Τρίτη, Αυγούστου 18

Το σήκωσε ο Βαλβέρδε!..... ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ 1-1


Μετά την... τεσσάρα (4-0) του Μπιλμπάο στο πρώτο ματς, η ομάδα του Ερνέστ Βαλβέρδε είχε το Σούπερ Καπ Ισπανίας σχεδόν σίγουρο. Απόψε στο Καμπ Νου, «ζορίστηκε» αρκετά από την Μπαρτσελόνα, όμως απέσπασε 1-1 και έτσι κατέκτησε τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν στην Ισπανία που είναι το Σούπερ Καπ.
Δεύτερος τίτλος στον θεσμό για τους Βάσκους μετά από 31 ολόκληρα χρόνια μάλιστα, καθώς ο πρώτος είχε έρθει στο μακρινό 1984.
Οι Καταλανοί έχασαν πλειάδα ευκαιριών για να σκοράρουν, το έκαναν στο 44' με τον Λιονέλ Μέσι (μετά από συνδυασμό των Ράκιτιτς και Σουάρες), όμως τις υπόλοιπες τις σπατάλησαν. Κι αυτό γιατί είτε... έπεφταν πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα της Μπιλμπάο, είτε οι ίδιοι ήταν άστοχοι ή έκαναν το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια.
Η πλάστιγγα έγειρε αισθητά υπέρ των φιλοξενούμενων στο 57' όταν ο Πικε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή.
Το 1-1 με τον Αντούριθ
Ετσι όταν στο 74' ο Αντούριθ (σ.σ. είχε σημειώσει χατ-τρικ στο πρώτο ματς) σκόραρε με πλασέ κάνοντας το 1-1, τα πάντα κρίθηκαν οριστικά. Το τέλος του ματς βρήκε τους οπαδούς, τους παίκτες αλλά και τον ίδιο τον Ερνέστο Βαλβέρδε να πανηγυρίζουν (σ.σ. μάλιστα ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν εμφανώς συγκινημένος) και τον Λουίς Ενρίκε και τους υπόλοιπους «μπλαουγκράνα» ιδιαίτερα σκεφτικούς.
Με δέκα παίκτες τελείωσε και η Μπιλμπάο καθώς στο 86' αποβλήθηκε ο Κίκε Σόλα που είχε περάσει στο ματς στο 80', όμως τίποτε δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει στον τελικό νικητή.
ΣΚΟΡΕΡ: 44' Μέσι - 74' Αντούριθ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 57' Πικέ - 86' Κίκε Σόλα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλβες, Ματιέ, Μασεράνο, Πικέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (68' Σάντρο), Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (68' Μουνίρ), Σουάρες. 
ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Μπαλενθιάγα, Μπόβεντα, Λαπόρτ, Ετσέιτα (67' Ελουστόνδο), Γκουρπέγκι, Σουσαέτα, Ντε Μάρκος, Εράσο, Μπενιάτ (83' Μίκελ Ρίκο), Αντούριθ (80' Σόλα).
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου