Κυριακή, Μαΐου 27

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

FINISH…………………
Η «ΚΑΤΑΝΤΙΑ» ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Με τρεις!!!!!!!!!!! αγώνες έπεσε η αυλαία του περιφερειακού πρωταθλήματος
     Ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων έλαβε, ευτυχώς τέλος, με τις περισσότερες ομάδες είτε έμειναν, είτε υποβιβάσθηκαν να ανακουφίζονται από τον φετινό «Γολγοθά» τους.
     Είχαμε παραιτήσεις ομάδων, αδυναμία καθόδου σε αγώνες, αδυναμία τακτοποίησης υποχρεώσεων, τιμωρίες από οφειλές … και τι δεν είχαμε……. Το μόνο σίγουρα που έλειπε ήταν το θέαμα και το καλό ποδόσφαιρο!!!!! Αφού εκτός Παναιγιαλείου-Πανόπουλου, κάπως τη Εράνης και στον β΄ γύρο του Πάμισου Μεσσήνης, οι άλλες ομάδες δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο.
     Έτσι για την ιστορία πρωταθλητής εύκολα όσο και δίκαια αναδείχθηκε ο ιστορικός Παναιγιάλειος ο οποίος από του χρόνου θα αγωνίζεται (;)  στην Γ΄ Εθνική.
     Σημαντικό γεγονός για τον όμιλο αλλά και γενικότερα την κατηγορία η αήττητη φετινή πορεία της ομάδας από την ορεινή Ηλεία του Π.Φ.Ο. Πανόπουλου!!!!!
     Παρέμειναν στην κατηγορία οι παρακάτω ομάδες:
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
ΑΧΑΪΚΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
        Υποβιβάσθηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα οι παρακάτω:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
ΤΣΙΛΙΒΙ
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ» ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
     Με το χειρότερο επίλογο και μέσα από μια όχι καλή πορεία (τουλάχιστον βαθμολογικά), «σφράγισε» την «παρθενική» της συμμετοχή, η Εικοσιμία στο περιφερειακό πρωτάθλημα περιόδου 2011-2012, μετά την παραίτηση της από τον αγώνα της Μεσσήνης με τον τοπικό Πάμισο.
     Η αλήθεια είναι όμως ότι έγιναν τεράστιες προσπάθειες όλη την χρονιά από το Δ.Σ. και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιάννη Λυκούδη για να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται αποχαιρετώντας την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι.
     Η ομάδα της Κεφαλονιάς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με την καθόλου τιμητική συγκομιδή των δυο ισοπαλιών (η μια μάλιστα χάθηκε στα «χαρτιά» στο πρώτο παιχνίδι με τις Βρασιές 1-1 στις Κεραμειές) και χωρίς να ανοίξει «λογαριασμό» στις νίκες.
     Παρήγορο για την ομάδα μας ήταν το γεγονός ότι πάλεψε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούσε για το καλύτερο, παρά την πολύ μεγάλη ομολογουμένως ατυχία της σε πολλά από αυτά και η εικόνα της (εκτός από βαθμολογικά) δεν ήταν και απογοητευτική, επίσης βασίστηκε σε ντόπια παιδιά και δεν δαπανήθηκαν άσκοπα χρήματα!!
     Έτσι η Εικοσιμία, μετά τον Ολυμπιακό της περιόδου 1981-1982, γίνεται η δεύτερη ομάδα του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου που κλείνει μια σαιζόν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, χωρίς να έχει «γευθεί» τη χαρά μια νίκης!!!!

Η υπόλοιπη αγωνιστική κίνηση του 6ου Ομίλου
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



1.
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
3 – 0 α.α.



2.
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
0 – 3 α.α.
3.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
3 – 0 α.α.
4.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
0 – 0
5.
ΑΧΑΪΚΗ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
3 – 2
6.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
3 – 2
7.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ – Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ
3 – 0 α.α.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
     Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής δεν υπήρχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον και με την λήξη του ίσως κάποιες ομάδες να βγήκαν από πολλά αδιέξοδα που δημιουργεί αυτό το πρωτάθλημα. Μαζί και  η  Κεφαλονίτικη εκπροσώπηση, που έλαβε τέλος με άγνωστο το αν και πότε θα ξαναδούμε ομάδα μας σε αυτό το πρωτάθλημα!!!!!
ΔΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΑΦΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΑΣΙΕΣ….          ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ!!!!!!!
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΗΤΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΦΟΥ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΛΑΠΠΑ
ΕΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΧΑΪΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ 3-2  ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΑΜΑΚΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ «ΙΔΡΩΣΟΥΝ» ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ  ΚΑΙ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΑΙΪΚΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙΒΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ  ΜΕ ΠΑΜΙΣΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ  ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
66
57 – 18
2.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
60
52 – 13
3.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
51
41 – 18
4.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
46
48 – 26
5.
ΑΧΑΪΚΗ
46
35 – 22
6.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
43
43 – 27
7.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
42
34 – 25
8.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
36
38 – 32
9.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
35
37 – 30
10.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
33
34 – 40
11.
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
32
37 – 37 
12.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
11
21 – 65
13.
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
00
04 – 59
14.
ΤΣΙΛΙΒΙ
-4
01 – 60
                                Η Εικοσιμία έχει έναν μηδενισμό.
                                Ο Τριταιϊκός και το Τσιλιβί έχουν αποβληθεί
                                από το  πρωτάθλημα.
                                Ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική
                                Παραμένουν στην κατηγορία
                                Υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2ος  ΤΕΛΙΚΟΣ PLAYOFFS
ΣΤΑ ΙΣIΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ…… TO ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ H ΕΡΥΣΣΟΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ
       Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ                  Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ          
       2               1












      Σε ένα πάρα πολύ όμορφο, αλλά και πολύ νευρικό παιχνίδι με πολλές φάσεις, πέναλτι, κόκκινες, κίτρινες και μεγάλη αγωνία που έγινε στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου Ληξουρίου το Σάββατο το απόγευμα και ήταν το 2ο της σειράς του τελικού των playoffs της Γ΄ κατηγορίας, η γηπεδούχος Ανωγή επικράτησε της Ερύσσου με σκορ 2-1 και ισοφάρισε τις νίκες σε αυτή την σειρά. Το όμως πλεονέκτημα παραμένει στην Έρυσσο που παίζει στην έδρα της το 3ο παιχνίδι και της αρκεί μια ισοπαλία για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

     Τα γκολ
      Στο 25΄οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ όταν ο Γ. Μπενάτος θα βγάλει μια πολύ καλή πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και τον Διον. Παπαδάτο  να γίνεται κάτοχος της μπάλας να προχωράει και να μην αστοχεί στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Καμπανό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ για το 1-0.
     Στο β΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60΄οι Ληξουριώτες θα πετύχουν και δεύτερο τέρμα ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι του Μιχ. Λυκούδη, ύστερα από παράλληλη πάσα από δεξιά του Γ. Μπενάτου για το 2-0.
     Όμως οι φιλοξενούμενοι τελικά ήταν αυτοί που το 75΄θα πετύχουν γκολ για το 2-1.
     Ένα σκορ που ήταν το τελικό και δίνει το πλεονέκτημα στους Ρυσσιάνους.
     Συγκεκριμένα ο Διον. Μαρούλης θα κόψει την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι και ο διαιτητής κ. Κομητόπουλος θα υποδείξει σωστά πέναλτι και αποβολή στον παίκτη της Ανωγής δείχνοντας του κίτρινη κάρτα (ήταν η 2η) και στην συνέχεια κόκκινη.
     Την «εσχάτη» των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπέλλος ο οποίος θα ευστοχήσει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα «χρυσό» για την ομάδα του γκολ.
     Η Έρυσσος τελείωσε τον αγώνα με εννέα ποδοσφαιριστές αφού αποβλήθηκαν οι Καμπανός με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία και Μπέλλος με απ΄ ευθείας κόκκινη.
     Επίσης να αναφέρουμε ότι η Ανωγή περίπου στο 35΄είχε δοκάρι σε γύρισμα αμυντικών των φιλοξενουμένων και συγκεκριμένα του Παν. Σκιαδαρέση στον τερματοφύλακα του Ξ. Καμπανό.
     Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Π. Κομητόπουλου και των βοηθών του κ.κ. Σερ. Κωστόπουλου και Θοδ. Ζαμπαύτη.
     Οι συνθέσεις:
Ανωγή: Αντωνέλος, Αντωνόπουλος, Ρουχωτάς, Γερολυμάτος, Χότζα Α., Λυκούδης, Σούπας, Μπενάτος Χ., Μπενάτος Γ., Μαρούλης Δ., Παπαδάτος Διον..
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΕΛΙΚΟΣ PLAYOFFS
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ   









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου