Δευτέρα, Μαΐου 28

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΣΚΑΗ

ΗΤΤΑ 52-39 ΜΕ ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΛ









     Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου πραγματοποιώντας επιθετικά τη χειρότερη φετινή του εμφάνισε γνώρισε εκτός έδρας ήττα από τον ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ στον δεύτερο τελικό των play-offs της Α2 ΕΣΚΑΗ με σκορ 52-39.

     Οι παίκτες του Μάρκου Τζουγανάτου, παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης (αν νικήσουν ανέβαιναν στην Α1 ΕΣΚΑΗ), ήταν σαν να μην εμφανίστηκαν ποτέ στο κλειστό της Αμαλιάδας. Άχρωμοι και χωρίς καθόλου ενέργεια βρέθηκαν από την αρχή της αναμέτρησης να υπολοίπονται των αντιπάλων τους κυρίως λόγω της πολύ κακής επιθετικής τους λειτουργίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρώτη περίοδος να τελειώσει με σκορ 12-4.
     Στο δεύτερο δεκάλεπτο, και παρά της έντονες παρατηρήσεις του προπονητή των φιλοξενούμενων και τις συνεχείς αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα, η επιθετική εικόνα της ομάδας δεν διορθώνεται, η διαφορά αυξάνεται και το ημίχρονο βρίσκει την ομάδα της Αμαλιάδας να προηγείται με 28-10.
     Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τους γαλανόλευκους της Παλλικής. Παρότι στο αμυντικό κομμάτι οι νησιώτες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, εντούτοις επιθετικά η μπάλα συνεχίζει να μπαίνει στο καλάθι με το σταγονόμετρο και η διαφορά εκροξεύεται στους 23 πόντους, 38-15.
     Στο τελευταίο δεκάλεπτο, και ενώ η διαφορά έχει φτάσει στη μέγιστη τιμή της, ο ΝΕΟΛ πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό σερί 0-15 και μειώνει σε 45-36 2:40 πριν το τέλος. Όμως μία κακή επίθεση και μία εξίσου κακή άμυνα φέρνουν και πάλι τη διαφορά στους 12 πόντους και κάπου εκεί τελείωσαν και τα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για ολική ανατροπή.
     Μελανό σημείο αποτελεί ο τραυματισμός στο γόνατου του Χάρη Κουνάδη σε μία ανύποπτη φάση και η συμμετοχή του στο τελευταίο και καθοριστικότερο αγώνα είναι αμφίβολη.
     Πλέον οι δύο αντίπαλες ομάδες είναι ισόπαλες 2-2 και η άνοδος στην Α1 ΕΣΚΑΗ θα κριθεί στο τρίτο ματς της σειρά των play-offs, το οποίο θα διαξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Παλλικής την ερχόμενη Κυριακή.
Τα δεκάλεπτα: 12-4, 16-6, 10-5, 14-24.
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Φωτόπουλος): Ρουμάνι 10(1), Χαριζάνος, Κίντος, Κωλέτσης, Παπαδόπουλος 4, Νικολόπουλος 4, Χαρίτος 24(6), Μητρόπουλος 10, Τσιπολίτης.
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος Β. 7, Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ. 6(1), Ρουμελιώτης Σ. 7(1), Συνοδινός Χ. 7(1), Μουρελάτος Θ., Μαντζαβίνος Φ., Ματιάτος Κ., Πρεντάνος Ν. 4, Αντωνάτος Γ. 8.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου