Κυριακή, Μαΐου 20

PLAYOFFS ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Νίκησε στον τελικό τη Χίο 6-4
Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση μετά από 13 χρόνια. Οι «μπέμπηδες» του ΝΟΒ νίκησαν στον αποψινό μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ της διοργάνωσης στο Αργοστόλι με 6-4 τον ΝΟ Χίου και πανηγύρισαν το 3ο τους τρόπαιο στο θεσμό  και πρώτο μετά το 1999 στο πρώτο φάιναλ φορ που είχε γίνει στην Κέρκυρα (κάτι που δείχνει ότι τους πάνε γάντι τα Επτάνησα). Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η 11η συμμετοχή του ΝΟΒ σε τελικό.
Η ομάδα του Λαιμού αναδείχθηκε δίκαια κυπελλούχος Ελλάδας, επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται αυτή την περίοδο και δίκαια χρίζεται κι ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, κάτι που εάν το καταφέρει (κόντρα στον Ολυμπιακό στους τελικούς όπου έχει το πλεονέκτημα έδρας) θα την οδηγήσει στο νταμπλ.
Ο ΝΟΒ έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου επειδή ήταν μια ομάδα με φρεσκάδα και αυτοπεποίθηση, με πάθος και νεανικό ενθουσιασμό, που παράλληλα, όμως, εξέπεμπε άρωμα ωριμότητας και σκληρής δουλειάς.
Παρά το γεγονός ότι ο ΝΟ Χίου κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-1, οι «μπέμπηδες» της Βουλιαγμένης κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα, να βελτιώσουν την άμυνά τους και να κόψουν το ρυθμό της αντιπάλου φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ανάγκασαν τους παίκτες του νησιού της μαστίχας να έχουν το κακό 1/7 στον παίκτη παραπάνω, ενώ οι ίδιοι κατάφεραν να βρουν λύσεις και μ’ αυτόν τον τρόπο (4/7).
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χρήστος Αφρουδάκης που πέτυχε τα καθοριστικά γκολ, δηλαδή μείωσε σε 2-1, έδωσε προβάδισμα με 3-2 και εκτόξευσε τη διαφορά στα τρία γκολ στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου (5-3) για την ομάδα του Λοράντου. Ο Κουλιεράκης στο φουνταριστό έκανε το 6-3 για τον ΝΟΒ, ενώ απλά ο ΝΟ Χίου μείωσε στο τελικό 6-4 με τον Θεοδωρόπουλο.
Να σημειώσουμε ότι ο ΝΟ Χίου δεν κατάφερε να φτάσει στο δεύτερό του τρόπαιο στην δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ (με πρώτο αναφερόμενο τον τυπικά γηπεδούχο ΝΟ Χίου):
Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Μιράλης 6.53 (περιφέρεια) 1-0, Μιράλης 3.56 (περιφέρεια) 2-0, Αφρουδάκης Χρ. 2.19 (π/π) 2-1.
Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Καρούντζος 5.23 π/π 2-2.
Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Αφρουδάκης Χρ. 7-10 (π/π) 2-3, Φουντούλης Γιώρ. 5.28 π/π 3-3, Γούνας 3.19 π/π 3-4, Αφρουδάκης Χρ. 1.10 (περιφέρεια) 3-5.                                                                                                
Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Κουλιεράκης 6.42 (φουνταριστός) 3-6, Θεοδωρόπουλος 3.09 (περιφέρεια) 4-6.
ΝΟ ΧΙΟΥ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 4-6
(2-1, 0-1, 1-3, 1-1)
ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Βολτυράκης): Καραμπέτσος, Μιράλης 2, Ράτζεν, Κατσουλάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 1, Βιττέλας, Ντόσκας, Χατζηδάκης, Φουντούλης Γιώρ. 1, Βλοντάκης, Γαβαλάς Ι., Μισεντζής.
1/7 π/π, 3 περιφέρεια
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Βελώνιας, Κουρλιάφτης, Ελμισιάν, Κουλιεράκης 1, Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος 1, Κατσαούνης, Γούνας 1, Τίγκας, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Βλαχόπουλος, Λουϊζίδης.
4/7 π/π, 1 φουνταριστός, 1 περιφέρεια
Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρέτας

MVP ο Χρήστος Αφρουδάκης, καλύτερος τερματοφύλακας ο Τσαλκάνης

 



Ο Χρήστος Αφρουδάκης αναδείχθηκε δικαιωματικά ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο Αργοστόλι. Ο διεθνής άσος του (κυπελλούχου πλέον) ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε 14 ψήφους που ήταν και το 100% του ποσοστού των ψήφων των δημοσιογράφων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.
Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Κώστας Τσαλκάνης του ΝΟ Βουλιαγμένης με 9 ψήφους (3 ψήφους πήρε ο Στέλιος Πρωτονοτάριος του ΝΟΒ και 2 ο Φίλιππος Καραμπέτσος του ΝΟ Χίου).
Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ανδρέας Μιράλης με 5 γκολ.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος τίμησε με ειδική πλακέτα τον διοργανωτή του φάιναλ φορ και Πρόεδρο του ΝΟ Αργοστολίου Λούκα Νιφοράτο και Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός βράβευσε τον Δήμαρχο Αργοστολίου Αλέξανδρο Παρίση και τον Αντιπεριφερειάρχη Ιόνιων Νήσων Σωτήρη Κουρή.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Γιορτή της ελληνικής υδατοσφαίρισης»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης όπως και στους διοργανωτές των αγώνων.
«Η διοργάνωση ήταν μία γιορτή για την ελληνική υδατοσφαίριση. Έχουμε επιλέξει το Φάιναλ Φορ να διεξάγεται εκτός Αθηνών, ώστε όλα να κυλάνε ομαλά, και το καταφέραμε. Συμμετείχαν οι τέσσερις καλύτερες ελληνικές ομάδες, και θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Είδαμε τρία πολύ ωραία παιχνίδια, και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΝΟ Βουλιαγμένης. Θέλω όμως να σταθώ στην μεγάλη «σκιά» που έπεσε πάνω από το Φάιναλ Φορ, και αναφέρομαι στην φωτιά στο πούλμαν του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής οι δράστες είναι άγνωστοι, αλλά είναι δουλειά της αστυνομίας να τους κάνει γνωστούς. Έχω την ανάγκη να πω, πως παρόλα αυτά, οι τελικοί ήταν άριστα διοργανωμένοι, και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες και τους φορείς του ΝΟ Αργοστολίου. Δυστυχώς έγινε αυτό το γεγονός σε «νεκρό χρόνο», όμως δεν παύει να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ευχαριστώ σε όλους για αυτή την άρτια διοργάνωση. Πολλά ευχαριστώ ειδικά στον Πρόεδρο του ΝΟ Αργοστολίου, την αστυνομία του νησιού, τον δήμαρχο και τον κόσμο του νησιού, που αγκάλιασαν την διοργάνωση».

Γιώργος Κατσαρός: Συγχαρητήρια και μόνο συγχαρητήρια

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, αρκέστηκε στα συγχαρητήρια προς πάσα κατεύθυνση, μετά την λήξη του τελικού του κυπέλλου, ανάμεσα σε ΝΟ Βουλιαγμένης και ΝΟ Χίου.
«Οι άνθρωποι του νησιού έκαναν πολύ καλή προσπάθεια για να διοργανωθεί με επιτυχία το Φάιναλ Φορ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΝΟ Αργοστολίου και τους ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους στην προσπάθεια που κάναμε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του νησιού, αλλά και την αστυνομία που βοήθησε τα μέγιστα, ώστε να μην ανοίξει μύτη. Τέλος, τα περισσότερα συγχαρητήρια τα αξίζει ο ΝΟ Βουλιαγμένης, για την κατάκτηση του τροπαίου».
Μάκης Βολτυράκης: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι»
     Στον εκνευρισμό και την έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας του που προήλθε από ορισμένα σφυρίγματα του διαιτητή στάθηκε ο προπονητής του ΝΟ Χίου Μάκης Βολτυράκης. Επίσης, ο τεχνικός της νησιώτικης ομάδας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την απόδοση του Χρήστου Αφρουδάκη στο σημερινό παιχνίδι.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Χάσαμε το μυαλό μας με κάποια σφυρίγματα, που θεωρώ ότι δόθηκαν στον φουνταριστό για τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Εκνευριστήκαμε, αναλωθήκαμε με σφυρίγματα και χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι με μυαλό, ενώ εμείς πήγαμε να το πάρουμε με την δύναμη. Θεωρώ ότι ο Χρήστος ο Αφρουδάκης πήρε το παιχνίδι πάνω του σήμερα, κάτι που έλειπε από μας. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πλέον κοιτάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τέλος θέλω να πω πως πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την υδατοσφαίριση».
Τεό Λοράντος:«Συγχαρητήρια στα παιδιά»
Ιδιαίτερα χαρούμενος φάνηκε στις δηλώσεις μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ο προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης, Τεό Λοράντος, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για αυτή την ομάδα, ενώ εκθείασε και το Χρήστο Αφρουδάκη.
Αναλυτικά τα λόγια του:
«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι 100% δική τους η επιτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το τρόπαιο με αυτά τα παιδιά. Με τον τρόπο δουλειάς μας, αυτοί οι παίκτες είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η συμβολή η δικιά μου, ήταν πολύ μικρή σε αυτήν την ομάδα. Έχουμε δείξει ότι είμαστε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Θα πάμε για ένα μπάνιο να χαλαρώσουμε και από Δευτέρα, δουλειά. Όσον αφορά τον Χρήστο Αφρουδάκη, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Έπρεπε να παίζει στη Ρέκο κι όχι στη Βουλιαγμένη. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση της ομάδας».

Φίλιππος Καραμπέτσος: «Δίκαια ο ΝΟ Βουλιαγμένης»

Την ανωτερότητα του ΝΟ Βουλιαγμένης παραδέχθηκε ο τερματοφύλακας του ΝΟ Χίου, τονίζοντας πως δικαίως έφθασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Παράλληλα έκανε έκκληση προς τους ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα να συνεχίσουν να είναι δίπλα της ώστε «να προοδεύσει το άθλημα», όπως είπε.
Αναλυτικά τα λόγια του:
«Συγχαρητήρια στον ΝΟ Βουλιαγμένης, που κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο. Ήμασταν πολύ κακοί στον παίκτη παραπάνω. Θα μπορούσαμε να κλειδώσουμε την διαφορά στο 2-0, αλλά δεν τα καταφέραμε, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να επιμείνουμε, να κοπιάσουμε και να συνεχίσουμε δυνατά στο μέλλον. Θέλουμε τους ανθρώπους της Χίου δίπλα μας, όπως και είναι, για να προοδεύσει το άθλημα».

Χρήστος Αφρουδάκης: “Μακάρι να ήταν εδώ και τα αδέρφια μου”

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε ο καλύτερος παίκτης του Κυπέλλου, Χρήστος Αφρουδάκης, για την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα του, και ευχήθηκε να ήταν και τα αδέρφια του μαζί, σε αυτήν την μεγάλη στιγμή γι' αυτόν. Αναλυτικά:
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βοηθάω την ομάδα που εχώ μεγαλώσει μέσα σε αυτήν. Είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί είναι το πρώτο κύπελλο μου με τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Μακάρι να ήταν και τα αδέρφια μου εδώ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι σπουδαίο να ανταμείβονται οι κόποι μας. Μακάρι να πάνε όλα καλά και στο πρωτάθλημα».

Γιώργος Χατζηδάκης: «Μας κέρδισαν δίκαια»

Άξια κυπελλούχος ο ΝΟ Βουλιαγμένης όπως παραδέχθηκε ο Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος εξήρε και την απόδοση του Χρήστου Αφρουδάκη.
Τα λόγια του παίκτη:
«Ήταν ένας ωραίος τελικός με δύναμη και πάθος. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης σε κάποια σημεία ήταν καλύτερος από μας, πήρε την διαφορά, δεν μπορέσαμε να την κρατήσουμε και χάσαμε δίκαια το παιχνίδι. Για μένα ο καλύτερος του αγώνα ήταν ο Χρήστος ο Αφρουδάκης, αλλά ένας παίκτης δεν κάνει την ομάδα. Ήταν ένα δεμένο σύνολο και μας κέρδισαν δίκαια».

Μανώλης Μυλωνάκης: Μπορούμε να είμαστε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου

 Ο Μανώλης Μυλωνάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει κατακτήσει το κύπελλο με τρεις διαφορετικές ομάδες (Εθνικός, Ολυμπιακός και ΝΟ Βουλιαγμένης), Μετά την ολοκλήρωση του τελικού, δήλωσε, για την επιτυχία του, τον Χρήστο Αφρουδάκη, και την Εθνική ομάδα: Αναλυτικά:
«Κοπιάσαμε και κερδίσαμε άξια το τρόπαιο. Όλα τα κύπελλα που έχω κατακτήσει είναι γλυκά, αλλά μου έχει μείνει το πρώτο πιο πολύ, και είναι κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να χαρούμε σήμερα, αλλά από αύριο να ηρεμήσουμε και να κοιτάξουμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά τον Χρήστο (σ.σ Αφρουδάκης) ήταν πάρα πολύ καλός και αυτό φάνηκε. Βγήκε άξια καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Είμαστε ένα δυνατό σύνολο με ανοδική πορεία, και χτίζουμε σιγά – σιγά μια νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστεί.. Αυτό θα έχει ως επακόλουθο να κάνουμε και μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορούμε να είμαστε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου".

Κώστας Τσαλκάνης: Αξίζαμε το κύπελλο

Ενθουσιαμένος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του, μετά τον τελικό, ο τερματοφύλακας του ΝΟ Βουλιαγμένης, Κώστας Τσαλκάνης. Αναλυτικά:
«Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί καταφέραμε να σηκώσουμε το κύπελλο με τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί μέσα στην ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλους μας, το αξίζαμε αυτό το κύπελλο. Αλλά η χαρά μας πρέπει να κρατήσει μέχρι την Δευτέρα, γιατί πρέπει να βγάλουμε πλώρη για το δεύτερο τρόπαιο, που είναι πολύ σημαντικό, και δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου