Σάββατο, Μαρτίου 23

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-PLAYOFFS: ΑΝΩΓΗ-ΦΩΚΑΤΑ

Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  0-1 
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ












"ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ" 2-0 ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ.... ΝΙΚΗΣΑΝ 1-0 ΤΗΝ ΑΝΩΓΗ 
ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ.Αργοστολίου τα Φωκάτα έκαναν το “καθήκον” τους και πανηγύρησαν μία νίκη 1-0 επί της Ανωγής στον β' ημιτελικό των playoffs. Μία νίκη που εκτός από την πρόκριση της ομάδας του Μ. Αθηναίου ταυτόχρονα ισοδυναμεί και με άνοδο στην Α' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της και από του χρόνου θα συμμετέχει -πλέον- στα μεγάλα “σαλόνια.”
Σίγουρα κάτι τέτοιο το αξίζαν οι πρωταθλητές της κανονικής περιόδου, ενώ μπορούμε να πούμε ότι είναι και μία δικαίωση στις προσπάθειες του δραστήριου προέδρου των Φωκάτων, κ. Νίκου Φωκά, αφού ύστερα από 2,5 χρόνια περίπου ζωής της ομάδας πέτυχε πάρα πολλά.
Τώρα, αγωνιστικά το παιχνίδι δεν δρέπει δάφνες ποιότητας και τα Φωκάτα έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πετύχουν τον στόχο τους και τα κατάφεραν.
Από την άλλη, η Ανωγή στο τελευταίο φετινό της παιχνίδι και σε σχέση με το πρώτο ήταν καλύτερη και αρκετά ανταγωνιστική άσχετα αν τελικά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάει την σειρά σε τρίτο παιχνίδι.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και παίχτηκε ποδόσφαιρο κέντρου. Τα Φωκάτα ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο ήταν καλύτερα και είχαν ελαφριά υπεροχή, έχασαν κάποιες ευκαιρίες ενώ είχαν δύο δοκάρια και θεωρούμε ότι η νίκη τους θεωρείται δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Μια διαγώνια πάσα στα δεξιά του Γαλιατσάτου στο 13' μέσα στην περιοχή και πλάγια θα βγάλει μόνο το Σταμένη, το διαγώνιο δυνατό σουτ του οποίου σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοφιλάτου και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 15' με ένα δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του Γ. Μπενάτου το οποίο θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Ψαλλιδάκη.
Ωραία σέντρα του Σούπα από δεξιά στο 18' θα βρει τον Αντωνάτο λίγο έξω από την μικρή περιοχή να πιάνει κεφαλιά και την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων άουτ.
Ένα πολύ ωραίο γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ του Γιακουμάτου στο 23' θα περάσει ελάχιστα άουτ από το δεξί “Γ” της εστίας του Ψαλλιδάκη.
Στο 25' ένα κόρνερ εκτελεσμένο με πάσα από τον Κόμητα στον Γαλιατσάτο, ο τελευταίος με ωραία σέντρα θα βρει τον Σταμένη και εκείνος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.
Ένα φάουλ από τα αριστερά (κάτι σαν κοντινό κόρνερ) του Αλεξάτου στο 39' θα φέρει τον Αντωνίου να πιάνει ωραία καρφωτή κεφαλιά, η οποία θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Θεοφιλάτου.
Στο 48' ευκαιρία για τα Φωκάτα όταν στην κάθετη πάσα του Σταμένη ο Αλεξάτος θα πλασάρει και ο Κουρούκλης σώζει την εστία του διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ λίγο πριν από την γραμμή του τέρματος.
Κόρνερ του Μπενάτου από αριστερά, στο 57' η μπάλα αποκρούεται και φτάνει έξω από την περιοχή στον Σούπα, ο οποίος σουτάρει άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 59' θα ανοίξουν το σκορ 0-1 όταν στο κόρνερ του Γαλιατσάτου στο β' δοκάρι ο Σαρλάνης θα εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Θεοφιλάτου και με καλοζυγισμένη κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα.
Στο 65' σουτ του Αντωνάτου έξω από την περιοχή θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.
Πάσα του Αλεξάτου στο 77' θα βγάλει τον Κόμητα απέναντι από τον Θεοφιλάτο, το διαγώνιο όμως σουτ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.
Κάθετη μεγάλη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων θα βγάλει τον Αντωνάτο απέναντι από τον Ψαλλιδάκη, με τον τελευταίο να διώχνει τελευταία στιγμή τον κίνδυνο.
Στο 85' σε μια σέντρα από δεξιά του Γιακουμάτου στο β' δοκάρι ο Αντωνάτος θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ψαλλιδάκη.
Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Ψυχογιού στο 94' καταλήγει σε κάθετη πάσα στον Κουρκουμέλη, ο οποίος από πολύ κοντά πιάνει το σουτ και στέλνει την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοφιλάτου και στη συνέχεια άουτ.
Διαιτητής ο  κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Μουζακίτη Βασ. και Λογοθέτης Βασ.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.ΑΝΩΓΗΣ:(Γ. Μαλλιώρης), Θεοφιλάτος, Κουρούκλης, Μαλλιώρης, Γιακουμάτος, Μπερδεμπές (66' Γερολυμάτος), Σούπας, Αντωνάτος, Αδηλίνης, Μπενάτος, Παπαδάτος, Αναλυτής. 
Α.Ο.ΦΩΚΑΤΑ:(Μ. Αθηναίος), Ψαλλιδάκης, Σέρρας Π. (77' Σέρρας Μ.), Ντουκάι, Αντωνίου, Πολυδωράτος, Σαρλάνης, Κόμητας, Γαλιατσάτος, Κουρκουμέλης, Σταμένης (90' Ψυχογιός), Αλεξάτος (80' Ξαξίρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου