Πέμπτη, Μαρτίου 28

Σεμινάριο Αδειοδότησης για ΠΑΕ Super League-ΜΜΕ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Club Licensing & Financial Fair Play, που διοργάνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τις ΠΑΕ Super League και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με βασικό ομιλητή τον Αντρέα Τραβέρσο, επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης της UEFA και τις εργασίες του οποίου άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Στο σεμινάριο παρέστησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνστατίνου, ο εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου και ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας Θεόδωρος Κουρίδης, ενώ εκτός του κ. Τραβέρσο στους συμετέχοντες παρουσίαση έκανε και ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου.
«Η διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων, ειδικώς αυτών της Super League, δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, μια στιγμιαία υπόθεση που περιλαμβάνει απλώς  έναν έλεγχο στοιχείων, μια εισήγηση του τμήματος και μια απόφαση του αρμόδιου οργάνου. Δεν είναι ούτε καν υπόθεση ενός χρονικού διαστήματος δυο–τριών μηνών», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Σαρρής και πρόσθεσε:
«Πρόκειται για μια διαδικασία που οργανώνεται και εξελίσσεται σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και αντανακλά, σε κάθε φάση, το συνολικό επίπεδο της οικονομικής, διοικητικής, αγωνιστικής, νομικής  κατάστασης της εταιρείας, καθώς και τις λογικές προοπτικές που αυτή έχει.
Στο πλαίσιο αυτό η περίοδος της τυπικής αδειοδότησης είναι ένα μόνο τμήμα, ίσως το περισσότερο εύκολο να διαχειριστεί, οργανωτικά, κάποιος.
Αυτή την οργάνωση και διαχείριση έχει αναλάβει, στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το τμήμα αδειοδότησης ομάδων. Υπηρεσία, που είναι σε άμεση επαφή με την αντίστοιχη της UEFA, διαθέτει όλες τις απαραίτητες αναγνωρίσεις, εγγυάται την απόλυτη αντικειμενικότητα των ελέγχων και οι εισηγήσεις της αντανακλούν την καθαρή πραγματικότητα των στοιχείων, που η ίδια, η ενδιαφερόμενη ΠΑΕ καταθέτει. Η παρουσία σήμερα, ανάμεσά μας, του κ. Τραβέρσο, υπευθύνου του αντίστοιχου τμήματος της UEFA, υποδηλώνει την άριστη σχέση των δύο τμημάτων και την πλήρη εμπιστοσύνη της UEFA προς την ΕΠΟ.
Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο ρόλος της αδειοδότησης είναι, ήδη, σημαντικός και μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό, αν βελτιωθούν πλευρές της λειτουργίας του, με σημαντικότερη την απόφαση των ίδιων των ΠΑΕ να συμμορφωθούν με τα δεδομένα και να μην επιχειρούν, με κάθε μέσο, να ανατρέψουν την πραγματικότητα των στοιχείων, όταν αυτή δεν συμφωνεί με τις επιδιώξεις τους.

Κι επειδή πολύς λόγος έγινε τα τελευταία χρόνια για τη σχέση της αλήθειας των στοιχείων (τα οποία επαναλαμβάνω η ίδια η ενδιαφερόμενη ΠΑΕ καταθέτει) με τις επιθυμίες των διοικήσεων των εταιρειών, η ΕΠΟ αλλάζει από εφέτος τρόπο αντιμετώπισης.
Σε κάθε περίπτωση, που κάποιος (φυσικό πρόσωπο ή ΠΑΕ) επιχειρήσει να αμφισβητήσει τις εισηγήσεις του τμήματος αδειοδότησης και των αρμοδίων οργάνων, η Ομοσπονδία θα δημοσιοποιεί αμέσως τα έγγραφα δεδομένα που ο ίδιος κατέθεσε στο Τμήμα, προς αποκατάσταση της απόλυτης αλήθειας.
Η ΕΠΟ δεν επιθυμεί να φτάσει σε ανάλογες επιλογές, αλλά δεν εξαρτάται από αυτή.
Οι περίοδοι, που μόνο η Ομοσπονδία τηρούσε την εχεμύθεια των στοιχείων και επέτρεπε σε όλους να διαγκωνίζονται σε ένα απολύτως επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, πέρασαν οριστικά.

Ευχαριστώ, για την εδώ παρουσία σας και είμαι βέβαιος πως η σημερινή ημερίδα θα αποδειχθεί σημαντική, καθώς εξελίσσεται με την παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Διαισθάνομαι, πως η φετινή περίοδος θα είναι η καλύτερη τόσο για τις ΠΑΕ,  όσο και για την Ομοσπονδία στο ζήτημα της αδειοδότησης των ομάδων.
Υποστηρίζω, ότι η αδειοδότηση είναι μια εντελώς ποδοσφαιρική υπόθεση και δεν πρόκειται να γίνει μια κρατική υπόθεση ή –το χειρότερο– μια υπόθεση «μονίμων υπαλλήλων του υφυπουργείου Αθλητισμού», όπως κάποιοι ονειρεύονται να την μετατρέψουν.
Είμαι βέβαιος, πως με την πλήρη υλοποίηση των προβλέψεων των κανονισμών το ελληνικό ποδόσφαιρο θα δει καλύτερες μέρες. 
Σύντομα, μάλιστα, οι κανονισμοί θα προβλέπουν αδειοδότηση και σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, με ειδικές ρήτρες, που θα αντιστοιχούν στα επίπεδα της κατηγορίας στην οποία προσβλέπουν οι ομάδες».
Πηγή:www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου