Πέμπτη, Αυγούστου 27

Έπιασε "κόκκινο" το γλέντι στα Φωκάτα στη σημερινή γιορτή της σαρδέλας... "Βούλιαξε" από κόσμο ο Αη Γιάννης (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή της σαρδέλας του Α.Ο. Φωκάτων.
Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη, βράδυ ο προαύλιος χώρος του Άη Γιάννη των Φωκάτων στη Λακήθρα γέμισε από κόσμο που χάρηκε, χόρεψε και γλέντησε με την καρδιά του.
Διοργανωτής και πάλι, όπως προαναφέραμε, ο Α.Ο. Φωκάτων με επικεφαλής τον δραστήριο πρόεδρο του κ. Νίκο Φωκά, το Δ.Σ., αλλά πολύ περισσότερο τις νοικοκυρές του Συλλόγου που και αυτή τη φορά βοήθησαν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Στην αρχή ο πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς για την στήριξη τους στον Σύλλογο και είναι οι: Ιχθυόσκαλα Κεφαλονιάς του κ. Μάκη Δεστούνη που πρόσφερε την σαρδέλα, ο κ. Μιχάλης Μπαζίγος που πρόσφερε 150 μπουκάλια κρασί ρομπόλα, ο κ. Μάκης Κεκάτος - Super Market Μαρινόπουλος τα νερά, ο A-B Βασιλόπουλος τους χυμούς, τα αρτοποιεία Παπαθερόπουλος στη Λακήθρα και τρίτη γενιά στο Αργοστόλι που πρόσφεραν το ψωμί και 30 καταστηματάρχες για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.
Επίσης ευχαρίστησε τους: κ. Μαρίνο Γαλιατσάτο για την προσφορά μιας πλήρους στολής για την παιδική ομάδα, τον Ανδρέα Δεμπόνο (Kefalonitis) για την προφορά των στολών προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας καθώς και τους Άκη Τσονίδη, Τάσο Μινέτο για την προσφορά τους σε μπάλες στην ομάδα!

Ο Νίκος Φωκάς εκτός από τη μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει και τμήματα παραδοσιακών χορών με στόχο την διατήρηση αλλά και την διάδοση των εθίμων και του πολιτισμού της Κεφαλονιάς μας.
Τα Φωκάτα μια κατ’ εξοχή ποδοσφαιρική ομάδα, δεν στέκεται μόνο σε αυτά. Κάθε χρόνο διοργανώνει πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Από πανηγύρια, γλέντια, δρόμους υγείας μέχρι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
Ας μας επιτραπεί να πούμε ότι τα Φωκάτα είναι η ομάδα που στέκεται περισσότερο από κάθε άλλη, δίπλα στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που έχει την ανάγκη μας και χρειάζεται τη βοήθεια μας. Είναι η ομάδα θέλει να (ξανα)φέρει το χαμόγελο στα χείλη και τη χαρά στις καρδιές όλων μας σε μια πολύ δύσκολη εποχή μέσα από λιτές αλλά και πολύ σημαντικές εκδηλώσεις! Και αυτό σίγουρα είναι το πιο σημαντικό της ιστορίας.
Όσον αφορά την σημερινή βραδιά που ήταν καταπληκτική (αν και δεν διαφημίστηκε) ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει τον Σύλλογο έδωσε εντυπωσιακό παρόν. Στον Άη Γιάννη δεν έπεφτε καρφίτσα αφού στην κυριολεξία το προαύλιο φάνηκε μικρό να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου! 
Ο Νίκος Φωκάς κατέβαλλε τεράστιες προσπάθειες να τεξυπηρετήσει όλους και όπως ήταν αναμενόμενο τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς" κ. Θ. Μιχαλάτος, ο πρόεδρος της Τ.Ε. Λακήθρας κ. Γ. Κωνσταντάτος και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Ε. Μοσχονά-Μαραγκάκη
Το γλέντι στην κυριολεξία έπιασε «κόκκινο» με εντυπωσιακούς χορούς τόσο από τα χορευτικά τμήματα, όσο και από τους παρευρισκόμενους.
Το πλούσιο δωρεάν «μενού» είχε σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα, σαλάτα, ποτά, κρασιά και αναψυκτικά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και όπως πάντα με το εντυπωσιακό ζεϊμπέκικο του προέδρου Νίκου Φωκά που καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου πάλι εδώ.
Φωτορεπορτάζ από τη γιορτή της σαρδέλας

















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου