Κυριακή, Μαρτίου 31

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-PLAYOFFS:1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο.Κ.Ι.   0-2




"ΚΑΘΑΡΗ" ΝΙΚΗ 2-0 Ο Α.Ο.Κ.Ι. ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι για τον 1ο ημιτελικό των playoffs του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας που έγινε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές ο Α.Ο.Κ.Ι. πήρε μεγάλη όσο και "καθαρή" νίκη 2-0 απέναντι στην Εικοσιμία σπάζοντας της  κυρίως το πλεονέκτημα έδρας.
Οι "μαυρόασπροι" του Αργοστολιού ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, ήξεραν τι ζητούσαν στο γήπεδο, μπαίνοντας δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή αμυντική λειτουργία δεν έδωσαν δικαίωμα στους γηπεδούχους να πετύχουν κάτι καλό.
Μια από τις ελάχιστες επισκέψεις των γηπεδούχωΝ στην εστία του Α.Ο.Κ.Ι.
Αντίθετα για την ομάδα της Λειβαθούς που σε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι δεν έδειξε σχεδόν τίποτε από αυτά που μπορεί και μοιραία ήρθε η ήττα και ο μεγάλος προβληματισμός για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια.
Σίγουρα δεν έχει κριθεί οριστικά τίποτε όμως ο Α.Ο.Κ.Ι. απόκτησε σαφές προβάδισμα για τον τελικό πετυχαίνοντας μάλιστα δυο γκολ εκτός έδρας χωρίς να δεχθεί κάποιο. Στο πρώτο ημίχρονο όπως προαναφέραμε οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι έπαιξαν έξυπνα, πίεσαν στον χώρο του κέντρου και έδειχναν πιο ομάδα από τους αντιπάλους τους που δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Αγκούσι κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να προσπαθούν με μακρινά "στητά" ή σουτ να απειλήσουν χωρίς να καταφέρνουν κάτι από αυτές τις επιλογές τους.
Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Γ. Τόγια έβγαινε με εξαιρετικό τρόπο στις αντεπιθέσεις και είχε ένα γκολ και κάποιες καλές ευκαιρίες αντίθετα με την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου που δεν είχε κάποια πολύ σημαντική.
Άτυχος ο Θαν. Μπαζάρογλου θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι του Καραίσκου
Στο β΄ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως καλύτερα στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 αλλά ήταν πολύ νευρικοί και ανούσιοι αντίθετα με τον αντίπαλο τους που ναι μεν έδωσε γήπεδο στην Εικοσιμία αλλά στις αντεπιθέσεις ήταν "φωτιά" με αποτέλεσμα να πετύχει ακόμη ένα γκολ, να έχει ένα δοκάρι, να χάσει κάποιες ευκαιρίες και στο τέλος να πανηγυρίσει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και συγχρόνως να μπαίνει με το δεξί στην σειρά των ημιτελικών όπου αυτομάτως γίνεται το πρώτο φαβορί για συμεμτοχή στον μεγάλο τελικό ώστε εκεί να διεκδικήσει τον τίτλο από την πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου Α.Ε.Κ..
Σε γενικές γραμμές ο Α.Ο.Κ.Ι. άξιζε την νίκη ήταν πιο ουσιαστικός και πιο ομάδα από την Εικοσιμία που μάλλον ακόμη οι παίκτες της σκέφτονταν την απώλεια του τοπικού κυπέλλου.
Φάσεις και γκολ
Σε ένα γύρισμα της μπάλας στο 11' από τον Αλ. Πολλάτο παράλληλα στην περιοχή των γηπεδούχων θα επέμβει τελευταία στιγμή ο Καραίσκος μπροστά από τον Κόμητα και θα "καθαρίσει" την φάση.
Φάουλ από δεξιά του Μπαζάρογλου στο 16' θα φέρει την μπάλα στην περιοχή με τον Αλ. Πολλάτο να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει άουτ.
Νέα ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 20', που ήταν καλύτερος και πίεζε,  όταν μετά από σύγχυση των αμυντικών των γηπεδούχων ο Βουκελάτος θα πιάσει ένα σουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει στον Κουμαριώτη και τελικά να απομακρύνεται έξω από αυτήν.   
Το 0-1 από τον Μάκη Κόμητα
Γκοοοοοοολ 0-1 για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 27'. Με περιπετειώδη τρόπο η μπάλα μετά το πλασέ του Κόμητα καταλήγει στα δίχτυα του Καραίσκου. Συγκεκριμένα ο Μπαζάρογλου μετά από κόρνερ αλλάζει την μπάλα με τον Σπανό. Αυτός θα σεντράρει, ο Καραίσκος δεν μπορεί να αποκρούσει την μπάλα που μετά την δική του παρέμβαση καταλήγει στο δοκάρι και στην συνέχεια στον σκόρερ που δεν δυσκολεύεται να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Μια ευκαιρία επιτέλους για την Εικοσιμία στο 30'. Στο έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ του Μπούσι δεξιά έξω από την περιοχή και πλάγια στον Γερασιμάτο με τον τελευταίο να σεντράρει παράλληλα προς την εστία του Αγκούσι και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ.Ι. να προηγηθεί 0-2, όταν στην κάθετη πάσα του Σπανού προς τον Μπαζάρογλου ο τελευταίος μόνος απέναντι από τον Καραίσκο θα πιάσει ένα κακό πλασέ και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. 
 Με τον Α.Ο.Κ.Ι. μπροστά 0-1 στο σκορ θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα για μια κίτρινη που κατά την άποψη τους έπρεπε να δοθεί στον Δημ. Πολλάτο για επικίνδυνο παιχνίδι σε αντίπαλο (Ντουκάϊ) αφού αυτή θα ήταν η 2η και θα έστελνε στα αποδυτήρια τον νεαρό παίκτη των φιλοξενούμενων. Πάντως ήταν μια φάση που ο κ. Βουτσινάς ήταν πολύ κοντά, έλεγχε την φάση και έκρινε ότι δεν έπρεπε να τιμωρήσει τον παραπάνω ποδοσφαιριστή.
Η Εικοσιμία συνέχιζε να απειλεί μόνο από τα "στημένα" και στο 53' σε ένα φάουλ του Μπούσι στο 2ο δοκάρι ο Κονόμη θα πιάσει την κεφαλιά από δύσκολη θέση και την μπάλα να περνάει άουτ.
Καλή ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους με τον Σπανό να σουτάρει διαγώνια μέσα από την περιοχή και τον Καραίσκο να αποκρούει.
Στο 59' ωραία πάσα του Ντουκάϊ στον Μπούσι με τον τελευταίο να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Αγκούσι.
Το 0-2 από τον Αλέκο Πολλάτο
Γκοοοοοοοολ 0-2 για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 68' με τον Αλ. Πολλάτο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων να μπαίνει στην περιοχή εκεί πλασάρει εύστοχα τον Καραίσκο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βουκελάτου.
Άτυχη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 76' όταν στην σέντρα του Βουκελάτου ο Μπαζάρογλου θα πιάσει την κεφαλιά η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά της ο ίδιος παίκτης με γυριστό κοντινό σουτ θα την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Στο 76' ο Πολλάτος Αλ. θα φύγει στην αντεπίθεση αλλά θα τον προλάβει ο Καραίσκος και θα δίωξει την μπάλα μακριά με τα πόδια.
Μια από τις πολλές "μονομαχίες" Θανάση Μπαζάρογλου-Γιάννη Μινέτου 
Μια επικίνδυνη σέντρα από δεξιά του Σπανού στο 2ο δοκάρι θα διώξει τελευταία στιγμή την μπάλα με το κεφάλι ο Τσιγαρίδας μπροστά από τον Κόμητα που ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι ένα πάρα πολύ δυνατό  σουτ έξω από την περιοχή του Ντουκάϊ με τον Αγκούσι να αποκρούει δύσκολα την μπάλα με διπλή προσπάθεια στο 89'.
Διαιτητής ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Μενεγάτο Ελ. και Κομητόπουλο Παν.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος, Βολτέρας (46' Κονόμη), Μινέτος Γιαν., Κουλάκης, Κουμαριώτης, Αποστολάτος (69' Αντωνάτος), Μπούσι, Ντουκάϊ, Γερασιμάτος, Κορσιάνος Αντ. (80' Τσιγαρίδας), Στεφανάτος.
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Πολλάτος Δημ., Κλειτογιάννης, Χαλιώτης, Αλεξανδράτος, Λαμπρόπουλος, Σπανός Ε., Κόμητας, Βουκελάτος (90' Ζαμπαύτης), Μπαζάρογλου (85' Μοντεσάντος), Πολλάτος Αλεξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου