Τρίτη, Μαρτίου 26

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 
ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ Η Α.Ε.Κ. ΠΑΕΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ......  ΜΕ 3ΑΔΑ ΤΑ PLAYOFFS
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ - Α.Ο.Κ.Ι. ΤΟ SUPER  ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ
Έπεσε την Κυριακή η αυλαία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας και η συνέχεια για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή θα δοθεί μέσω των playoffs στα οποία τελικά θα συμμετέχουν μόνο τρεις ομάδες. Η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου Α.Ε.Κ., η Εικοσιμία ως δεύτερη και ο Α.Ο.Κ.Ι. ως τρίτος με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα της Λειβαθούς.
Η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου και αήττητη ομάδα της Α.Ε.Κ.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ "ΒΟΥΛΑ" 3ΑΔΑ ΣΤΑ PLAYOFFS

Από εκεί και κάτω οι περυσινοί πρωταθλητές Διλινάδες δε κατάφεραν τελικά παρότι τερμάτισαν μέσα στην 4αδα να συμμετέχουν και πάλι στα playoffs αφού η διαφορά τους από την πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. ξεπέρασε το -15 φτάνοντας μάλιστα στο -18!!! Έτσι η ομάδα του Τάκη Φωή έκλεισε μια μέτρια χρονιά σε σχέση με πέρυσι και τερματίζοντας πρόωρα  τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Στην 5η θέση τερμάτισε ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Παλληξουριακός ο οποίος ξεκίνησε με κεκτημένη ταχύτητα αλλά κάπου στην μέση άρχισε να δείχνει κάποιες αδυναμίες και τελικά να μην πετύχει και αυτός τον στόχο του που ήταν η συμμετοχή του στα playoffs.
Πάντως μια ομάδα που συμμετείχε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα χωρίς γήπεδο στη διάθεση της και παίζοντας όλους τους αγώνες της εκτός έδρας δεν μπορεί αυτή της η παρουσία να κριθεί ανεπιτυχής .
Στην 6η θέση τερμάτισε η ομάδα της Σάμης που και αυτή σαν νεοφώτιστη πέτυχε απόλυτα στον στόχο της έκανε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα ιδιαίτερα από την μέση του πρώτου γύρου και μετά με την παρουσία στο "τιμόνι" της του Θ. Βουκελάτου να είναι καταλυτική. Μάλιστα η Σαμική ομάδα έκανε και αρκετές "ζημιές" σε δυνατούς αντιπάλους.
Τα Ομαλά σε όχι ιδιαίτερα πειστικές εμφανίσεις και με πολύ μεγάλη ανανέωση κατάφερε να πετύχει το στόχο της που ήταν η άνετη παραμονή στην κατηγορία τερματίζοντας στην 7η θέση.
Η 8η θέση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί επιτυχία για την ομάδα του Παγκεφαλληνιακού. Σίγουρα όμως κέρδισε πολλά περισσότερα από την παρουσία σε αυτή αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών.
Στα συν της ομάδας η αυριανή της παρουσία στον τελικό του τοπικού κυπέλλου.
Η φετινή Πρόοδος των πολλών προβλημάτων και όχι των πειστικών εμφανίσεων κατετάγη τελικά στην 9η θέση κάτι φυσικά που δε μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν επιτυχία για την ομάδα από την Ιθάκη. Οι πολλές όμωςαπουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της ήταν η αιτία να την κρατά σε μεγάλη αγωνία για την παραμονή της μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές από το φινάλε.
Τέλος η ομάδα που αποχαιρέτησε την κατηγορία ήταν ο Οδυσσέας της Ιθάκης αφού δεν κατάφερε σε όλη σχεδόν την διάρκεια του πρωταθλήματος να βρει έναν καλό ρυθμό όπως μόνιμο σχήμα. Η προσπάθεια πάντως των ανθρώπων της ομάδας του προπονητή αλλά και των ποδοσφαιριστών ήταν αξιοπρεπής έστω και αν σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια δε μπορούσαν να συμπληρώσουν ομάδα κατέβηκαν σε όλα αποχαιρετώντας την Α' κατηγορία με ψηλά το κεφάλι και με στόχο να επανέλθουν δριμύτεροι και με περισσότερε εμπειρίες και γνώσεις.
Πάντως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να βρουν διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ώστε να γίνουν πιο ενδιαφέροντα, πιο αμφίρροπα και πολύ ποιοτικότερο  Δεν είναι δυνατόν να υποβιβάζεται μια ομάδα που σχεδόν από την αρχή ήταν γνωστή ως πρώτη υποψήφια.
Κακά τα ψέματα το ποδόσφαιρο μας κάθε χρόνο παρουσιάζεται χειρότερο από τον προηγούμενο.
Φέτος στα περισσότερα παιχνίδια το θέαμα ήταν πολύ μέτριο και σπάνια έβλεπε κάποιος καλό θέαμα.
Όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα:
Η Α.Ε.Κ. με την γενικότερη παρουσία της και την φετινή της ενίσχυση με όσα είδαμε στα γήπεδα ήταν σίγουρα πιο ποιοτική και δίκαια κατέκτησε την 1η θέση και μάλιστα αήττητη.
Η Εικοσιμία στα γνωστά της στάνταρ ξεκίνησε με -2 βαθμούς και παρόλα ταύτα κέρδισε με το σπαθί της την 2η θέση. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είχε σταθερή απόδοση και κάποια σκαμπανεβάσματα της στέρησαν ακόμη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών.
Όσον αφορά τον 3ο Α.Ο.Κ.Ι. θεωρούμε ότι δεν έπεισε με τη συνολική του απόδοση ιδιαίτερα στα ντέρμπι και σίγουρα περιμέναμε πολλά περισσότερα από του "μελανόλευκους" του Αργοστολίου.
Τώρα το βάρος θα πέσει στα playoffs όπου σε αυτά όλοι ξεκινούν από το "0" και τα λάθη πληρώνονται ακριβά.
Η πρώτη μάχη θα γίνει μεταξύ Εικοσιμίας - Α.Ο.Κ.Ι. με την νικήτρια από την διαδικασία του ημιτελικού να αντιμετωπίζει την Α.Ε.Κ. που πέρασε όπως προαναφέραμε στον τελικό χωρίς αγώνα.
Και εδώ οι υπεύθυνοι θα πρέπει να μελετήσουν ένα διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής τους αφού στην ουσία ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου δεν έχει κανένα πλεονέκτημα!!!!
αφού π.χ. μια ομάδα θα  μπορούσε είτε τερμάτισε η τρίτη είτε τέταρτη να κερδίσει ένα πρωτάθλημα από τον πρώτο με μια ισοπαλία με γκολ σε έναν εκτός έδρας παιχνίδι της και με ισόπαλα τα άλλα δυο χωρίς σκορ, μόνο από το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε!!!!! Ε αυτό δεν είναι άδικο;

 "ΕΒΡΕΞΕ" ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 11 ΣΥΝΟΛΙΚΑ!!!! 
Σε ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο το πρωί στην Ιθάκη, πολύ πλούσιο σε φάσεις και θέαμα, ενώ σημειώθηκαν συνολικά έντεκα τέρματα και από τις δυο ομάδες.
Τελικά ο Παγκεφαλληνιακός καλύτερος και σαρωτικός στο α΄ημίχρονο επικράτησε του τοπικού Οδυσσέα με σκορ 7-4!!!! και ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα με μια σημαντική νίκη. 
ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΗ 2-1 ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι. ΣΤΟ Δ.Α.Κ.
ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι και χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Α.Ο.Κ.Ι. ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ήττα. Αυτή τη φορά από την πολύ δυνατή Σάμη που ήθελε το παιχνίδι για να κλείσει τιην πολύ καλή φετινή της παρουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η ομάδα του Γ. Τόγια ούτε σε αυτό το παιχνίδι έπεισε για την ετοιμότητα της ενόψει playoffs και προβλημάτισε αρκετά. Δεν της έφτανε η εντός έδρας ήττα έχασε μάλιστα με κόκκινη κάρτα έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της τον Χρήστο Φωκά που θα είναι μια σημαντική απώλεια στον αγώνα της με την Εικοσιμία για τον ημιτελικό της σειράς των playoffs.
 
ΜΕ 3ΑΔΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ PLAYOFFS
 ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Η Α.Ε.Κ.
ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΑ ΟΜΑΛΑ 7-0!!   ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η ΑΕΚ σαφώς ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των Ομαλών με σκορ 7-0 πραγματοποιώντας τον δικό της στόχο και παράλληλα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα όσον αφορά στα playoffs.
Έτσι, οριστικά πλέον πάμε με τριάδα στην επόμενη φάση όπου εκεί όλα μετράνε και θα ανακηρυχθεί ο φετινός πρωταθλητής.
Στα αγωνιστικά, τώρα, η ομάδα του Σ. Παπαδάτου φάνηκε από την αρχή ότι ήθελε να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γινόταν το παιχνίδι. Μπήκε πάρα πολύ δυνατά, είχε την καθολική υπεροχή και σε διάστημα 45’ πέτυχε 3 γκολ ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες να το διευρύνει.
Στο β’ ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν, η ΑΕΚ ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της αφού πέτυχε ακόμη 4 γκολ, ενώ και σε αυτό το διάστημα έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει πολλά περισσότερα.
Σε γενικές γραμμές, η ΑΕΚ έδειξε να έχει ξεπεράσει το «σοκ» του αποκλεισμού της από το κύπελλο, έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και πάει απευθείας τελικό για να διεκδικήσει το «στέμμα».
Τα Ομαλά προσπάθησαν για κάτι καλύτερο αλλά ήταν αδύνατο να ανατρέψουν την κατάσταση μιας και η ανωτερότητα των πρωταθλητών της κανονικής περιόδου ήταν εμφανής. Άλλωστε, το τελικό 0-7 τα λέει όλα!!
ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΚΑΙ 2-2 ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ 
ΚΑΙ ΟΙ "9" ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι την Κυριακή το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Εικοσιμία και Παλληξουριακός έκλεισαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ο Παλληξουριακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με μόλις εννέα ποδοσφαιριστές αφού δεν είχε "μικρούς" για να συμπληρώσει την ενδεκάδα του. Από την άλλη η Εικοσιμία στην προσπάθεια της να προφυλάξει κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές της ενόψει του τελικού του τοπικού κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη με αντίπαλο τον Παγκεφαλληνιακό κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με πολλούς αναπληρωματικούς και κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τελικά η ομάδα από την Λειβαθώ εκτός του ότι δεν κατάφερε να νικήσει μια ομάδα με εννιά παίκτες πλήρωσε ακριβά το τίμημα ενός αδιάφορου ουσιαστικά αγώνα αφού αποβλήθηκε ο Γιαν. Μινέτος και ακόμη  βλέπει να χάνει τον Αντ. Κορσιάνο που τραυματίστηκε (τράβηγμα) και είναι απίθανο να προλάβει τον τελικό.
ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
Στο Δημοτικό Γήπεδο της Ιθάκης έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν για τη γηπεδούχο Πρόοδο και τα Διλινάτα, σε ένα ματς που έληξε 1-1, με τα τέρματα να σημειώνονται αρκετά νωρίς. 
Οι δύο ομάδες σε ένα καλό πρώτο ημίχρονο έβγαλαν πολλές φάσεις, με τους Ιθακήσιους να χάνουν τις περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες για να πετύχουν κάτι περισσότερο. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4 - 7 
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
0 - 7 
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ 
1 - 1 
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 
2 - 2 
5.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
1 - 2 
Η τελική βαθμολογία 
(σε 18 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
48
63-06
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
39
44-13
3.
Α.Ο.Κ.Ι. 
34
46-16
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
30
25-30
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
27
29-25
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
17
24-34
7.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
17
20-38
8.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
16
22-23
9.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 
14
11-31
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 
05
19-87
                            * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                       Με μπλε χρώμα οι ομάδες που πέρασαν στα playoffs του πρωταθλήματος.
                       Με μαύρο οι ομάδες που παρέμειναν στην Α' κατηγορία.
                       Με κόκκινο η ομάδα που υποβιβάστηκε στην Β΄ κατηγορία.   
Η επόμενη αγωνιστική 
(1ος ημιτελικός playoffs)
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο.K.I.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν για την 18η και τελευταία αγωνιστική το περασμένο Σαββατοκύριακο υπερέχουν οι φιλοξενούμενοι αφού πέτυχαν τρεις νίκες. Οι γηπεδούχοι καμία!!!! ενώ υπήρχαν και δυο ισοπαλίες.
3 νίκες για τους γηπεδούχους, 0 για τους φιλοξενούμενους και 2 ισοπαλίες. 
Πολύ καλή παραγωγικά από άποψη γκολ ημέρα
Επιτεύχθηκαν συνολικά 27 !!!!!!! 
Υπήρξε σκορ σε όλα τα παιχνίδια!!!
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 8  τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 19
Συνολικά σημειώθηκαν 27 τέρματα, μ.ο. 5,4% ανά αγώνα, δηλαδή 9 λιγότερα  από την προηγούμενη αγωνιστική. 
Καλύτερη επίθεση αναδείχθηκε αυτή της πρωτοπόρου Α.Ε.Κ., με 63 τέρματα, μ.ο. 3,5% ανά αγώνα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα αναδείχθηκε της Α.Ε.Κ. που έχει δέχθηκε συνολικά μόλις τέρματα μ.ο 0,35% ανά αγώνα!!!
Χειρότερη επίθεση  αυτή της Προόδου Ιθάκης με 10 μόνο γκολ στο ενεργητικό της δηλ. μ.ο. 0,55% ανά αγώνα.
Χειρότερη άμυνα, αυτή του Οδυσσέα Ιθάκης με 87 γκολ μ.ο. 4,83-% ανά αγώνα. 
Στον πίνακα των σκόρερ στην 1η θέση τερμάτισαν δυο ποδοσφαιριστές με 14 τέρματα ο Αλ. Κρούτη της πρωταθλήτριας Α.Ε.Κ. και ο Αντ. Κορσιάνος της Εικοσιμίας.
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - PLAYOFFS 
ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΩΚΑΤΑ-ΠΡΟΝΝΟΙ
Ολοκληρώθηκαν και οι ημιτελικοί αγώνες για τα playoffs της Β' κατηγορίας με τις ομάδες των Φωκάτων και Πρόννων με δυο νίκες με αντιπάλους Ανωγή και Παπυργιακό αντίστοιχα να παίρνουν το εισιτήριο ανόδου στην Α' κατηγορία αλλά και της συμμετοχής τους στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Σίγουρα και οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν πιο έτοιμες από τους αντιπάλους τους και σίγουρα η συμμετοχή τους στον τελικό είναι απόλυτα δίκαιη.

"ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ" 2-0 ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ.... ΝΙΚΗΣΑΝ 1-0 ΤΗΝ ΑΝΩΓΗ 
ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ.Αργοστολίου τα Φωκάτα έκαναν το “καθήκον” τους και πανηγύρισαν μία νίκη 1-0 επί της Ανωγής στον β' ημιτελικό των playoffs.Μία νίκη που εκτός από την πρόκριση της ομάδας του Μ. Αθηναίου ταυτόχρονα ισοδυναμεί και με άνοδο στην Α' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της και από του χρόνου θα συμμετέχει -πλέον- στα μεγάλα “σαλόνια.”
Σίγουρα κάτι τέτοιο το αξίζαν οι πρωταθλητές της κανονικής περιόδου, ενώ μπορούμε να πούμε ότι είναι και μία δικαίωση στις προσπάθειες του δραστήριου προέδρου των Φωκάτων, κ. Νίκου Φωκά, αφού ύστερα από 2,5 χρόνια περίπου ζωής της ομάδας πέτυχε πάρα πολλά.
ΜΕ 5ΑΡΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ PLAYOFFS
 
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι έλαβε μέρος το Σάββατο στα Τζάνατα και με τις δυο ομάδες Πρόννους και Παπυργιακό να θέλουν όσο τίποτε άλλο την νίκη.
Οι Πρόννοι σαφώς ανώτεροι δεν δυσκολεύθηκαν να πάρουν μια ευρεία νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό και συγχρόνως να πανηγυρίσουν την επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Η ομάδα του Γ. Κουρκουμέλη θα αντιμετωπίσει έδρας στον μεγάλο τελικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας τα Φωκάτα με μειονέκτημα έδρας.
Θα πρέπει εδώ να πούμε για το Πυργί ότι κάθε άλλο παρά αποτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η φετινή του παρουσία, αφού ήταν ή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και το πιο σημαντικό οι νεαροί κυρίως ποδοσφαιριστές του κέρδισαν πολλά τόσο από εμπειρία όσο και από παραστάσεις αγώνων και θεωρούμε ότι αξίζουν τον θαυμασμό μας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των playoffs
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
0 - 1 
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
5 - 0
Η επόμενη αγωνιστική 
1ος τελικός των playoffs 
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
 Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους δύο αγώνες της 2ης αγωνιστικής των ημιτελικών των playoffs το περασμένο Σάββατο είχαμε:
1 νίκη, για τους γηπεδούχους και για τους φιλοξενούμενους.
Υπήρχε σκορ και στα  δυο παιχνίδια!!!
Οι γηπεδούχοι πιο παραγωγικοί πέτυχαν 5 τέρματα ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 1. 
Συνολικά επιτεύχθηκαν 6 τέρματα.
Την πρόκριση τους στο μεγάλο τελικό πέτυχαν Φωκάτα και Πρόννοι με 2-0 νίκες, ανέβηκαν στην Α' κατηγορία και πάνε τελικό να διεκδικήσουν την "κούπα".
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΠΟΛΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ" ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ 24-2 ΚΑΙ 17χ17!!!!!!!! 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 12-8 ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗ ΧΙΟ
ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 9-7 ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΜΕΓΑΛΗ "ΒΟΜΒΑ" KAI ENA KAΛΟ "ΔΩΡΟ" ΓΙΑ ΤΟ  Ν.Ο.Α. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 9-7 ΤΟΝ ΠΑΟΚ
ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ 6-4 ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

629532
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης
α/α
Ομάδες
Αγώνες
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
24-02
2.
Π.Α.Ο.Κ. – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
07-09
3.
Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
07-09
4.
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – Ν.Ο. ΧΙΟΥ
12-08
5.
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
10-05
6.
Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
04-06
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...... 4η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο Ν.Ο.Α.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ!!!!!!
Τελικά ρε μάγκες που το πάτε;
Έχετε βαλθεί να τρελάνετε κόσμο.... Δεν χορταίνουμε να βλέπουμε τα κατορθώματα σας..... Κοιτάμε και ξανακοιτάμε τον βαθμολογικό πίνακα... Και τι δείχνει; 4ος ο Ν.Ο.Α.... 4η καλύτερη ομάδα στην Ελληνική υδατοσφαίριση.. Βλέπει playoffs και βρίσκεται πολύ κοντά στο Ευρωπαϊκό όνειρο και στην καταξίωση...
Απίστευτα πράγματα!!!  
Εμείς σας ευχαριστούμε για αυτά που κάνετε για την Κεφαλονιά μας.
Αξίζετε πολλά μπράβο!!!!
Πολλά μπράβο όμως αξίζουν στη Διοίκηση και ιδιαίτερα στην επιτροπή υδατοσφαίρισης.
Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα ήταν η σειρά των Χανίων, έστω και αν ο αγώνας έγινε στην Αθήνα, να προσκυνήσει στον "άρχοντα ".
Η ομάδα μας για άλλη μια φορά και χωρίς να βάζει δυνατά το πόδι στο "γκάζι" έπαιξε όσο χρειάστηκε για να προσθέσει άλλη μια νίκη στην πλούσια φετινή της συγκομιδή και έτσι με το καλό νέο από τον Βορρά και το "δώρο" των γειτόνων Κερκυραίων βρέθηκε στην 4αδα.
Η Βαθμολογία της Α1
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1
Ολυμπιακός        
17
275-66
51
2
ΝΟ Βουλιαγμένης
16
237-86
43
3
ΝΟ Χίου
17
187-105
40
4
ΠΑΟΚ
17
158-157
31
-
ΝΟ Αργοστολίου
17
147-153
31
6
Παναθηναϊκός
17
200-149
30
7
ΝΑΟ Κέρκυρας
16
106-171
16
8
ΝΟ Χανίων
17
105-182
15
9
Πανιώνιος
17
123-176
14
10
ΓΣ Ηλιούπολης
17
141-162
14
11
Π. Φάληρο
17
111-186
12
12
ΝΟ Πατρών
17
89-286
-6
Οι σκόρερς
Α/Α
ΑΘΛΗΤΗΣ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΟΜΑΔΑ
1
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
70
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΚΩΝΑΣ
42
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
3.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ
40
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
4.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΝΑΣ
36
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
5.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΟΥΔΕΣΗΣ
35
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
6.
BLAI MALLARCH
35
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
7
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΟΝΤΑΚΗΣ
35
Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
Η επόμενη αγωνιστική 18η
Ν.Ο. ΧΙΟΥ – Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.
Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ – Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. – Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ – Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Κ.Α.Η 
ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΟΥ Ν.Ε.Ο.Λ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 3η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ  ΤΟΥ Ν.Ε.Ο.Λ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 83-82 ΚΑΙ "ΣΦΡΑΓΙΣΕ" (Εκτός συγκλονιστικού απρόπτου) ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ
ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ.Κ. ΣΤΗ Β' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΣΚΑΗ..... ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΕΑ 56-53
ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΛ 44-54 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ 
ΑΝΔΡΙΚΟ Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Η.
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΝ ΠΥΡΣΟ 83-82 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ Ο Ν.Ε.ΟΛ. ΚΑΙ ΜΕ 3Χ3 ΣΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκη παραμονής πέτυχε ο Ν.Ε.Ο.Λ. σήμερα στη Πάτρα επί του Πυρσού στην παράταση με σκορ 83-82 σε παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ.
Η ομάδα του Μ. Τζουγανάτου για μια ακόμη αγωνιστική έδειξε χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι που ήταν πραγματικό ντέρμπι και πήγαινε πόντο πόντο με αποτέλεσμα να κριθεί στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στην παράταση.
Στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 70-70. Έτσι στην 5λεπτη παράταση που ακολούθησε η ομάδα του Ληξουρίου επικράτησε στον πόντο με σκορ 83-82.
τα 10λεπτα:16-15, 14-17, 22-16, 18-22, 12-13.
Η βαθμολογία
Σε 22 αγώνες
Ομάδα
Βαθμοί
ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
42
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
41
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
37
ΣΦΗΚΑ ΑΣ
37
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
37
Α.Σ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ
35
ΛΕΧΑΙΝΩΝ Α.Ε.
32
ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
31
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ο.
31
ΠΥΡΓΟΣ 99
31
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο.
29
ΑΧΑΙΟΣ Γ.Π.Σ.
27
ΠΥΡΣΟΣ Α.Ο.
26
ΓΑΛΗΝΗ ΑΟ ΑΧΑΙΑ
24
Η επόμενη αγωνιστική (23η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
27/03/13
7:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΓΑΛΗΝΗ - ΣΠΟΡΤΙΓΚ
27/03/13
9:00
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΣΦΗΚΑ – Α.Ε. ΛΕΧΑΙΝΩΝ
27/03/13
8:00
ΕΑΚ Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ - ΙΤΙΕΣ
27/03/13
8:30
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΣ 99
27/03/13
8:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΠΑΤΡΕΑΣ
30/03/13
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ
27/03/13
9:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ - ΠΥΡΣΟΣ
ΑΝΔΡΙΚΟ Β' Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Ήττα στις λεπτομέρειες του ΑΣΚ από τον Αιγέα
Την πρώτη ήττα του στην Β’ φάση του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑ-Η γνώρισε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά από τον Αιγέα στη Γαστούνη με 56-53.
Η ομάδα μας, έκανε για άλλη μία φορά μεγάλη προσπάθεια, κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, όταν και οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε ένα τρίποντο και ένα δίποντο και ενώ το σκορ ήταν 51-51 (1’.30’’ πριν το φινάλε). 
Πολύ καλή εμφάνιση για τον ΑΣΚ έκανε Μπάμπης Καβαλλιεράτος ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους.



                  Η Βαθμολογία
Ομάδα
Βαθμοί
ΑΙΓΕΑΣ
6
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5
ΙΦΙΤΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
5
Ε.Φ.Α. ΑΙΓΙΟΥ
3
ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΣ
2
ΡΟΪΤΙΚΑ
2
****Ε.Φ.Α. Αιγίου-Παναχαϊκός-Ροίτικα εχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Η επόμενη αγωνιστική
 Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας

30/03/13
5:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΡΟΙΤΙΚΩΝ ΑΕ - ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
31/03/13
7:00
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
30/03/13
1:00
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 
ΑΞΙΖΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΔΟΥΛΙΑ
Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος στη φάση του final-6 η ομάδα του Ληξουρίου ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Απολλωνιάδας Πατρών με σκορ 44-54, σε ένα όμορφο ποιοτικά παιχνίδι που κράτησε μέχρι το τέλος, αμείωτο το ενδιαφέρον των αρκετών φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό της Παλικής. 
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ e-mails ΣΤΟ SPORTSTHEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου