Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23

Φοβερό ρεκόρ........Πέντε γκολ σε εννέα λεπτά ο Μέγας Λεβαντόφσκι!

Πέντε γκολ σε εννέα λεπτά ο Λεβαντόφσκι! (vds)
Απίστευτο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μπήκε ως αλλαγή στο 46’ και σε εννέα λεπτά, έχοντας εννέα επαφές με την μπάλα, πέτυχε και τα πέντε γκολ στη νίκη της Μπάγερν με 5-1 επί της Βόλφσμπουργκ
Ο Πεπ Γκουραδιόλα στην ανάπαυλα του αγώνα στο Μόναχο, κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο η ανώτερη Βόλφσμπουργκ νικούσε 1-0, αντικατέστησε τον Τιάγκο Αλκάνταρα με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και ο 27χρονος Πολωνό φορ, οργίασε.
Χωρίς κανείς να το καταλάβει, άρχισε να… πυροβολεί με απίστευτη αποτελεσματικότητα.
Στις πρώτες τέσσερις επαφές με την μπάλα ο Πολωνός είχε φέρει ήδη την ανατροπή 2-1 (51’, 52’), αλλά το κρεσέντο του δεν σταμάτησε εκεί.
Μπαμ και μπουμ οι… πολωνικές κουμπουριές, με τον «Λέβα» να σκοράρει ακόμα στο 55’στο 57΄ και στο 60’ και τον Γκουρδιόλα στον πάγκο, με τα χέρια στο πρόσωπο να μην πιστεύει όσα βλέπει.
Τα ρεκόρ του Λεβαντόφσκι
Και το αποψινό επίτευγμα του Πολωνού στράικερ περνά στην ιστορία.
Ο Λεβαντόφκσι έγινε ο 4ος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου που πετυχαίνει πέντε γκολ σε παιχνίδι της Μπουντεσλίγκα. Τελευταίος ήταν ο Ντίτερ Χένες στις 25.2.1984
Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΣ Λεβαντόφσκι! (video)
Εγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει πέντε γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τις 27.8.1991 και τον Μίκαελ Τόνις για λογαριασμό της Ντούισμπουργκ.
Βέβαια, κανείς άλλος στο παρελθόν έχει πετύχει τόσα γκολ, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και κανείς αλλαγή μπαίνοντας αλλαγή να σκοράρει πέντε φορές στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα.
Ο Λεβαντόφσκι, με τα πέντε αποψινά γκολ, έφθασε στα οκτώ στο πρωτάθλημα, απειλώντας το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε παιχνίδι του  γερμανικού πρωταθλήματος. Αυτό ανήκει στο Ντίτερ Μίλερ, που είχε σημειώσει έξι γκολ σε αγώνα της Κολωνίας την περίοδο 1977-78
Ο «Λέβα», ο Κλόζε, ο Ντεφόε και ο Κουμπάλα
Όπως γράψαμε κανείς άλλος παίκτης, στα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είχε πανηγυρίσει πέντε γκολ σε εννέα λεπτά.
Στη Serie A πέντε γκολ σε 39 λεπτά σε ένα ματς  έχει πετύχει ο Μίροσλαβ Κλόζε με τη Λάτσιο το Μάιο του 2013, απέναντι στην Μπολόνια.
Στην Premier League, ο Ζερμέν Ντεφόε έχει σκοράρει επίσης πέντε γκολ σε έναν αγώνα της Τότεναμ το 2009, επί της Γουίγκαν (9-1) αλλά χρειάστηκε 36 λεπτά
Και στην Primera Division μόνο ο θρυλικός Κουμπάλα το 1952, αγωνιζόμενος για την Μπαρτσελόνα είχε σκοράρει πέντε φορές σε 19 λεπτά.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου