Παρασκευή, Μαρτίου 22

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:PRE GAME 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 Η 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας όπου στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής έχουμε πλήρη αγωνιστική με σημαντικούς μεν αλλά αδιάφορους αγώνες εκτός αυτό της Α.Ε.Κ. που θέλει τη νίκη για να πάει απ' ευθείας τελικό στα playoffs για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.
Με σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον συνεχίζεται και τερματίζεται το πρωτάθλημα (κανονική περίοδος) της Α' κατηγορίας όπου στην τελευταία στροφή οι ομάδες το Σαββατοκύριακο και στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής θα αγωνισθούν περισσότερο για το γόητρο και την διάκριση.
Ένα μικρό θαύμα μπορεί να αλλάξει τη δεδομένη κατάσταση, και αυτό θα είναι μια ήττα  ή ισοπαλία της Α.Ε.Κ. από τα Ομαλά!!! και παράλληλα μια νίκη των Διλινάτων στην Ιθάκη με την Πρόοδο. Θαύμα; Δεν ξέρουμε αν στην εποχή μας μπορεί κάποιος να πιστεύει στα θαύματα.... όπως και να 'χει όμως Κυριακή κοντή γιορτή για όλους.
Η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου και αήττητη ομάδα της Α.Ε.Κ.
Έτσι λοιπόν το μόνο ενδιαφέρον είναι να δούμε αν τα playoffs θα διεξαχθούν με τρεις (το πιθανότερο)  ή τέσσερις ομάδες. Όσο για την  ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Β' κατηγορία είναι γνωστή από πάρα πολύ καιρό πριν αφού ο υποβιβασμός μόνο μιας ομάδας από την Α΄κατηγορία δεν έδινε κάποιο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και στις "κάτω" θέσεις. Ίσως εδώ οι υπεύθυνοι  πρέπει να το δουν καλύτερα την επόμενη περίοδο.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
1.
Σάββατο 23-3-13 ώρα 15:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝ.
Κωστόπουλος Σερ.
Αβάζαρος Χρ.
2.
Σάββατο 23-3-13 ώρα 11:00
Δημοτικό Ιθάκης
ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ι. – ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Παίζης Παν.
Γιαννοπούλου Κ.
3.
Κυριακή 24-3-13 ώρα 12:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΜΟΛΦΕΤΑΣ
ΠΑΝ.
Κιόσης Κων.
Γιανοπούλου Κ.
4.
Κυριακή 24-3-13 ώρα 15:30
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΝΙΚ.
Σπυράτος Αλεξ.
Μουζακίτης Βασ.
5.
Κυριακή   24-3-13 ώρα 15:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ
ΕΛΕΥΘ.
Τριάντος Διον.
Αβάζαρος Χρ.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ









ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΗΤΡΟΥ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης όπου ο τοπικός Οδυσσέας φιλοξενεί τον ένα εκ των δυο finalist του τοπικού κυπέλλου, Παγκεφαλληνιακό.
Το παιχνίδι δεν έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δυο ομάδες αφού τα πράγματα στα χαμηλά "πατώματα" της βαθμολογίας είναι από πολύ καιρό ξεκαθαρισμένα.
Παρ' όλα αυτά οι δυο ομάδες έχουν ένα σπουδαίο κίνητρο που δεν είναι άλλο από το γόητρο. Έτσι, για τους γηπεδούχους του Κ. Κουτσουβέλη με μια νίκη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την όχι και τόσο καλή φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα και θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι, κρατώντας σαν παρακαταθήκη από την δίχρονη παρουσία τους στην Α' κατηγορία τις τελευταίες καλές τους εμφανίσεις, όπως και τα καλά αλλά και τα κακά τους ώστε να τα διορθώσουν και να φανούν την επόμενη περίοδο πιο δυνατοί μέσα από αυτά για την μεγάλη επιστροφή τους.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι του Ν. Βουτσινά μετά την μεγάλη τους νίκη-πρόκριση επί του Α.Ο.Κ.Ι. την προηγούμενη Τετάρτη και την συμμετοχή τους στον τελικό του τοπικού κυπέλλου θα προσπαθήσουν να φύγουν με το τρίποντο από τη Ιθάκη πρώτον για να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον τελικό της προσεχούς Τετάρτης αλλά και και σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων να βρεθούν σε κάποιο ψηλότερο σκαλοπάτι στον βαθμολογικό πίνακα διασκεδάζοντας και αυτοί τις εντυπώσεις μιας περίεργης ποδοσφαιρικής χρονιάς.
Από τον Πάγκε θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Ζαίμη και Κατερέλος ενώ ο Κ. Κουτσουβέλης δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Άνετη επικράτηση του Πάγκε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 7-0!
Φαβορί: Και οι δυο ομάδες φαίνονται ικανές να "κλέψουν" τη νίκη και να κλείσουν με χαμόγελα την φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα. Επίσης, πολλά θα κριθούν για το τελικό αποτέλεσμα και στο αν ο Ν. Βουτσινάς θα "προστατεύσει" κάποιους ποδοσφαιριστές του εν'όψει του τελικού της Τετάρτης. 
Διαιτητής: Ο κ. Διον. Τριάντος με βοηθούς τους κ.κ. Παίζη Παν. και Γιαννοπούλου Κ.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 











ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο Α.Ο.Κ.Ι...... Η ΣΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ
Τα ίδια ισχύουν και στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το απόγευμα στις 3:30 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου μεταξύ Α.Ο.Κ.Ι.-Σάμης αφού οι μεν γηπεδούχοι έχουν κατακτήσει οριστικά την 3η θέση ενώ οι φιλοξενούμενοι από καιρό άνετα σωμένοι δεν έχουν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον πέραν του γοήτρου και του καλού πλασαρίσματος στην τελική βαθμολογία.
Η ομάδα του Γ. Τόγια μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου την προηγούμενη Τετάρτη από τον Παγκεφαλληνιακό όπως είναι φυσικό βρίσκεται πολύ στα κάτω της ψυχολογικά και τον ικανότατο τεχνικό να έχει ρίξει όλο το βάρος σε αυτόν τον τομέα αφού σε λίγες μέρες ξεκινούν τα playoffs όπου εκεί κρίνονται τα πάντα και όλοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι και σε καλή κατάσταση.
Αντίθετα ο Θ. Βουκελάτος χωρίς άγχος θα κατεβάσει την ομάδα του για το νικηφόρο αποτέλεσμα ώστε να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία αλλά και να κλείσει μια ούτως ή άλλως πετυχημένη παρουσία τηρουμένων των αναλογιών στο φετινό πρωτάθλημα. Προβλήματα στις ομάδες δεν υπάρχουν. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε αν οι προπονητές θα χρησιμοποιήσουν τις βασικές τους ενδεκάδες ή θα δώσουν σε κάποιους ποδοσφαιριστές τους, που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, την ευκαιρία να αγωνιστούν μιας και είναι το τελευταίο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος (για την Σάμη). Αλλά και για τον Α.Ο.Κ.Ι. Ο Γ. Τόγιας ίσως θελήσει να ξεκουράσει κάποιους για να τους έχει έτοιμους στα playoffs με αντίπαλο την Εικοσιμία.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Νίκη με σκορ 2-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για τον Α.Ο.Κ.Ι.
Φαβορί: Αν οι ομάδες κατέβουν με τις βασικές τους ενδεκάδες θα δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα στον Α.Ο.Κ.Ι. με τη Σάμη όμως να είναι ικανή να φύγει από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με μια σπουδαία επιτυχία.
Διαιτητής: Ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κωστόπουλο Σερ. και Αβάζαρο Χρ..

Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ












ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η Α.Ε.Κ.
Η αγωνιστική μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή και ώρα 12:00  στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όπου Ομαλά και Α.Ε.Κ. συναντώνται σε έναν αγώνα με τους γηπεδούχους φυσιολογικά να επικυρώνουν την απευθείας συμμετοχή τους στον τελικό των playoffs.
Για να συμβεί αυτό το μόνο που της χρειάζεται είναι απλά η νίκη και οι τρεις βαθμοί χωρίς να την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των Διλινάτων στην Ιθάκη αφού έτσι θα έχει πάρει την πολυπόθητη διαφορά των +15 από τους περυσινούς πρωταθλητές στέλνοντας οριστικά τρεις ομάδες στα playoffs!
Η λογική και η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες λέει ότι αυτή του Σπ. Παπαδάτου θα είναι η νικήτρια καταφέρνοντας τον στόχο της. Διαφορετικό αποτέλεσμα θα σημαίνει μεγάλη έκπληξη και καθαρή "αυτοκτονία" για τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Άλλωστε μετά την ήττα-αποκλεισμό της, το προηγούμενο Σάββατο από την Εικοσιμία στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στον ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της δεν είναι και πολύ στα πάνω της και θα χρειαστεί αυτή τη φορά τη νίκη που θα φέρει άνεμο αισιοδοξίας εν'όψει των playoffs και την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.
Προβλήματα σοβαρά δεν υπάρχουν στην ομάδα των Ομαλών εκτός της απουσίας του τιμωρημένου Τάσου Μηλιαρέση. Το ίδιο ισχύει και για τον Σπ. Παπαδάτο.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Είχε επικρατήσει 3-0 η Α.Ε.Κ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Φαβορί: Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Α.Ε.Κ. αφού το τρίποντο για αυτήν έχει τεράστια βαθμολογική σημασία.
Διαιτητής: Ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Σπυράτο Αλεξ. και Μουζακίτη Βασ.
    
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ













ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΩΪΝΗΣ "ΑΓΓΑΡΕΙΑΣ" ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Το απόγευμα τώρα της ίδια ημέρας και ώρα 3:30  στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου  ο Παλληξουριακός φιλοξενεί την 2η του βαθμολογικού πίνακα και finalist του τελικού του τοπικού κυπέλλου ομάδα της Εικοσιμίας. 
Κι εδώ τα πράγματα δεν διαφέρουν διόλου από τα παραπάνω αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τελείως αδιάφορο και οι ομάδες θα παίξουν για το γόητρο και μόνο.
Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα τους την προηγούμενη αγωνιστική από τα Διλινάτα απώλεσαν κάθε πιθανότητα συμμετοχής τους στα playoffs με αποτέλεσμα περισσότερο να κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο σαν υποχρέωση και να βλέπουν το παιχνίδι σαν μια αγγαρεία.
Η παρουσία της ομάδας του Γ. Θωμά ήταν εντυπωσιακή στην αρχή αλλά δεν είχε συνέχεια με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 5η θέση στην τελική κατάταξη. Θέση στην οποία τελικά θα τερματίσει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα.
Η ομάδα τώρα του Δημ. Ζησιμάτου με καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα κέρδισε με το "σπαθί" της την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στα περισσότερα παιχνίδια της, πέρασε στον τελικό του τοπικού κυπέλλου όπου την προσεχή Τετάρτη θα διεκδικήσει το τρόπαιο από τον Παγκεφαλληνιακό και γενικά παίζει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι με τους Ληξουριώτες ο Δημ. Ζησιμάτος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με πολλά νέα πρόσωπα αφού θέλει να προφυλάξει τους βασικούς του ενόψει του τελικού της Τετάρτης.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Πολύ δύσκολη νίκη για την Εικοσιμία στο τέλος 1-0.
Φαβορί: Θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει φαβορί, αλλά αν η Εικοσιμία κατέβει με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της οι Ληξουριώτες θα είναι πιο κοντά στην επιτυχία.
Διαιτητής: Ο κ. Μενεγάτος Ελ.  με βοηθούς τους κ.κ. Τριάντο Διον. και Αβάζαρο Χρ. 
 
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ












ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ.......  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΘΑΥΜΑ" ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΥΣΙΝΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
Την ίδια ημέρα και ώρα (15:30) στην Ιθάκη η Πρόοδος φιλοξενεί την ομάδα των Διλινάτων σε ένα παιχνίδι που το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του εστιάζεται στο αν θα έχει γίνει το θαύμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο παιχνίδι Ομαλών-Α.Ε.Κ. ώστε οι περυσινοί πρωταθλητές να κλείσουν "εισιτήριο" για την 4αδα των playoffs. 
Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί εκτός της δικής τους νίκης και "βοήθεια" από τα Ομαλά απέναντι στην Α.Ε.Κ., όπως προαναφέραμε,  ώστε να πέσει η μεταξύ τους διαφορά στους -15 βαθμούς, γεγονός που θα στείλει την ομάδα του Τ. Φωή στα playoffs και σε τροχιά διεκδίκησης εκ νέου του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας. Ένα γεγονός που φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και να κριθούν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Όλα αυτά βέβαια θα είναι γνωστά και πολύ περισσότερο αν θα υπάρχει τελικά βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού το παιχνίδι Ομαλών-Α.Ε.Κ. θα έχει προηγηθεί.
Η ομάδα της Ιθάκης αδιάφορη βαθμολογικά αλλά κάθε άλλο αγωνιστικά θα κατέβει πάνοπλη για τη νίκη. Μια νίκη που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα της Ιθάκης.
Μάλιστα σε συνομιλία που είχα με ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων μου ανάφερε ότι "σε αυτό το παιχνίδι το μόνο αποτέλεσμα που σκέφτονται είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί ώστε να δώσουν την απάντηση σε όσους τον τελευταίο καιρό τους αμφισβητούν και λένε και κάποια "δικά" τους χωρίς να βλέπουν τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα από τραυματισμούς και συνεχόμενα παιχνίδια σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.
Έτσι αναμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τον νικητή να ξεχωρίζει δύσκολα.
Προβλήματα, ίσως για πρώτη φορά φέτος δεν υπάρχουν στην Θιακιώτικη ομάδα, ίσα ίσα κατεβαίνει πλήρης στον συγκεκριμένο αγώνα. Και για τον Τάκη Φωή όμως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Αποτέλεσμα α΄γύρου: Επικράτηση της ομάδας των Διλινάτων 2-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Φαβορί: Και οι δυο ομάδες θεωρούμε ότι είναι ικανές για το τρίποντο της νίκης.
Διαιτητής: Ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Σπυράτο Αλεξ. και Μουζακίτη Βασ.
Η βαθμολογία σε 17 αγώνες
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
45
56-06
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
38
42-11
3.
Α.Ο.Κ.Ι. 
34
45-14
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
29
24-29
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
26
27-23
6.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
17
20-31
7.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
14
22-33
8.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
13
15-19
9.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 
13
10-30
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 
05
15-80 
                      * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                      Με μπλε χρώμα οι ομάδες που θα περάσουν στα playoffs του πρωταθλήματος
                      * Με μαύρο οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α' κατηγορία.
                      * Με κόκκινο η ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία.    
Η επόμενη αγωνιστική (Playoffs)
(Θα ορισθεί προσεχώς από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. με πιθανή ημερομηνία την Κυριακή 31-3-13 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου