Τετάρτη, Μαρτίου 27

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Ο ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ 2012-2013

ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ















ΤΟ ΗΘΕΛΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ
Ένας Παγκεφαλληνιακός παθιασμένος για την "κούπα" ήταν αδύνατον να μην την κατακτήσει και να πάρει το φετινό τίτλο του κυπελλούχου του τοπικού ποδοσφαίρου επικρατώντας 1-0 της Εικοσιμίας στον σημερινό τελικό του τοπικού κυπέλλου στα Φαρακλάτα.
Από το πρώτο δευτερόλεπτο οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και με σφικτή άμυνα πρόσεχαν τα μετόπισθεν τους ώστε να μη δεχθούν κάποιο τέρμα και στηριζόμενοι στις αντεπιθέσεις να πετύχουν κάποιο που θα τους έδινε το κύπελλο. Τελικά η τακτική τους αποδείχθηκε πετυχημένη και οι επιλογές του Ν. Βουτσινά πολύ σωστές. Ο Πάγκε δεν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον τίτλο του φαβορί και αυτό ίσως ήταν όπως αποδείχθηκε το μυστικό της επιτυχίας μιας και το άγχος δεν το είχαν αυτοί αλλά οι αντίπαλοιι τους κάτι που φαινόταν καθαρά στις προσπάθειες τους.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λιγοστές και οι ομάδες περισσότερο προσπαθούσαν να μην δεχθούν κάποιο γκολ παρά να πετύχουν και φαινόταν ότι ο νικητής και κυπελλούχος θα κρινόταν στο ένα γκολ όπως και έγινε. Το θέαμα ήταν μέτριο αλλά αυτό που διέκρινε τις δυο ομάδες ήταν το πάθος για την κούπα και σίγουρα εδώ υπερτερούσε η ομάδα του Αργοστολιού.
Οι παίκτες που Παγκεφαλληνιακού έπαιξαν όπως έπρεπε απέναντι σε μια ομάδα καλύτερη τους και κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν τελικά έναν θρίαμβο που κατά την προσωπική μας άποψη τον διακαιούταν και το άξιζαν.
Στο διάστημα αυτό όχι μόνο κράτησαν την εστία τους ανέπαφη αλλά πέτυχαν και τον γκολ τίτλου στο 41'.
Στο δεύτερο έπαιξαν ακόμη πιο δυναμικά και συντηρητικά σε μια προσπάθεια να κρατήσουν το αποτέλεσμα παίζοντας μάλιστα από το 63' με παίκτη λιγότερο.
Έτσι έδωσαν χώρο στην Εικοσιμία, που δεν κατάφερε ποτέ να μπεί στο παιχνίδι ακόμη και όταν είχε την αριθμητική υπεροχή και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων ήταν αδύνατον να αποφύγει την απώλεια ενός από τους φετινούς της στόχους. Είχε μια φλύαρη υπεροχή και με λάθος επιλογές δεν μπορούσε να σπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φετινών πλέον κυπελλούχων ώστε να πετύχει κάτι καλό.
Σε γενικές γραμμές η γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου μπορεί να χαρακτηρισθεί επιτυχής και ο κόσμος που το παρακολούθησε θα πρέπει να  έφυγε ικανοποιημένος όχι τόσο από την ποιότητα του παιχνιδιού όσο από την προσπάθεια των δυο ομάδων και ιδιαίτερα του νυν κυπελλούχου Παγκεφαλληνιακού σε τελική ανάλυση η κατάκτηση του τροπαίου από τον Πάγκε ήταν δίκαιη αφού περισσότερο μέτρησε η ψυχή που κατέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές του.
Φάσεις και γκολ
Με ένα κόρνερ στο 2' από δεξιά του Γασπαρινάτου και διώξιμο την τελευταία στιγμή του Καραίσκου, πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Βεκερίδη δημιουργείται η πρώτη φάση του αγώνα.
Στο 15' ένα απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μπούσι θα απομακρύνει  την μπάλα με γροθιές δύσκολα ο Ζαμπαύτης από την περιοχή του.
Μια κακή συνενόηση των αμυντικών των τυπικά γηπεδούχων της Εικοσιμίας θα βάλει στην φάση τον Πλατανίτη που με ψηλοκρεμαστό σουτ θα στείλει την μπάλα στην επάνω πλευρά των διχτύων του Καραίσκου άουτ.
Γκοοοοοοοοολ για τον Παγκεφαλληνιακό στο 41' όταν στο κόρνερ του Γασπαρινάτου από δεξιά η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή στον Πλατανίτη ο οποίος εκμεταλλευόμενος την σύγχυση των αμυντικών θα πιάσει ένα πλασέ με τον Κουμαριώτη να απομακρύνει προσωρινά την μπάλα λίγο πριν την εστία του. Στην επαναφορά της όμως ο επιθετικός του Πάγκε θα την βρεί σε καλή θέση και με νέο γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα της Εικοσιμίας για το 1-0.
Τελευταία φάση για το α' ημίχρονο στο 43' όταν και πάλι οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να απειλήσουν την εστία του Ζαμπαύτη με μια νέα στημένη φάση και συγκεκριμένα σε ένα απ' ευθείας φάουλ και πάλι του Μπούσι το οποίο τελικά θα αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Με αυτό το σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο η κατάσταση δεν άλλαξε η δύναμη συνέχισε να κυριαρχεί ενώ απουσίαζε και πάλι το καλό θέαμα.
Ο Πάγκε φύλαγε και πάλι τα "νώτα", ροκάνιζε έξυπνα τον χρόνο και προσπαθούσε να φανεί απειλητικός στις αντεπιθέσεις.
Από την άλλη η είσοδος του τραυματία Αντ. Κορσιάνου αλλά και στην συνέχεια του Π. Στεφανάτου δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα και κάπου εκεί το φετινό κύπελλο πήγε στους "κυανόλευκους" το οποίο και πανηγύρισαν δεόντως μετά από πολλά χρόνια (από το 2002).
Η Εικοσιμία συνέχιζε να μη μπορεί να βρίσκει λύσεις και απειλούσε μόνο από στημένα ή μακρινά σουτ που δεν είχαν τύχη. Σε ένα από αυτά στο 54' ο Μπούσι και πάλι από αριστερά εκτελεί απ' ευθείας και φέρνει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή με τον Αντ. Κορσιάνο να μην προλαβαίνει αφού ο Ζαμπαύτης να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 63΄η Εικοσιμία θα αποκτήσει αριθμητική υπεροχή έναντι του αντιπάλου της αφού ο Νικ. Κουλουμπής σε ένα δυνατό μαρκάρισμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) στο παιχνίδι και θα αποβληθεί.
Ένα καλά εκτελεσμένο κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι στο 65' από τον Ζαίμη θα αναγκάσει τον Καραίσκο να διώξει και πάλι την μπάλα σε νέο κόρνερ.
Ευκαιρία για την Εικοσιμία, που όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν περισσότερο νευρική, όταν στο 68' σε φάουλ από δεξιά  του Γερασιμάτου η μπάλα θα φτάσει μέσα στην περιοχή με την κεφαλιά του Αντ. Κορσιάνου να αποκρούεται εξαιρετικά σε κόρνερ από τον Ζαμπαύτη στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
Στο 72΄Ο Στεφανάτος θα επιχειρήσει ένα μακρινό δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ πάνω από την εστία του Παγκεφαλληνιακού.
Ένα φάουλ του Μπούσι από αριστερά στο 78' θα φέρει τον Κουμαριώτη μόνο στο β' δοκάρι αλλά δεν θα προλάβει την μπάλα μετά την προβολή του η οποία καταλήγει άουτ.
Την καλύτερη της ευκαιρία θα χάσει η Εικοσιμία για να πάει το παιχνίδι στην παράταση όταν στο 80΄ο Αντωνάτος θα κλέψει την μπάλα από τους αμυντικούς του Πάγκε, θα σουτάρει συρτά και δυνατά με την μπάλα να καταλήγει τελικά άουτ.
Τέλος μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τον παγκεφαλληνθακό στο 84' όταν ο Ζαίμης θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Καραίσκο και θα σουτάρει άουτ.
Διαιτητής ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δημ. Βασιλόπουλο και Χρ. Αβάζαρο. Τέταρτος ο κ. Αγγ. Βουτσινάς.
Οι συνθέσεις 
Α.Ο. Εικοσιμίας: (Δημ. Ζησιμάτος), Καραϊσκος, Κουμαριώτης, Τσιγαρίδας (46΄ Αντ. Κορσιάνος), Κουλάκης, Ντουκάι, Αποστολάτος, Μπούσι, Κορσιάνος Παν. (69΄ Στεφανάτος), Αντωνάτος, Βολτέρας (81΄ Κονόμη), Γερασιμάτος.
Α.Ο. Παγκεφαλληνιακός: (Ν. Βουτσινάς), Ζαμπαύτης, Κουλουμπής, Γασπαρινάτος, Αντωνίου, Βεκερίδης, Παπαθεοδωρόπουλος, Τούρλας (93΄ Γιαννάτος), Αρμάντο, Πλατανίτης, Ζαίμη (85΄ Κοτίνης), Κατσιγιώργης (81΄ Μερολάι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου