γηπεδούχος φιλοξενεί τα Ομαλά.
Βέβαια και οι δυο ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.
Οι δυο ομάδες δεν αγωνίστηκαν την προηγούμενη αγωνιστική αφού αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας τα παιχνίδια τους με την Πρόοδο και Οδυσσέα αντίστοιχα στο Αργοστόλι. Η Σάμη δυο αγωνιστικές πριν είχε πάρει ισοπαλία με σκορ 2-2 στις Κεραμειές από την Εικοσιμία ενώ τα Ομαλά είχαν ηττηθεί στο Αργοστόλι από τον Παλληξουριακό. Και οι δυο παραπάνω ομάδες θα λέγαμε ότι παίζουν καλό ποδόσφαιρο ενώ σε κάποια παιχνίδια υπήρξαν άτυχες χάνοντας βαθμούς που δεν θα έπρεπε. 
Για τον Θ. Βουκελάτο επιστρέφει στην ομάδα μετά από τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών ο έμπειρος επιθετικός Κ. Βιτωράτος, ενώ δεν αντιμετωπίζει κάποιο  άλλο πρόβλημα.
Το ίδιο ισχύει και από πλευράς Δ. Λιονάτου που και αυτός θα κατεβάσει "πάνοπλη" την ομάδα του για τη νίκη.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Ισοπαλία με το "χορταστικό" σκορ 4-4 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Φαβορί: Οι ομάδες παίζουν χωρίς άγχος και οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν θα είναι έκπληξη.
Διαιτητής: Ο κ. Διον. Τριάντος με βοηθούς τους κ.κ. Γρουζής Ευαγγ. και Γιαννοπούλου Κ.
  ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ











ΘΕΛΟΥΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ίδια ώρα στο Βαθύ της Ιθάκης όπου ο Παγκεφαλληνιακός, ο θριαμβευτής της Τετάρτης για το κύπελλο με νίκη-πρόκρισης 2-0 επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο φιλοξενούμενος της ίδιας ομάδας, της Πρόοδου Ιθάκης.
Μένει να δούμε αν τις έχει πάρει τον "αέρα" ή θα δούμε κάτι διαφορετικό αυτή την φορά.
Ο Παγκεφαλληνιακός προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες. Την προηγούμενη αγωνιστική (12η) πέτυχε τη τρίτη του στο πρωτάθλημα 1-0 επί του Παλληξουριακού ενώ την Τετάρτη, όπως προαναφέραμε μέσα στην Ιθάκη επί της Προόδου 2-0 αυτή την φορά για το κύπελλο.
Η ψυχολογία από τα τελευταία καλά αποτελέσματα τα οποία συνδυάστηκαν με καλή απόδοση είναι με το μέρος των φιλοξενούμενων που θα ταξιδέψουν στην Ιθάκη με στόχο να "αποδράσουν" και πάλι με μια νέα νίκη και το τρίποντο. Από την άλλη για την Πρόοδο, η αναγκαιότητα των βαθμών προκειμένου να σιγουρευτεί η παραμονή της, αναγκάζει τους γηπεδούχους να μην βάζουν κανένα άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό τους εκτός της νίκης. Βέβαια το συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα έχει σχέση με αυτό της Τετάρτης όμως, οι γηπεδούχοι με τέτοιες εμφανίσεις και αποτελέσματα, όπως τις τελευταίες αγωνιστικές (ας υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες λόγω των απουσιών), δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. 
Απουσίες για μια ακόμη αγωνιστική θα υπάρχουν για τους γηπεδούχους, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που  ταξιδεύουν για άλλο ένα παιχνίδι στην Ιθάκη πλήρεις.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Η ομάδα της Ιθάκης είχε αποχωρήσει από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την "λευκή" ισοπαλία 0-0. 
Φαβορί: Αμφίρροπο παιχνίδι που και τα τρία σημεία πρόβλεψης έχουν τις ίδιες πιθανότητες.
Διαιτητής: Ο κ. Παν. Μολφέτας με βοηθούς τους κ.κ. Σκαλτσή Αθ. και Παίζη Παν.
Η  Βαθμολογία
(Σε 12 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
32
36 - 04 
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
27
26 - 06
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
23
27 - 12 
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
20
16 - 21
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
20 - 18
6.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ *
10
11 - 16 
7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
09
12 - 11
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ *
08
06 - 15 
9.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ *
08
15 - 25 
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ *
02
  09- 50  
                      Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                      Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                 Με μπλε χρώμα οι ομάδες που θα περάσουν στα playoffs του πρωταθλήματος.
                 Με μαύρο οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α' κατηγορία.
                 Με κόκκινο η ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία. 
                            Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν έναν αγώνα λιγότερο.      

Η Επόμενη αγωνιστική (14η) 9-10/2/2013
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
5.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο.Κ.Ι.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου