Δευτέρα, Ιουνίου 8

Έκανε το 1-0 ο Ολυμπιακός


Οι τελικοί του Πρωταθλήματος άρχισαν με μια συναρπαστική και ανταγωνιστική αναμέτρηση, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και αρκετό «σκάκι» από τους δύο προπονητές Γιάννη Σφαιρόπουλο, Σωτήρη Μανωλόπουλο. «Κλειδιά» για την νίκη της ομάδας του Πειραιά ήταν τα 7 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και τα 6/12 τρίποντα στο δεύτερο μέρος αντί των 0/13 στο πρώτο. 
Μετά το καλό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» (8-3 στα πρώτα 4’ και 30’’ του αγώνα με δύο καλάθια στον αιφνιδιασμό από τους Τρεμέλ Ντάρντεν, Γιώργο Πρίντεζη), οι «πράσινοι» ανέκαμψαν με την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ. Με τον αρχηγό του να δημιουργεί και να σκοράρει ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 12-0 και προηγήθηκε με 7 (15-8) 1’ και 27’’ πριν την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου. 

Οι «πράσινοι» συνέχισαν με πολύ καλή επιθετική ισορροπία και άμυνα και με καλάθι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και δύο τρίποντα των Αντώνη Φώτση, Γιάνις Μπλουμς ξέφυγαν με διαφορά 13 πόντων (23-10) λίγο πριν το 11’. Ο Ολυμπιακός απάντησε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, που πέτυχε 10 πόντους σε διάστημα σχεδόν έξι λεπτών, και άξιο συμπαραστάτη του 25χρόνου γκαρντ τον Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος πρόσθεσε άλλους πέντε, και με σερί 18-0 προηγήθηκε με 28-23 με 3’ και 14’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Με πέντε πόντους του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και επιμέρους σκορ 11-5, ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε και τελείωσε το πρώτο μέρος με ισχνό προβάδισμα (34-33). 
Οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιώργος Πρίντεζης πέτυχαν τα δύο πρώτα τρίποντα των «ερυθρόλευκων» στην αναμέτρηση στο πρώτο δίλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 41-36. Με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν να παίζουν καλή άμυνα και τους Πρίντεζη, Μάντζαρη να δίνουν επιθετικές λύσεις, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (49-38) λίγο μετά το 25’. 
Με σερί 7-0 που άρχισε με τρίποντο του Λευτέρη Μποχωρίδη, οι «πράσινοι» πλησίασαν στους πέντε (51-46) 2’ και 29’’ πριν την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου. Με καλάθι του εξαιρετικού απόψε για τον Παναθηναϊκό Μαυροκεφαλίδη, οι «πράσινοι» κατέβασαν την διαφορά στους 3 (53-50) με 36’’ να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου.  

Με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Λοτζέσκι και καλάθι του Μπρεντ Πέτγουεϊ από επιθετικό ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός ξέφυγε πάλι με διψήφια διαφορά (60-50) 8’ και 45’’ πριν την λήξη της συνάντησης. Με τρίποντο του Μπλουμς και καλάθι του Ντι Τζέι Κούπερ, οι «πράσινοι» πλησίασαν στους πέντε (60-55), πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο στην τέταρτη περίοδο. 
Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, απάντησαν με τρίποντο του Σλούκα από μακρινή απόσταση και στο τέλος του χρόνου της επίθεσης του Ολυμπιακού, νέο τρίποντο από τον Λοτζέσκι και κάρφωμα από τον Ντάνστον. 
Η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε με διαφορά 12 πόντων (67-55) με 6’ και 38’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου τελικού και διατήρησαν το διψήφιο προβάδισμα μέχρι δύο λεπτά πριν το τέλος, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στην σειρά των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Τα δεκάλεπτα: 10-17, 33-34, 55-50, 76-70. 
Σωτήρης Μανωλόπουλος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δεν έχω πολλά να πω για το παιχνίδι. Μπήκαμε πολύ δυνατά, αποφασισμένοι για τη νίκη, πιστέψαμε σε αυτή και η διαφορά που πήραμε στο πρώτο δεκάλεπτο δεν έφτανε. Πολύ κακώς χαλαρώσαμε. Μας πλήγωσαν πολύ τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, 14 είναι πάρα πολλά. Δεν είχαμε συγκέντρωση σε αυτό το κομμάτι και ο αντίπαλος είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και δεν συγχωρεί το λάθος.  
Εμείς κάναμε πολλά λάθη στο δεύτερο μέρος με τη σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού και είναι πράγματα αυτά που πρέπει να διορθώσουμε τώρα που η σειρά έρχεται στο ΟΑΚΑ. Εμείς ήρθαμε να κερδίσουμε. Δεν τα καταφέραμε. ΑΝ ήμασταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός στο κομμάτι των επιθετικών ριμπάουντ, το είχαμε επισημάνει, αλλά δεν είχαμε συγκέντρωση, την οποία πρέπει να έχεις πάρα πολύ όταν παίζεις με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. 
Τα 4 λάθη του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ λίγα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε πιεστική άμυνα.  
Το θέμα του Μπατίστα είναι ιατρικό. Περιμένουμε τους γιατρούς.Οι Κούπερ, Μόργκαν είναι πολύ λίγο χρόνο μαζί μας και είναι πολύ πιο δύσκολο γι’ αυτούς. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Θεωρώ πως στο επόμενο παιχνίδι θα είναι καλύτεροι». 
Αποτέλεσμα εικόνας για μανωλόπουλος σωτήρηςΛευτέρης Μποχωρίδης (μπασκετμπολίστας Παναθηναϊκού): «Η ομάδα μας ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για σήμερα. Ήμασταν έτοιμοι. Μπήκαμε αρκετά δυνατά και με βασικό «όπλο» την άμυνα πήραμε προβάδισμα και διαφορά 13 πόντων. Δυστυχώς σε εκείνο το σημείο χαλαρώσαμε και επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό να μας φτάσει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κάναμε πολλά λάθη και ο Ολυμπιακός που είναι πολύ καλή ομάδα πήρε δίκαια την νίκη. Δεν φοβόμαστε τίποτα και την Τετάρτη θα προσπαθήσουμε να μπούμε στον αγώνα όπως σήμερα και να πάρουμε την νίκη».  
Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής Ολυμπιακού): «Είδαμε ένα παιχνίδι με μεγάλη μαχητικότητα, αντάξιο της εμβέλειας των δύο ομάδων, με πολλές μάχες σώμα με σώμα, που δίκαια το κερδίσαμε. Ξεκινήσαμε καλά, στα πρώτα πέντε λεπτά είχαμε το προβάδισμα, αλλά κάπου εκεί σταματήσαμε να λειτουργούμε καλά στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και πήρε μια διαφορά αρκετά σημαντικά. Από εκεί και μετά παίξαμε μια εκπληκτική άμυνα, κάναμε ένα 18-0, γυρίσαμε στο παιχνίδι και είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε.  

Είναι χαρακτηριστικό πως είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ στο πρώτο μέρος, αλλά λόγω βιασύνης και νευρικότητας τα χάσαμε. Στο ημίχρονο ηρεμήσαμε, η ομάδα μπήκε διαφορετικά, συνέχισε την καλή της άμυνα, βάλαμε κάποια σουτ απέξω και πήραμε μια διαφορά. Γενικά ελέγξαμε το ρυθμό στο δεύτερο μέρος και στην τέταρτη περίοδο πήραμε μια διαφορά που ουσιαστικά μας έδωσε τη νίκη. Υπάρχουν τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε. Όμως είναι μια σειρά αγώνων και η πίεση είναι στον γηπεδούχο. Τώρα η πίεση πηγαίνει στον Παναθηναϊκό. Εμείς απλά κάναμε το 1-0 και συνεχίζουμε. 
Εναντίον ζώνης δουλέψαμε καλά. Είδαμε μια ζώνη 2-1-2 με προσαρμογές, μια ζώνη 3-2 και μια με αλλαγές. Νομίζω τη διαβάσαμε καλά, αλλά είχαμε άστοχα σουτ. Θεωρώ περισσότερο το πρόβλημα δεν ήταν η λειτουργία μας απέναντι στη ζώνη, αλλά η νευρικότητά μας. ΑΝ έχεις μια καλή άμυνα, μπορείς να βρεις και καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Είναι ένδειξη για την καλή επίθεση μας τα μόνο 4 λάθη. Ασφαλώς υπάρχουν κομμάτια του αγώνα που πρέπει να βελτιώσουμε». 

Μπράιαντ Ντάνστον (μπασκετμπολίστας Ολυμπιακού): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε πως θα είναι δυνατό και από τις δύο πλευρές. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή δουλειά. Κάναμε απλώς το 1-0 και αφού αναλύσουμε τα λάθη μας θα πρέπει να πάμε με το ίδιο πάθος στο δεύτερο ματς».
http://www.esake.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου