Δευτέρα, Μαΐου 21

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Κ.Α.Η.

NIKΗΣΕ ΣΤΟΝ 1ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ PLAYOFFS ΤΗΣ Α2 Ο Ν.Ε.Ο.Λ.          57-49 ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Το πάνω χέρι οι Ληξουριώτες πολύ κοντά στην άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ θέλουν μια ακόμη νίκη ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ
    












        Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου στο παιχνίδι που άνοιξε τη σειρά των τελικών των play-offs της Α2 ΕΣΚΑΗ επιβλήθηκε του ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ στο κλειστό του Ληξουρίου με σκορ 57-49.
     Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στα πρώτα λεπτά του ματς, έχοντας παράλληλα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, δεδομένης της κρισιμότητας της αναμέτρησης. Από τα μέσα όμως της περιόδου οι παίκτες του ΝΕΟΛ επέβαλαν το ρυθμό τους και το κλείσμο του δεκαλέπτου τους βρίσκει να προηγούνται με 20-15.
     Στη δεύτερη περίοδο καμία απο τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλει τον «νόμο» της στο παρκέ, τα ποσοστά και των δύο αντιπάλων έπεσαν αισθητά και η διαφορά κυμαινόταν από 2 έως 6 πόντους, πάντα υπέρ των γηπεδούχων.
     Με τη λήξη του ημιχρόνου οι γαλανόλευκοι της Παλλικής έχουν κεφάλι στο σκορ με 30-27. Το τρίτο δεκάλεπτο είχε αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ. Οι παίχτες του Υπερίωνα καταφέρνουν να ισοφαρίσουν με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι ξεφεύγουν εκ’ νέου με 5 πόντους διαφορά (38-33), οι φιλοξενούμενοι φτάνουν πάλι σε απόσταση βολής (38-37), αλλά οι παίκτες του Μάρκου Τζουγανάτου κατορθώνουν να αποσπαστούν στο σκορ με διαφορά 6 πόντων (43-37) με το τέλος της περιόδου.    
     Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Αμαλιάδας μπόρεσε και ροκάνισε τη διαφορά και μάλιστα πέντε λεπτά πριν το φινάλε η διαφορά ήταν στην ελάχιστη τιμή της (48-47). Όμως τα τελευταία λεπτά του αγώνα ανήκουν ολοκληρωτικά στους παίκτες του Ληξουρίου. Με πιεστική άμυνα (δέχθηκε μόλις ένα καλάθι και αυτό 6’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και σωστή επιθετική λειτουργία ο ΝΕΟΛ πραγματοποίησε σερί 9-2 και κατέκτησε ένα πολίτιμο ροζ φύλλο που του δίνει το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των τελικών.
     Ιδιαίτερη αναφορά χρήζει η χρησιμοποίηση του 15χρονου Χαράλαμπου Βολτέρα (για πρώτη φορά φέτος με την ανδρική ομάδα) σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, ο οποίος και αυτός βοήθησε τα μέγιστα στο χρόνο συμμετοχής του.
     Η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας του ΝΕΟΛ θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους φιλάθλους της ομάδας που για μία ακόμα φορά της συμπαραστάθηκαν προκειμένου να φτάσει στη νίκη αυτή.
     Τα δεκάλεπτα: 20-15, 10-12, 13-10, 14-12
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος Β. 8(1), Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ. 5(1), Βολτέρας Χ. 3(1), Ρουμελιώτης Σ. 1, Συνοδινός Χ. 18(2), Μουρελάτος Θ., Ματιάτος Κ., Αντωνάτος Η. 5(1), Πρεντάνος Ν. 6, Αντωνάτος Γ. 11(1)
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Φωτόπουλος): Ρουμάνι 16(2), Σένα, Κίντος 4, Παπαδόπουλος 5(1), Νικολόπουλος, Χαρίτος 21(3), Μητρόπουλος 3, Τσαρδίκος, Τσιπολίτης. 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2η  ΤΕΛΙΚΟΥ PLAYOFFS
Γήπεδο
Αγώνας
ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ – Ν.Ε.Ο. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου