Τετάρτη, Ιουνίου 10

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του EURO U-19... Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας

2015 U19 ELIT DRAW 01 web article

Χθες Τρίτη 9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η κλήρωση της τελικής φάσης του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U19 της UEFA, το οποίο θα διεξαχθεί από 6 έως 19 Ιουλίου.
Η Εθνική μας  κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους τις αντίστοιχες των, Ουκρανία, Αυστρία και Γαλλία. Ο 2ος όμιλος απαρτίζεται από τις Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Ρωσία.
Ας δούμε τις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά την κλήρωση προπονητές των ομάδων του 1ου ομίλου της τελικής φάσης.
2015 U19 ELIT DRAW 07 web article
ΕΛΛΑΔΑ - Γιάννης Γκούμας: Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα τελικά του EURO 2015 είναι πάρα πολύ καλές και το επίπεδο είναι υψηλό. Θεωρώ ότι η κλήρωση, συγκριτικά και με τις ομάδες που κληρώθηκαν στο 2ο όμιλο, είναι ευνοϊκή, αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο. Η δουλειά, σε διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου, δεν είναι εύκολη για καμία από τις ομάδες. Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και εμείς, για να θεωρήσουμε ότι θα έχουμε κάνει μια επιτυχημένη πορεία, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να είμαστε αξιόμαχοι σε κάθε αγώνα και να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή και ότι δε μας χαρίστηκε επειδή η Ελλάδα διοργανώνει το τουρνουά.
ΓΑΛΛΙΑ - Πατρίκ Γκονφαλόν: Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, καθώς αποφύγαμε τα μεγάλα φαβορί. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μία τελική φάση με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να δώσουμε την καλύτερη εικόνα από τη νέα γενιά του γαλλικού ποδοσφαίρου. 
b_280_280_16777215_0___images_stories_0_015_anoiksi_u19-prop.jpg
Βασικός στόχος μας είναι να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο ως ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε στοχεύουμε ψηλά. Όπως δείξαμε στα προκριματικά, που δεχθήκαμε μόνο δύο γκολ, τα πάντα ξεκινούν από την πολύ καλή αμυντική μας λειτουργία. Βέβαια, διαθέτουμε και την επιθετική ποιότητα ώστε να καταφέρουμε κάτι καλό για εμάς. Πρώτος στόχος μας είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν μας δοθεί η ευκαιρία δε θα κυνηγήσουμε τον τίτλο.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Ολεξάντρ Γκολόβκο: Είναι πολύ σπουδαίο για εμάς το ότι έχουμε φτάσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γεγονός που έρχεται να πιστοποιήσει τη σημαντική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο Νέων στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Ο όμιλος που κληρωθήκαμε είναι εξαιρετικά αμφίρροπος. Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Βασικός μας στόχος είναι να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία στο τουρνουά και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε.
Το πρόγραμμα των αγώνων
TABLE PROGRAMMA AGONON GR FIN
 Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στην προκριματική φάση τερμάτισε στην κορυφή του 8ου ομίλου, με απολογισμό δύο νίκες (5-1 τη Βουλγαρία, 5-0 το Ισραήλ), μια ισοπαλία (2-2 με Σουηδία) και τέρματα 12-3.
Στην elite round ήταν νικήτρια του 5ου ομίλου με δύο νίκες (4-2 την Πολωνία, 2-0 το Μαυροβούνιο), μια ισοπαλία (1-1 με Βοσνία) και τέρματα 7-3.
Προπονητής της είναι ο Ολεξάντρ Γκολόβκο. Πρώτοι σκόρερ στις δύο προκριματικές φάσεις ήταν οι Βίκτορ Κοβαλένκο, Αντρέι Μπόριατσουκ, Ολεξάντρ Ζούμπκοφ (από 3 γκολ). Κατέκτησε το τρόπαιο το 2009.
ΑΥΣΤΡΙΑ
Στην προκριματική φάση πέρασε ως πρώτη από τον 2ο όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (1-0 τη Λετονία, 1-0 το Καζαχστάν, 5-1 τη Γερμανία) και τέρματα 7-1.
Ήταν νικήτρια και του 6ου ομίλου της elite round με απολογισμό δύο νίκες (2-0 την Κροατία, 2-1 την Ιταλία), μια ήττα (1-2 από Σκωτία) και τέρματα 5-3.
Προπονητής της είναι ο Χέρμαν Στάντλερ. Ο Μάρκο Κβάσινα με πέντε γκολ ήταν ο κορυφαίος της σκόρερ στις δύο προκριματικές φάσεις.
ΓΑΛΛΙΑ
Στην προκριματική φάση τερμάτισε στην κορυφή του 12ου ομίλου με δύο νίκες (2-1 την ΠΓΔΜ, 6-0 το Λιχτενστάιν), μια ισοπαλία (0-0 με Βοσνία) και τέρματα 8-1.
Στην elite round πέτυχε το «τρία στα τρία» κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν (2-0), Δανία (2-0) και Αγγλία (2-1).
Προπονητής της είναι ο Πατρίκ Γκολφαλόν. Πρώτοι της σκόρερ στα προκριματικά ήταν ο Σεϊρού Ζιρασί με τρία γκολ. Έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο (2005, 2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου