Σάββατο, Ιουνίου 13

Εθνική Νέων: Ελλάδα-Δανία 4-2 στο πρώτο τους φιλικό


Με σκορ 4-2 επικράτησε η Εθνική Νέων της Δανίας σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο της Καβάλας και εντάσσεται στο πλαίσιο  της προετοιμασίας της για τους αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2015.
Η Ελλάδα είχε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και άνοιξε το σκορ στο 6΄ με τον Κουλούρη να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. 
Στο 14'  ο Ορφανίδης διπλασίασε τα τέρματα της Εθνικής, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα των Δανών. 
Το τελευταίο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σημείωσε και πάλι ο Κουλούρης (35΄). 
Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, λόγω των πολλών αλλαγών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι Έλληνες διεθνείς δε δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες.
Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας (70΄ Τζιτζικαλάκης), Στάικος (70΄ Παπασπύρος), Κουλούρης (70΄ Βέργος), Ορφανίδης (70΄ Κατσέτης), Κυνηγόπουλος (60΄ Δεληγιαννίδης), Μαρκοπουλιώτης, Βασαϊτης (70΄ Τσελεπίδης), Κυριακόπουλος (70΄ Καραχάλιος), Μαυρίας (60΄ Πόζογλου), Μηλιώτης (60΄ Τσιμίκας)
«Πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας μας, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 
Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε νέα πρόσωπα και σχήματα. Η σημερινή απόδοση των παιδιών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με αφήνει πολύ ικανοποιημένο. Έβγαλαν στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουμε τόσο καιρό.
Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλές αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε λίγο. Όμως, για μένα ο σκοπός αυτών των φιλικών είναι να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα και γι΄ αυτό δε σταματώ να δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Στο μυαλό όλων είναι το τουρνουά που ξεκινά σε λίγο καιρό. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο και να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης» ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιάννη Γκούμα.
Η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει εκ νέου την αντίστοιχη της Δανίας την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου