Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14

Κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2015-2016..... Δεν είχε "κέφια" η κληρωτίδα (Φώτο)


Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. στα Φαρακλάτα η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας καθώς και των αγώνων Α΄φάσης Α’ σειράς του τοπικού κυπέλλου Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών για την περίοδο 2015-2016.
Την κλήρωση πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. κ. Γεράσιμος Καραντινός παρουσία του μέλους της, κ. Θ. Βαλσαμή και της γλυκύτατης γραμματέως της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κας Χρ. Κοσμάτου με την τελευταία να κάνει ακόμη περισσότερο όμορφη την διαδικασία.

Στα Φαρακλάτα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ενωσιακού παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ε. Μαζαράκης αλλά και οι παράγοντες - προπονητές από τα Σωματεία, Κουμαριώτης Π. Α.Ε.Κ., Βασιλάκης Γ. Παγκεφ/κός, Φωκάς Ν. Α.Ο. Φωκάτα, Σιμάτος Ανδρ. Προπονητής Α.Ο. Ερύσσου, Κ. Βιτωράτος και Β. Μιχαλάτος προπονητής και βοηθός Α.Ο. Σάμης.
Στην αρχή ο κ. Καραντινός ευχήθηκε στα Σωματεία να έχουν μια καλή χρονιά με επιτυχίες και υγεία και στη συνέχεια εξήγησε τον τρόπο που θα διενεργηθεί η όλη διαδικασία των κληρώσεων.
Πρώτα ξεκίνησε αυτή του τοπικού κυπέλλου και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016
Δεν είχαν "κέφια" τα μπαλάκια και έτσι δεν θα έχουμε κάποιο μεγάλο παιχνίδι
Στην κληρωτίδα τοποθετήθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) ομάδες για να κληρωθούν τα εφτά ζευγάρια της πρώτης σειράς, ενώ ο Παλληξουριακός ήταν ο τυχερός της διαδικασίας περνώντας στην επόμενη σειρά χωρίς αγώνα.
Και φέτος οι «μπίλιες» όπως προαναφέραμε δεν ήταν σε «κέφια» και έτσι δεν θα έχουμε μεγάλα παιχνίδια.
Ξεχωρίζουν οι αγώνες:
Οδυσσέας – Διλινάτα, Σάμη – Πυλαριακός γειτονικό ντέρμπι και Έρυσσος – Εθνικός Κεφαλονιάς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Α’ Φάση – Α’ ΣΕΙΡΑ
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
5.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
6.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
*** Χωρίς αγώνα όπως πέρασε στην επόμενη σειρά ο Παλληξουριακός.

Να θυμίσουμε ότι οι αγώνες αυτής της σειράς είναι διπλοί και θα διεξαχθούν από ένας στην έδρα κάθε αντιπάλου.
Επίσης το πρώτο μέρος των αγώνων (3) θα διεξαχθεί τα Σαββατοκύριακα 26-27/9 και το δεύτερο (4) 3-4/10 ενώ οι επαναληπτικοί σε ημερομηνία που θα ορίσει η Επιτροπή. Η σειρά των πρώτων αγώνων βγήκε μετά από κλήρωση και στο παραπάνω πρόγραμμα εμφανίζονται με μπλε χρώμα.
ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2015-2016
Αμέσως μετά σειρά πήρε αυτή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας στο οποίο συμμετέχουν συνολικά δέκα (10) ομάδες, αφού Α.Ο.Κ.Ι. και Παπυργιακός κούνησαν «μαντήλι» από αυτό και δε δήλωσαν συμμετοχή!!
Σημεία των καιρών; Το ποδόσφαιρο μας παίρνει την κατιούσα; Το μέλλον θα δείξει! Το θέμα είναι ότι το τοπικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησαν δυο από τις πιο ιστορικές του ομάδες.

Ένα πρωτάθλημα δέκα ομάδων, σε γήπεδα ακατάλληλα, άλλα κλειστά, χωρίς ικανό αριθμών διαιτητών και μερικοί από αυτούς υπερήλικες!! πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικό; Πως μπορεί να γίνει πραγματικά η υπέρβαση που ψάχνουμε χρόνια τώρα; Ένας θεός το ξέρει και οι παράγοντες που «ματώνουν» κάθε χρόνο και έχουν μείνει στο έλεος του θεού, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς!
Έτσι λοιπόν, (και κάθε χρόνο δυστυχώς δεν πέφτουμε έξω στις προβλέψεις μας), αναμένεται ένα πρωτάθλημα τριών «ταχυτήτων» στην αρχή και στη συνέχεια δυο, αφού αναμένουμε 5-6 ομάδες να παλεύουν για την συμμετοχή τους στα play-offs,  2-3 για να εξασφαλίσουν νωρίς την παραμονή τους στην κατηγορία, με αποτέλεσμα, αν τα καταφέρουν, το ενδιαφέρον τους για τη συνέχεια να έχει χαθεί και επίσης 2-3 για να αποφύγουν τον υποβιβασμό (να γιατί επιμένουμε για  την διεξαγωγή και play οut) και την τελευταία θέση της μιας που οδηγεί στην Β’ κατηγορία.
Συμπερασματικά τέσσερις ομάδες θα κερδίσουν την συμμετοχή τους στα play-offs, πέντε την σωτηρία τους, ενώ μια θα υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία.
Τέλος πάντων ας είμαστε αισιόδοξοι και να δούμε τι έβγαλε τελικά η κλήρωση.

Και εδώ ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ. Καραντινός αφού εξήγησε το σύστημα της διαδικασίας ξεκίνησε την κλήρωση.
Έτσι για πρώτη φορά, σε ένα κατά την άποψη μας σωστό και δίκαιο μέτρο, δόθηκαν κλειδάριθμοι στις 5 ομάδες που χρησιμοποιούν το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ώστε να μοιράζονται κάθε αγωνιστική τα παιχνίδια του προγράμματος και να μην έχουμε παλαιότερα φαινόμενα με τους αγώνες να ξεκινούν τα….. χαράματα και να τελειώνουν τα….. μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με τον κ. Καραντινό η Επιτροπή πρωταθλήματος και κυπέλλου θα συνεδριάζει και θα εξετάζει τα αιτήματα των ομάδων κάθε Δευτέρα στις 5 μ.μ..
Στη συνέχεια οι δέκα (10) ομάδες τοποθετήθηκαν στην κληρωτίδα όπου είχαμε το παρακάτω πρόγραμμα:
1η αγωνιστική
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
5.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Β. Μαζαράκης πρόεδρος Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
«Η δική μου ευχή είναι τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο να γίνουν φέτος σε καλύτερους ρυθμούς. Είναι πιο δύσκολη η χρονιά από τις άλλες, από κάθε άποψη. Κατ' αρχήν οικονομικά, υπάρχουν τεράστια ελλείμματα σε όλους τους αθλητικούς φορείς και η Κεφαλονιά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με πιο σημαντικό αυτό των αθλητικών χώρων. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όπως είναι, ελπίζοντας και πιέζοντας ότι θα είναι η τελευταία χρόνια που γίνει το πρωτάθλημα κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες».
Γ. Καραντινός πρόεδρος επιτροπής πρωταθλήματος
«Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους. Επιτυχίες στους στόχους όλων των ομάδων και επιτέλους φέτος να είναι η χρονιά που θα δούμε τον πρωταθλητή μας στην Γ΄ Εθνική.
Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε την άνοδο του τοπικού ποδοσφαίρου και από την πλευρά μας, σαν Ε.Π.Σ.Κ.Ι., αλλά και προσωπικά σαν πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να πετύχουμε την διεξαγωγή ενός ανταγωνιστικού, δίκαιου για όλους και με πλούσιο θέαμα πρωταθλήματος.
Με αυτά συν την εμπιστοσύνη που πιστεύω να έχω από όλα τα Σωματεία, είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρο μας θα κάνει το «βήμα» μπροστά, που όλοι όσοι το αγαπάμε επιδιώκουμε και θα παρακολουθήσουμε δυνατούς όσο και συναρπαστικούς αγώνες.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και μακριά από τραυματισμούς ποδοσφαιριστών που αναγκάζονται να αγωνίζονται σε γήπεδα χωράφια. Επίσης να ευχηθώ και στην τοπική διαιτησία καλούς αγώνες και με την παρουσία τους να αφήσουν ρόλο πρωταγωνιστικό στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές τους».
*****ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου