Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29

3ος Τροφώνιος ημιμαραθώνιος Λειβαδιάς

Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος
Ένα ταξίδι, μια πόλη, ένας αγώνας, μια ακόμη εμπειρία, εκεί, όπου σμίγουν οι άνθρωποι σε μια κοινή πορεία, με οδηγό τον χρόνο εκεί, όπου οι γρήγοροι παλμοί δημιουργούν εικόνες  ζωής, σε κάθε χτύπο, σε κάθε ανάσα, εκεί, όπου το πανέμορφο τοπίο μοιάζει να συνοδεύει το διάβα μας εκεί όπου οι φευγαλέες ματιές, ζωγραφίζουν ανεξίτηλα  στην μνήμη και στην  καρδιά μας   , το χνάρι του τόπου
Ένας διασκελισμός ακόμη και το χαμόγελο αυτών που στέκονται εκεί στο πλάι του δρόμου, βάλσαμο ….
«Κουράγιο έλα λίγο ακόμη….» κι είναι ο λόγος ευεργετικός, για αυτά τα λίγα ακόμη μέτρα  που απέμειναν μέχρι το τέλος.
Τέλος –τερματισμός πολυπόθητη λέξη κι όμως συνάμα απαγορευμένη για όλους εμάς τους δρομείς. Κάθε  «τέλος» αποτελεί απλά το εφαλτήριο μιας νέας αρχής, μιας νέaς προσπάθειας, σε κάποια άλλη πόλη , σε κάποια άλλη διοργάνωση…. και ο αγώνας δεν σταματά .
Δεν σταματά, όσο το σώμα και το μυαλό ανθίστανται στην κούραση και στα σημάδια του χρόνου, δεν τα καταβάλουν τραυματισμοί, υποχρεώσεις, η απογοήτευση μιας αποτυχίας.
Δεν σταματά, όσο υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν ανάλογες αθλητικές διοργανώσεις όπως ο ΑΚΟΛ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ) και μας προσκαλούν να γνωρίσουμε την πόλη τους, μέσα από αγωνιστικά γεγονότα πλούσια εμπειριών και συναισθημάτων όπως ο 3ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λειβαδιάς. Δεν σταματά όσο υπάρχουν άνθρωποι, εσείς, εμείς, όλοι όσοι διαθέτουν τον χρόνο και τον κόπο τους για να οργανωθούν ανάλογα εγχειρήματα. Δεν σταματά όσο υπάρχουν άνθρωποι, που χειροκροτούν, εμψυχώνουν και  αναγνωρίζουν, την κούραση και την δύναμη των αθλητών που καταθέτουν την ψυχή τους. Δεν σταματά όσο υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν, χωρίς αξιώσεις, για λόγους άθλησης και ψυχαγωγίας. Δεν σταματά  όσο υπάρχουν παιδάκια που πλημμυρίζουν το χώρο, με ζωντάνια, χαρά, αθωότητα και αυθορμητισμό σε μια τόσο υγιή δραστηριότητα όπως τα δρομικά γεγονότα.
Δεν σταματά όσο οι γονείς κατανοούν την σημασία του αθλητισμού για το μέλλον και την εξέλιξη των παιδιών τους, τα ενισχύουν και τα παροτρύνουν να συμμετέχουν σε ανάλογα δρώμενα.
Όπως άλλωστε αναφέρουν και τα μέλη του ΑΚΟΛ : “Στην αθλητική οικογένεια του Α.Κ.Ο.Λ., η αγάπη μας για τα παιδιά και τον αθλητισμό, είναι δύο από τα βασικά στοιχεία, που μας εμπνέουν και καθορίζουν τις δράσεις μας, με κυρίαρχο στόχο την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος, των αθλητικών μας μελών.
Με γνώμονα τα προαναφερόμενα στοιχεία, προσπαθούμε να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά, χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την αγάπη και την αστείρευτη διάθεσή μας, για προσφορά στην κοινωνία μας.
Τα παιδιά, με την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, είναι σίγουρο πως αποκτούν πρόσθετα εφόδια, απαραίτητα για να ανταποκριθούν με καλύτερες προϋποθέσεις στα θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.
Είναι πλέον σε όλους μας γνωστό, πως τα θετικά αποτελέσματα του αθλητισμού αποκτώνται και γίνονται βίωμα του ανθρώπου, μόνο αν ασκείται σύμφωνα με τις αθλητικές αξίες κι’ αν ακολουθεί πιστά, σ’ όλη την αθλητική του πορεία, τους κανόνες του ευγενικού αγώνα, την άμιλλα, την αποδοχή και συναδέλφωση. Οι αθλητικές αξίες είναι μία μόνιμη πρόκληση για όλους μας, με απώτερο σκοπό να υπερβαίνουμε τα ατομικά και πνευματικά μας όρια, με στόχο την επίτευξη υψηλότερων ηθικών και πνευματικών αξιών. Ο αθλητισμός αν ενταχθεί μέσα στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα, είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει θετικά τη διαμόρφωση χαρακτήρων και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας”
Συγχαίρουμε τον  ΑΚΟΛ για την εξαιρετική διοργάνωσή του αλλά και την πολύχρονη και ουσιαστική προσφορά του στον αθλητισμό και τον ευχαριστούμε για την πρόσκληση-πρόκλησή του στο 3ο ημιμαραθώνιο που αποτέλεσε και το κίνητρο για ένα εντυπωσιακό σχεδόν περιπετειώδες ταξίδι, προς την όμορφη πόλη της Λειβαδιάς.
Καλή συνέχεια

ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Φώτο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου