Κυριακή, Μαρτίου 24

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΟΜΑΛΑ-Α.Ε.Κ.)

Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  0-7












ΜΕ 3ΑΔΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ PLAYOFFS
 ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Η Α.Ε.Κ.
ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΑ ΟΜΑΛΑ 7-0!!   ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η ΑΕΚ σαφώς ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των Ομαλών με σκορ 7-0 πραγματοποιώντας τον δικό της στόχο και παράλληλα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα όσον αφορά στα playoffs.
Έτσι, οριστικά πλέον πάμε με τριάδα στην επόμενη φάση όπου εκεί όλα μετράνε και θα ανακηρυχθεί ο φετινός πρωταθλητής.
Στα αγωνιστικά, τώρα, η ομάδα του Σ. Παπαδάτου φάνηκε από την αρχή ότι ήθελε να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γινόταν το παιχνίδι. Μπήκε πάρα πολύ δυνατά, είχε την καθολική υπεροχή και σε διάστημα 45’ πέτυχε 3 γκολ ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες να το διευρύνει.
Στο β’ ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν, η ΑΕΚ ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της αφού πέτυχε ακόμη 4 γκολ, ενώ και σε αυτό το διάστημα έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει πολλά περισσότερα.
Σε γενικές γραμμές, η ΑΕΚ έδειξε να έχει ξεπεράσει το «σοκ» του αποκλεισμού της από το κύπελλο, έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και πάει απευθείας τελικό για να διεκδικήσει το «στέμμα».
Τα Ομαλά προσπάθησαν για κάτι καλύτερο αλλά ήταν αδύνατο να ανατρέψουν την κατάσταση μιας και η ανωτερότητα των πρωταθλητών της κανονικής περιόδου ήταν εμφανής. Άλλωστε, το τελικό 0-7 τα λέει όλα!!
Φάσεις και γκολ
Στο 20’ όταν ο Μοσχονάς θα σουτάρει με δύναμη μετά από πάσα του Π. Κουμαριώτη έξω από την μεγάλη περιοχή και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αρτούρ θα την στείλει στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα 0-1 στην ομάδα του.
Μια μεγάλη πάσα στο 26’ του Τσακαρισιάνου θα φέρει τον Καλογηράτο απέναντι στον Άννινο μέσα στην περιοχή αλλά δεν θα πιάσει το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει μακριά άουτ.
Ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 31’ με τον Εμιλιάνο να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή να πιάνει ένα διαγώνιο σουτ πολύ άσχημα και την μπάλα να φεύγει πλάγια.
Νέα, μεγάλη αυτήν τη φορά ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο Εμιλιάνο πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Αρτούρ, η μπάλα κατευθύνεται στα δίχτυα όπου τελευταία στιγμή ο Τζάκης διώχνει την μπάλα πάνω από τη γραμμή.
Η πίεση της ΑΕΚ ήταν πολύ μεγάλη και στο 33’ ο Μοσχονάς με ωραία εκτέλεση πέναλτι θα «γράψει» το 0-2.
Της φάσης του πέναλτι που κέρδισε ο Πολλάκης προηγήθηκε εξαιρετική διπλή απόκρουση του Αρτούρ.
Πολύ όμορφη παράλληλη πάσα στο 42’ του Εμιλιάνο μέσα στην περιοχή στον Περιβολάρη ο οποίος μόνος με το τέρμα στέλνει την μπάλα άουτ.
Σειρά του Π. Κουμαριώτη στο 44’ να χρεισθεί σκόρερ αφού μετά από πάσα του Πολλάκη θα πιάσει ένα δυνατό γωνιακό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή και παρά την προσπάθεια του Αρτούρ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-3.
Με την ΑΕΚ σαφώς καλύτερη και με το σκορ στο 0-3 οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 49’ όταν ο Χασάι μετά από μεγάλη κούρσα από δεξιά θα μπει με την μπάλα στην περιοχή όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί φεύγει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρτούρ.
Στο 60’ ο Πολλάκης θα «γράψει» και αυτός με την σειρά του το όνομά του στους σκόρερς του αγώνα με εξαιρετικό σουτ από πλάγια και στην κλειστή γωνία του Αρτούρ μετά από πάσα του Χασάι και 0-4.
Ένα λάθος του Αρτούρ στο 63’ θα ανεβάσει το σκορ στο 0-5. Συγκεκριμένα, ο Εμιλιάνο θα εκτελέσει από πολύ μακριά απευθείας φάουλ και εκεί που φαινόταν να ελέγχει την μπάλα ο τερματοφύλακας των Ομαλών, αυτή θα του ξεφύγει μέσα από τα χέρια για να καταλήξει στα δίχτυα του.
Τα γκολ συνέχιζαν να πέφτουν «βροχή». Έτσι, στο 66’ ο Μοσχονάς θα πετύχει «hattrick” και το 0-6 με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και σε μια προσποίηση του Λούλουδα στο α’ δοκάρι, η οποία φαίνεται να ξεγελάει τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Εξαιρετική απόκρουση στο 71’ ο Αρτούρ σε πολύ κοντινό σουτ του Εμιλιάνο στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 81’ ο δείκτης του σκορ θα ανέβει στο 0-7 με πολύ ωραίο πλασέ του Αντωνόπουλου λίγο έξω από την μικρή περιοχή ύστερα από ωραίο συνδυασμό Εμιλιάνο-Κούκλη και εξαιρετική παράλληλη πάσα του τελευταίου.
Διαιτητής ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Σπυράτο Αλεξ. και Μουζακίτη Βασ.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Δ. Λιονάτος), Αρτούρ, Τζάκης (66’ Βαλλιανάτος), Γκαζάρ Δ., Τσακαρισιάνος, Παγουλάτος, Κίκο, Μετάι, Μπελτσώνιας, Καλογηράτος, Γεωργόπουλος (22’ Μινέτος), Φραγκιάς. 
Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Περιβολάρης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης, Κρούτη (46’ Κούκλης), Εμιλιάνο, Μοσχονάς (72’ Δρόσος), Κουμαριώτης Π. (72’ Κουμαριώτης Α.), Χασάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου