Σάββατο, Μαρτίου 30

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-PLAYOFFS:1ος ΤΕΛΙΚΟΣ

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ  2-2











"Χ"ΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΜΕ "ΔΕΚΑ" ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ
ΣΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ
Με ένα σπουδαίο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές άνοιξε η αυλαία των τελικών αγώνων των playoffs της Β’ κατηγορίας όπου Φωκάτα και Πρόννοι πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα και πολύ αγωνία στους θεατές που το παρακολούθησαν, οι οποίοι πρέπειν να έμειναν ευχαριστημένοι από την τελική κατάληξη του.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Πρόννοι ήταν καλύτεροι σαν ομάδα, μπήκαν δυνατά και  πολύ αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και κατάφεραν να προηγηθούν 0-1 στο σκορ. 
Θα πρέπει να τονήσουμε τον δυνατό αέρα που έπνεε στις Κεραμιές και δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων.
Από την άλλη, τα Φωκάτα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα φαίνονταν να έχουν πολύ άγχος και συν τις σημαντικές τους απουσίες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Μασάλη με μακρινά σουτ που ήταν άστοχα και κατέληγαν άουτ.
Στο β’ ημίχρονο η κατάσταση και μέχρι το 60’ δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι με  αριθμητικό πλεονέκτημα συνέχιζαν το ίδιο δυναμικά και πίεζαν για το 0-2, κάτι που κατάφεραν σχετικά γρήγορα. Έτσι, οι Πρόννοι πέρνοντας ένα σοβαρό προβάδισμα στο σκορ και παράλληλα με αυτό που έδειχναν οι δυο ομάδες στο γήπεδο, φαινόταν ότι τίποτε δεν μπορούσε να τους σταματήσει από το 1-0 στην σειρά. 
Αυτά μέχρι περίπου το 60’. 
Από το σημείο αυτό και μετά οι Πρόννοι με μια αδικαιολόγητη πιθανόν λόγω κόπωσης καθίζηση άρχισαν να δίνουν χώρο στους γηπεδούχους κάτι που τελικά το πλήρωσαν. 
Έτσι, τα Φωκάτα πήραν τον έλεγχο του αγώνα και παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες, ήταν καλύτεροι ανέβηκαν ψηλά, πίεσαν και τελικά δικαιώθηκαν πετυχαίνοντας αρχικά την μείωση του σκορ και στην συνέχεια την ισοφάριση ενώ έχασαν και μια πολύ καλή ευκαιρία προς το τέλος για να «κλέψουν» τη νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο και στέλνει τις ομάδες να "μονομαχήσουν" σε τρία παιχνίδια.
Συμπερασματικά, έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με τις ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. 
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα θα είναι στο 10' όταν το πολύ δυνατό σουτ από πλάγια του Τραυλού θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
Το 0-1 από τον Κυρ. Κουρκουμέλη
Μια ωραία κάθετη πάσα του Αναγνώστη στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων στο 20' θα προλάβει ο Δίλαλος και με έξοδο θα αποκρούσει την μπάλα προ του Αλβάρο που ερχόταν απειλητικά.
ΓΚΟΟΟΟΛ 0-1 για τους Πρόννους στο 25' όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια και  σέντρα από δεξιά του Μπλιάμπτη θα βρεθεί αμαρκάριστος ο Κ. Κουρκουμέλης στο δεύτερο δοκάρι και με ωραία καρφωτή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα μείνουν με παίκτη λιγότερο αφού ο Χασαναλιάϊ θα δει την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) του διαιτητή κ. Μενεγάτου και θα πάει στα αποδυτήρια για το υπόλοιπο του αγώνα.
Το 1-2 από τον Γ. Αντωνίου

Συγκεκριμένα σε μια πολύ καλή ατομική προσπάθεια του Αλβάρο ο οποίος θα αποφύγει τους αμυντικούς των γηπεδούχων θα προχωρήσει και λίγο πριν μπει στην περιοχή θα ανατραπεί από τον αμυντικό των Φωκάτων. Φάουλ και κίτρινη από τον διαιτητή. Το φάουλ σε πολύ καλή θέση εκτελεί ο Μπλιάμπτης με το σουτ που επιχειρεί η μπάλα να σταματά στο σώμα του Αντωνίου και στην συνέχεια να απομακρύνεται.
Αυτή ήταν και η τελευταία από τις ελάχιστες φάσεις του ημιχρόνου.
Δυνατά μπήκαν οι Πρόννοι και πάλι στην επανάληψη και στο 47' ο Αλβάρο από δεξιά και λίγο πριν το κόρνερ έπειτα από πάσα του Μπλιάμπτη θα πιάσει μια σέντρα σουτ που με την βοήθεια του αέρα θα καταλήξει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Δίλαλου και στη συνέχεια άουτ.
Στο 56' υπήρξε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν την αποβολή του τερματοφύλακα των Φωκάτων όταν ο Αναγνώστης έπειτα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα βγεί μόνος απέναντι από τον Δίλαλο που πραγματοποιούσε έξοδο και λίγο έξω από την περιοχή θα τον ανατρέψει κερδίζοντας μόνο το φάουλ!! Φάουλ το οποίο θα εκτελέσει ο Λιναρδάτος με πολύ φάλτσο στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Το 2-2 από τον Γ. Πολυδωράτο
Στο 60' οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν με 0-2 με ένα πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ του Αναγνώστη μέσα από την περιοχή έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια και πάσα του Τραυλού.
Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι πολύ κοντά στο 1-0 της σειράς ξαφνικά τους έπεσε ο "διακόπτης" και άρχισαν να μένουν από δυνάμεις. Έτσι τα Φωκάτα έστω και αν έπαιζαν με δέκα να αναλάβουν πρωτοβουλία και στο 67' να ξαναμπούν και πάλι στο παιχνίδι πετυχαίνοντας το 1-2. Συγκεκριμένα ο Γαλιατσάτος θα εκτελέσει ένα φάουλ από πλάγια και δεξιά φέρνοντας την μπάλα στο β' δοκάρι στον αμαρκάριστο Αντωνίου ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα του Μασάλη δίνοντας παράλληλα "οξυγόνο" στην ομάδα του.
Μονομαχία Πολυδωράτου-Στάβερη
Έτσι μετά από 4'  (71') θά έρθει γρήγορα γρήγορα και η ισοφάριση σε 2-2 και πάλι από στημένη φάση, όταν στο κόρνερ του Γαλιατσάτου ο Πολυδωράτος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή με νέα κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Πρόννων και την ομάδα του να πανηγυρίζει μια σημαντική ανατροπή.
Οι ποδοσφαιριστές των Πρόννων δεν μπορούσαν να αντιδράσουν αφού φαινόταν πολύ κουρασμένοι, προσπαθούσαν να βγουν στην αντεπίθεση αλλά με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα παρολίγο οι γηπεδούχοι να τους "κλέψουν" ακόμη και την νίκη κάνοντας την ολική ανατροπή όταν ο Πολυδωράτος μετά από ωραία ενέργεια θα μπεί στην περιοχή και πλάγια με το σουτ που επιχειρεί να περνάει παράλληλα με την εστία του Μασάλη σύριζα άουτ.
Και η τελευταία φάση του παιχνιδιού ανήκει στους γηπεδούχους όταν μια βολίδα του Γαλιατσάτου από 30 μ. θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Πρόνων
Διαιτητής ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Κιόση Κων. και Σκαλτσή Αθ.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος), Δίλαλος, Αυγουστάτος, Σέρρας Μιλτ. (46' Αλεξάτος), Αντωνίου, Πολυδωράτος, Σαρλάνης, Ντουκάϊ, Χασαναλιαϊ, Κουρκουμέλης Ι., Γαλιατσάτος, Σταμένης (54' λ.τ. Σέρρας Παν.).
Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Μασάλης, Μπιάμπτης, Χιόνης (86' λ.τ. Κουρκουμέλης Αρ.), Σολωμός, Λιναρδάτος, Κουρκουμέλης Σπ., Τραυλός, Αναγνώστης (70' Todorov), Αλβάρο, Κουρκουμέλης Κυρ. (61' Κατσιλίδης), Στάβερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου