Κυριακή, Μαρτίου 24

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΡΟΟΔΟΣ-ΔΙΛΙΝΑΤΑ)

Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  1-1













ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
Ιθάκη ρεπορτάζ:Δημήτρης Μιχαλόπουλος
Στο Δημοτικό Γήπεδο της Ιθάκης έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν για τη γηπεδούχο Πρόοδο και τα Διλινάτα, σε ένα ματς που έληξε 1-1, με τα τέρματα να σημειώνονται αρκετά νωρίς. 

Οι δύο ομάδες σε ένα καλό πρώτο ημίχρονο έβγαλαν πολλές φάσεις, με τους Ιθακήσιους να χάνουν τις περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες για να πετύχουν κάτι περισσότερο. Άλλωστε, αυτοί είχαν και δοκάρι και ακυρωθέν γκολ. Ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και σε μία από τις πρώτες τους επισκέψεις στα καρέ του Αλιάϊ προηγήθηκαν με τον Αρταβάνη (6’). Η φιλοξενούμενη ομάδα αντέδρασε προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και στην πρώτη της καλή στιγμή ισοφάρισε με κεφαλιά του Αναλυτή (11’).

Από εκεί και πέρα η Πρόοδος ανέβασε την πίεσή της, βγήκε και πάλι μπροστά, δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και βγάζοντας φάσεις, χωρίς όμως την μπάλα να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα. Κάπως έτσι, με καλό ρυθμό, αλλά χωρίς άλλα τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.
Μετά την ανάπαυλα το τέμπο της αναμέτρησης άλλαξε, οι καλές φάσεις λιγόστεψαν και οι μόνες απειλές για τους γκολκίπερ προήλθαν από κάποια μακρινά σουτ, που κατέληξαν άουτ. Το δεύτερο μέρος ήταν μοιρασμένο στις αρχές του, με τους Θιακούς στη συνέχεια να παίρνουν την πρωτοβουλία κινήσεων και προς το τέλος του ματς να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον δυνατό αέρα με κάποια σουτ, χωρίς όμως να το πετυχαίνουν. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα η Πρόοδος έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο διαιτητής Βουτσινάς απέβαλε τον Κιοράι (89’). 
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
3’ Ο Δόριζας «γέμισε» με φάουλ στην περιοχή των Διλινάτων, αλλά ο Αρταβάνης δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.
6’ ΓΚΟΛ 1-0 Φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Πατσαλιάς κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Αρταβάνης μπαίνει στη φάση και με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής δίνει το προβάδισμα στην Πρόοδο.
11’ ΓΚΟΛ 1-1 Κόρνερ από δεξιά για τα Διλινάτα, εκτελείται στο πρώτο δοκάρι, ο Αναλυτής παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πίππου.
15’ Ο Πρεβεζιάνος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα στη μικρή περιοχή των Διλινάτων, αλλά κανείς από τους 3 επιτιθέμενους της Προόδου που ακολούθησαν τη φάση δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
19’ Ακυρωθέν γκολ για την Πρόοδο, από τον πρώτο βοηθό με υπόδειξη οφσάιντ, σε πλασέ του Κιοράι που κατέληξε στα δίχτυα.
21’ Αντεπίθεση της Προόδου, έπειτα από κλέψιμο του Κιοράι και κάθετη πάσα στον Πρεβεζιάνο, ο τελευταίος έσκαψε την μπάλα από πλάγια θέση στο ύψος του πέναλτι, εξουδετέρωσε τον γκολκίπερ, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε ελάχιστα άουτ.
24’ Ο Κιοράι έκλεψε την μπάλα από τους στόπερ, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά αυτό κατέληξε άουτ.
29’ Μετά από πολύ ώρα επιθετική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του Σκριβάνου μπλόκαρε ο Πίππος.
31’ Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν και πάλι να απειλήσουν, αλλά το σουτ του Ψαριανού πέρασε άουτ.
43’ Δοκάρι για την Πρόοδο, όταν από κόρνερ του Δόριζα, ο Αρταβάνης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους στην μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό.
45’ Κιοράι και Αρταβάνης έπαιξαν το «1-2» στην περιοχή των Διλινάτων, όμως οι αμυντικοί πρόλαβαν σωτήρια να βάλουν την κόντρα στο πλασέ του δεύτερου που βρισκόταν σε θέση τετ-α-τετ και στη συνέχεια ο γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα.
Β’  ΗΜΙΧΡΟΝΟ
72’ Ο Αρταβάνης υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής των Διλινάτων με πλάτη στο τέρμα, γύρισε και έκανε το σουτ άουτ.
79’ Ο Κωστόπουλος από μακρινή απόσταση από δεξιά έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
89’ ΑΠΟΒΟΛΗ Ο Διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κιοράι της Προόδου.
90’ Και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, όταν από φάουλ του Δόριζα ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βουτσινάς Νικόλαος, ΒΟΗΘΟΙ: Σπυράτος Αλέξανδρος, Μουζακίτης Βασίλειος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΡΟΟΔΟΣ: Πίππος, Κωστόπουλος (Πόρτολος 89’), Λαγκαδάς, Παπαδόπουλος, Δόριζας, Πρεβεζιάνος, Τσάμης, Αρταβάνης (Ηλιόπουλος 73’), Βλασσόπουλος, Πατσαλιάς (Χάνος 82’), Κιοράι.  
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: Αλιάι, Κύριος (Μίσκα 71’), Δούκας, Μπάμπης (Μηλιώνης 57’), Τζωρτζάτος Σπ., Τζωρτάτος Δημ., Σκριβάνος, Ψαριανός, Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Θεοδωρακάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου