Σάββατο, Αυγούστου 29

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε το πανηγύρι στον Καραβόμυλο (Μεγάλο φωτορεπορτάζ-Video)


Το ‘χουμε ξαναγράψει και άλλη φορά! Αυτό το παιδί με το βιολί του, θ’ αφήσει εποχή στα μουσικά πράγματα της Κεφαλονιάς!!! Ποιο παιδί; Μα ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης!!! Χτες το βράδυ στο πανηγύρι του Καραβομύλου, «δεν άφησε άνθρωπο να καθίσει σε καρέκλα»!!! Με τον μοναδικό παραδοσιακό τρόπο και την εξαιρετική δεξιοτεχνία του, έπαιξε, από κεφαλονίτικα, αιγαιοπελαγίτικα… μέχρι τσάμικα!!!
Μαζί με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππάτου (στο τραγούδι η Νάνσυ), έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, μέχρι και τον τελευταίο χορό που έκλεισε το πρόγραμμα!!! 
Κεφαλονίτες απ’ όλο το νησί αλλά και εκτός αυτού, διασκέδασαν με την ψυχή τους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε, πως το χτεσινό πανηγύρι στο χωριό μας, είχε τον περισσότερο κόσμο, από κάθε άλλη φορά! Διοργανωτής του πανηγυριού ο Α.Ο. Σάμης. 
Δούλεψαν εθελοντικά όλα τα παιδιά της ομάδας και το αποτέλεσμα, κατά κοινή ομολογία τους δικαίωσε! Οι κρεατόπιτες και τα σουβλάκια… «έφυγαν εν ριπή οφθαλμού»! Αναψυκτικά και μπύρες, επίσης! Πολύ καλή δουλειά, πολύ καλή οργάνωση από τα παιδιά, πιστεύουμε, πως άφησε τον κόσμο που γέμισε χτες το βράδυ, τη πλατεία του Καραβομύλου, αρκετά ευχαριστημένο!
Κλείνοντας να αναφερθούμε σε μία ακόμα εξαιρετικά «ευχάριστη νότα», σε όσα πανηγύρια έχουμε πάει αυτό το καλοκαίρι, αλλά και στις προηγούμενες χρονιές. Η «νότα» αυτή, είναι οι χορευτικές επιδόσεις, από τα μικρά παιδιά και τους έφηβους του νησιού μας, αλλά και τα Kεφαλονιτόπουλα εκτός νησιού! 
Χορεύουν με τέτοιο μπρίο και φρεσκάδα τους χορούς μας, που μόνο χαρά και συγκίνηση, μπορεί να σου προσφέρει το θέαμα που παρουσιάζουν! Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλα αυτά τα παιδιά, που συνεχίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της κεφαλονίτικης παράδοσης, μέσα από τον χορό! Και μπράβο στους δασκάλους, των διαφόρων χορευτικών τμημάτων στην Κεφαλονιά και εκτός αυτής, που με την αγάπη τους για την παράδοση, μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά, μέρος, από την ομορφιά της κεφαλονίτικης παράδοσης!
Τάσος Καβαλλιεράτος

http://vlahatasamis.gr/
 Δειτε τα video απο το πανηγύρι, εδω:
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ με το Φακό του Τάσου Καβαλλιεράτου














































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου