Τετάρτη, Μαρτίου 20

Β. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ..... ΚΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ


ΕΡΩΤΗΜΑ
ΠΡΟΣ
Κάθε υπεύθυνο και εν τέλει ανεύθυνο που διοικεί αυτόν τον τόπο

Άφησα να τελειώσει το Καρναβάλι που οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν αξιόλογο σαν προσπάθεια, για να απευθυνθώ δημοσίως πια σε κάθε έναν που έχει ευθύνη σ’ αυτόν το τόπο που ζούμε και να ζητήσω σαν απλός δημότης αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μου δώσει δημόσια απάντηση.

Όπως όλοι γνωρίζουν, τα γήπεδά μας βρίσκονται σε αξιοθρήνητη κατάσταση αφού ό,τι υπήρχε καταστράφηκε από την έλλειψη συντήρησης και ενδιαφέροντος και ό,τι υπάρχει μετά βίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα γήπεδα Ληξουρίου, Σάμης, Σκάλας, Καμιναράτων, Διλινάτων (σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΗΚΕ) στερούνται αδείας καταλληλότητας και λειτουργίας, το ΔΑΚ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ έχει μισή άδεια και στο γήπεδο Λειβαθούς υπάρχει εντολή για το ξήλωμα και την επανακατασκευή της κερκίδας λόγω της … πολύ καλής δουλειάς που προφανώς έχει γίνει.
Απ’ αυτό το χάλι, γιατί για χάλι μιλάμε, σ’ ολόκληρο το νομό διασώζονται μερικώς το Κολυμβητήριο και το κλειστό Αντώνης Τρίτσης, όταν δεν βρέχει... Για το δεύτερο να ναι καλά ο Στέφανος Βεργωτής και η Εβίτα Ραζή- Βεργωτή που έφτιαξαν το παρκέ, συνέβαλαν στο να υπάρχει ένας αξιοπρεπής και αξιόλογος χώρος για να γίνονται οι αγώνες του μπάσκετ και με τα νέα δεδομένα να μπορέσει επιτέλους το νησί να δει έναν διεθνή φιλικό αγώνα με Εθνικές Ομάδες. Όπως δεσμεύτηκα στη γιορτή της ΕΠΣΚΙ, πρόκειται το φετινό φθινόπωρο να διεξαχθεί στο κλειστό ένας διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας με εθνική ομάδα πρώτης κλάσης και η ιστορία αυτή έχει προχωρήσει, μάλιστα –γιατί εγώ για όσα δεσμεύομαι τα υλοποιώ- και γύρω στο Πάσχα πρόκειται να έρθει στην Κεφαλονιά κλιμάκιο για να ελέγξει αν το κλειστό πληρεί τις προδιαγραφές που απαιτεί η UEFA. Εμείς όμως εδώ στην Κεφαλονιά φαίνεται πως είμαστε μόνο για χορούς, πανηγύρια και καρναβαλισμούς. Και αυτό δεν είναι κακό αν δεν προκαλεί φθορές και δεν καταστρέφει χώρους και εγκαταστάσεις για τις οποίες είτε το κράτος είτε άλλοι έχουν πληρώσει. Έτσι θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθουμε ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε και υλοποίησε αποκριάτικο χορό στο Κλειστό, στο οποίο βέβαια έγινε του Καρναβάλου. Τακούνια, παπούτσια και άλλα αντικείμενα  και πληθώρα κόσμου πάνω στο παρκέ προς τέρψιν των μετεχόντων και προς βλάβη του παρκέ. Δεν πιστεύω ότι τα άτομα που μετέχουν στην ΚΕΔΗΚΕ, όλων των τάσεων και παρατάξεων, θα είχαν τόση άγνοια της βλάβης που μπορούσαν να προκαλέσουν ή και προκάλεσαν βάζοντας τόσο κόσμο πάνω σε ένα πανάκριβο αλλά καλοφτιαγμένο παρκέ. Κάποιος όμως πήρε αυτή την απόφαση. Ποιος ήταν για να τον συγχαρώ;
Το ερώτημα λοιπόν είναι εφόσον δεν μπορούμε να φτιάξουμε είμαστε μόνο για να καταστρέφουμε; Και τελικά πόση είναι αυτή η εγκληματική άγνοια κινδύνου και της φροντίδας συντήρησης των αθλητικών χώρων; Ρωτάω λοιπόν υπάρχει άγνοια, αδιαφορία ή ανικανότητα; Αν υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση θα τη δεχτώ ευχαρίστως και ελπίζω να μην χαρακτηριστώ και αυτή την φορά… εμπαθής.
Αργοστόλι, 20 Μαρτίου 2013
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
Δημότης Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου