Κυριακή, Ιουνίου 7

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα 3-1 τη Γιουβέντους

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα 3-1 τη Γιουβέντους

Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Γιουβέντους 3-1 στον τελικό του Champions League στο Βερολίνο, έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της, πετυχαίνοντας το τρεμπλ.
Η Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Η «μπλαουγκράνα» σήκωσε το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της, φθάνοντας στην 3η θέση της σχετικής λίστας τις Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, αλλά επιπλέον έγινε η μοναδική ομάδα που πετυχαίνει δύο φορές το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Πρωταθλητριών), καθώς το φετινό της κατόρθωμα το είχε επαναλάβει και το 2009.
Από την πλευρά της η Γιουβέντους για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να φθάσει στην κορυφή της Ευρώπης, μένοντας στους δύο τίτλους το 1985 και το 1996, αλλά και ανεβάζοντας τις αποτυχημένες προσπάθειες σε έξι τελικούς.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού, τελείωσε τον αγώνα με 16 τελικές προσπάθειες (έξι εντός εστίας), είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, αλλά η Γιουβέντους τις έβγαλε την ψυχή, έως ότου παραδοθεί.
Με το ψύχραιμο πλασέ του Ιβάν Ράκιτιτς στο 4' (το 4ο πιο γρήγορο σε τελικούς Champions League), η Μπαρτσελόνα μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού, πετυχαίνοντας να αιφνιδιάσει τους μετρ της τακτικής.
Ο Κροάτης μέσος έγινε ο πρώτος παίκτης που σηκώνει σε δύο σεζόν το Europa League (με τη Σεβίλλη) και τώρα το Champions League.
Αυτό το γκολ βοήθησε την «Μπάρτσα» να πιέσει, να δημιουργήσει φάσεις για δεύτερο γκολ, με τον Μπουφόν να σώζει την εστία του στο 13' σε πλασέ του Ντάνι Αλβες.
Αλλά το 2ο γκολ δεν ήρθε και η «Γιούβε» πήγε να την τιμωρήσει, όπως έκανε πριν από μερικές εβδομάδες στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.
Ο Αλβάρο Μοράτα στο 55' καιροφυλακτούσε και μετά την ασταθή επέμβαση του Τερ Στέγκεν, στο γυριστό σουτ από τον Τέβες, ανενόχλητος έκανε το 1-1, φέρνοντας τον τελικό στα ίσα.
Ο φορ της «Γιούβε» στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο στο 57' είχε πετύχει το 1-1 επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, γκολ που έστειλε την πρωταθλήτρια Ιταλίας στο Βερολίνο.
Και τη στιγμή που η Γιουβέντους είχε πάρει την ψυχολογία με το μέρος της και προσπαθούσε να πιέσει περισσότερο την άμυνα της «Μπάρτσα» ήρθε ο Λουίς Σουάρες, να τη βγάλει από το αδιέξοδο που είχε μπει. Προσπάθεια και σουτ από τον Μέσι στο 68', ο Μπουφόν έδιωξε την μπάλα και ο Σουάρες, α λα Μοράτα, βρήκε την ευκαιρία κι έκανε το 2-1 κι έγινε ο 3ος Ουρουγουανός που σκοράρει σε τελικό Πρωταθλητριών ή Champions League μετά τον Σκιαφίνο το 1958 και τον Γοδίν στον περσινό.
ΣΚΟΡΕΡ: 4' Ράκιτιτς, 68' Σουάρες, 90+6' Νεϊμάρ - 55' Μοράτα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακίρ (Τουρκία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 11' Βιδάλ, 41' Πογκμπά - 70' Σουάρες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: -
Γιουβέντους : Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά (89' Κόμαν), Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ (79' Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (85' Γιορέντε).
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς (90+1'Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (78' Τσάβι), Μέσι, Σουάρες (90+4' Πέδρο), Νεϊμάρ.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου