Κυριακή, Αυγούστου 23

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΔΕΛΑΚΑΣ Ο ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΗΣ "ΕΦΗΒΟΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΩΙΑΝΑΤΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
-Πασίγνωστος υπερμαραθωνοδρόμος σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες.
-Τρέχει καθημερινά από 60-100 χιλιόμετρα! Ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες. Κι ας είναι σχεδόν 72 χρονών!
-Έχει συμμετάσχει στον φημισμένο Μαραθώνιο της Βοστώνης.
-Η αθλητική του δραστηριότητα έχει προβληθεί ιδιαίτερα στη Βόρειο Αμερική, όπου έχει τιμηθεί αρκετές φορές.
-Ο Θεόφραστος Δελακάς έχει συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής στο εξωτερικό, όμως ποτέ δεν ξεχνά την Κεφαλονιά και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρωϊανάτα.
-Τον συναντήσαμε λίγο έξω από το Αργοστόλι, ανήμερα του Αγίου Γερασίμου και μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα:
-Ερ.:Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την ενασχόληση σας με τον Αθλητισμό. Κάνετε στ`αλήθεια, κάθε μέρα τόσο μεγάλες αποστάσεις;
-Απ:Όλο το χρόνο είτε κάνει κρύο, είτε κάνει ζέστη τρέχω καθημερινά από εξήντα έως εκατό χιλιόμετρα. Ξυπνάω νωρίς και καλύπτω πολλά χιλιόμετρα. Μόνο το Σάββατο το αφιερώνω σε οικογενειακές υποχρεώσεις και ξεκούραση. Τρέχω συνολικά γύρω στα 450 χιλιόμετρα την εβδομάδα!
-Ερ.:Ποιο είναι το μυστικό σας και δεν κουράζεστε;
-Απ:Η αλήθεια είναι ότι μετά τα είκοσι πρώτα χιλιόμετρα, έχω την αίσθηση ότι βγαίνω από το σώμα μου! Τρέχω κυρίως με το μυαλό, την καρδιά και την εμπειρία. Νιώθω ότι απλά παρακολουθώ το σώμα μου να τρέχει κι έτσι εγώ δεν κουράζομαι ιδιαίτερα!
-Ερ.:Ποιό είναι το μεγάλο σας όνειρο;
-Απ:Τι άλλο από το να τρέξω στην πατρίδα μου; Θέλω να συμμετάσχω στο Σπάρταθλον, να τρέξω κάτω από την Ακρόπολη, να λάβω μέρος σε μεγάλους αγώνες στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι όμως εύκολο λόγω των οικονομικών, καθώς το ταξίδι, πλέον, δεν είναι φθηνό.
-Ερ.:Αλήθεια, πώς βλέπετε τους Έλληνες αθλητές;
-Απ:Είναι πολύ γερά παιδιά,με καλογυμνασμένα σώματα. Σε ότι αφορά πάντως τις μεγάλες αποστάσεις, νομίζω ότι λίγο το φοβούνται. Δεν κάνουν περισσότερα από... 30 χιλιόμετρα τη μέρα.
-Ερ:Εσείς αυτό το καλοκαίρι, τι αποστάσεις κάνατε στο νησί μας;
-Απ:Πήγα έως τον Πόρο και γύρισα αυθημερόν, ενώ το ίδιο έκανα και στην Άσσο! Κανένα πρόβλημα. Ξεκινούσα γύρω στις 4 το πρωί, ώστε να μην έχει ζέστη.
-Ερ.:Πώς κρίνετε την κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;
-Απ:Είναι σίγουρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, όμως πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση. Οι συμπατριώτες μας είναι έξυπνοι, επίμονοι, δραστήριοι. Ε, πιστεύω ότι θα βοηθήσει κι ο Άγιος! Σ`αυτόν προσεύχομαι καθημερινά.
........................................................................................
ΥΓ.Η συνέντευξη αυτή είναι και τηλεοπτική και πάρθηκε με τη βοήθεια τόσο του έμπειρου καμεραμάν Γιάννου Παπαδάτου, όσο και του ιδιαίτερα αγαπητού φίλου Νίκου Κορσιάνου που έχει συγγενική σχέση με τον κ. Θεόφραστο Δελακά.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων θα προβληθεί τις προσεχείς ημέρες από την ΕΡΤ-1, καθώς η πρωτοτυπία του θέματος έχει προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο σπουδαίος αυτός δρομέας είναι πολύ γνωστός σε Καναδά και Η.Π.Α. Ήρθε η ώρα να καταξιωθεί περαιτέρω και στην μητέρα Ελλάδα από την οποία απουσιάζει από τα 23 του χρόνια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου