Τρίτη, Μαρτίου 26

FIFA U-20 World Cup 2013: Αφιέρωμα σε Μεξικό και Παραγουάη


Το epo.gr παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα στο Μεξικό και την Παραγουάη, τις αντίπαλες ομάδες της Εθνικής κάτω των 20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων 2013.

ΜεξικόΗ παρουσία του στη διοργάνωση: Θα είναι η 13η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλύτερές του επιδόσεις επετεύχθησαν στην πρώτη (1977) και στην πιο πρόσφατη διοργάνωση (2011), κατακτώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα.
Πώς προκρίθηκε: Η ομάδα του Σέρχιο Αλμαγέρ πήρε το εισιτήριο μέσω του Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων κάτω των 20 της Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής, το οποίο και κατέκτησε για 12η φορά στην ιστορία της!
Μάλιστα, έφτασε έως την κορυφή χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός ίσως του τελικού με τις ΗΠΑ, τις οποίες νίκησε 3-1 στην παράταση (1-1 κ.α.). Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προηγούμενα ματς δεν δέχθηκε γκολ! Για τους ομίλους νίκησε 3-0 το Ελ Σαλβαδόρ και το Κουρακάο, στα προημιτελικά 4-0 την Τζαμάικα και στα ημιτελικά 2-0 ξανά το Ελ Σαλβαδόρ
Παίκτης «κλειδί»: Η ομάδα διαθέτει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έξι Μεξικάνοι συμπεριελήφθησαν στην καλύτερη 11άδα του τουρνουά. Άλλωστε πρόκειται για τη συνέχεια της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 2011. Ωστόσο, ηγετική μορφή στην εξαιρετική της άμυνα είναι ο Αντόνιο Μπρισένιο, ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής. 

Παραγουάη
Η παρουσία της στη διοργάνωση: Μετράει 8 συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως στις μικρές ηλικίες. Καλύτερη θέση της ιστορία της είναι η 4η που κατακτήθηκε το 2001.
Πώς προκρίθηκε: Η Παραγουάη εξασφάλισε την 9η συμμετοχή της, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων κάτω των 20 της Λατινικής Αμερικής.
Στη φάση των ομίλων του τουρνουά της Λατινικής Αμερικής η ομάδα του Βίκτορ Γκίνες δυσκολεύθηκε αρκετά και χρειάστηκε να νικήσει 5-1 στον τελευταίο αγώνα του 1ου ομίλου τη Βολιβία για να περάσει στην επόμενη φάση. Είχε νικήσει, επίσης, 2-1 τη διοργανώτρια Αργεντινή, ενώ είχε ηττηθεί από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Κολοβία (0-1) και τη Χιλή (2-3).
Στην τελική φάση της διοργάνωσης εμφανίστηκε βελτιωμένη και ανέβηκε το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Νίκησε 3-1 τη Χιλή, 1-0 το Εκουαδόρ και 1-0 την Ουρουγουάη, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Περού και γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2 από την Κολομβία, στο τελευταίο ματς που έκρινε την πρωτιά στη Λατινική Αμερική.
Παίκτης «κλειδί»: Πρόκειται για μια ομάδα που σκοράρει με ευκολία. Σημαντική είναι η συνεισφορά του επιθετικού Ντερλίς Γκονζάλες, ο οποίος έστειλε τέσσερις φορές τη μπάλα στα δίχτυα στο τουρνουά της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή:http://www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου